Άλλο ένα επεισόδιο σε βάρος μεταναστών προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Παρασκευής,στη Ραφήνα αυτή τη φορά, στην εκεί εμπορική πανήγυρη.

Έβρισαν, προπηλάκισαν, γκρέμισαν πάγκους και γενικώς άσκησαν ρατσιστική βία,αντίστοιχη εκείνης που στα χρόνια του μεσοπολέμου ασκούσαν τα φασιστικά τάγματα εφόδου στη Γερμανία του Χίτλερ.

Είναι φανερό πια και δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι οι «στρατιώτες» του Μιχαλολιάκου εμπνέονται από εκείνη την εποχή, οργανώνουν, κατά τα ναζιστικά πρότυπα, τάγματα εφόδου και εξαπολύουν οργανωμένες επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Όπως είναι επίσης κοινώς αποδεκτό ότι αυτές οι επιθέσεις δεν ταιριάζουν στα ελληνικά ήθη,ούτε μπορούν να είναι ανεκτά σε μια συντεταγμένη και δημοκρατικώς οργανωμένη κοινωνία.

Τι άλλωστε μας βεβαιώνει ότι αύριο δεν θα επεκτείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των πολιτικών και ιδεολογικών αντιπάλων τους;

Σήμερα είναι μετανάστες, αύριο μπορεί να είναι οι κομουνιστές, οι σοσιαλιστές, οι αναρχικοί και γιατί όχι οι ανάπηροι, οι ομοφυλόφιλοι και όσοι το ταραγμένο τους μυαλό διακρίνει ως εχθρούς και αντιπάλους.

Με άλλα λόγια το φασιστικό φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δεν πάει άλλο.

Εξαντλούνται πλέον τα όρια ανοχής των δημοκρατικών πολιτών και όσο επιμένει στις λογικές ταγμάτων εφόδου δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να στήνει απέναντι πλήθη οργισμένα έτοιμα να πράξουν αναλόγως.

Και επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί να εξελιχθεί σε θέατρο ανελέητων συγκρούσεων δεν μπορεί παρά η Χρυσή Αυγή να διαλύσει τις ομάδες βίας που διατηρεί στους κόλπους της.

Και ας μην ξεχνά ο κ.Μιχαλολιάκος ότι η ιδρυτική πράξη της Χρυσής Αυγής που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών υπόσχεται πίστη στους νόμους και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.


ΤΟ ΒΗΜΑ