«Ο καλός Χρυσαυγίτης δεν παρακολουθεί τουρκικά σίριαλ» είναι η οδηγία, που εξέδωσε, όπως είναι γνωστό, ο «Αρχηγός» κ. Ν. Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη να φέρει το θέμα και στη Βουλή, αλλά και στο ΕΣΡ. Το θέμα με τα τουρκικά σίριαλ άρχισε ξαφνικά να φουντώνει με τη Χρυσή Αυγή να τα θεωρεί ως «πολιτισμική εισβολή της Τουρκίας στην Ελλάδα» και τη βουλευτή σύζυγο του κ. Μιχαλολιάκου, κυρία Ελένη Ζαρούλια, να ζητεί από τον απλό κόσμο, όπως λέει, να τα μποϊκοτάρει!

***
Μόνον που η Χρυσή Αυγή είχε προηγούμενα με τα τουρκικά σίριαλ και στο παρελθόν, όταν ακόμα ήταν κόμμα του 0,4%. Ήταν Οκτώβριος του 2005 όταν μία ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον τότε υπαρχηγό της (σήμερα μέλος του ΛΑΟΣ) κ. Δ. Ζαφειρόπουλο, αγόρασε από ελληνικό ζαχαροπλαστείο ένα ταψί μπακλαβά, πήγε, έξω από ένα τηλεοπτικό σταθμό κρατώντας σημαίες και λάβαρα του «Συνδέσμου» και πέταξε το ταψί μαζί με τον μπακλαβά στα τζάμια του τηλεοπτικού σταθμού που πρόβαλε τότε ένα τουρκικό σίριαλ. Έλεγαν μάλιστα ότι ο μπακλαβάς είναι δικός μας και όχι τούρκικος. Συνέβησαν όμως τότε ορισμένα απρόοπτα…

***

Ένας από τους σεκιουριτάδες του τηλεοπτικού καναλιού ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και κρύφτηκε την ώρα της διαδήλωσης, φοβούμενος και τη διαγραφή του από το κόμμα και την απόλυσή του από την εργασία του. Ο ζαχαροπλάστης ζητούσε πίσω το ταψί, αφού όταν έδωσε τον μπακλαβά στους Χρυσαυγίτες τους έβαλε να υποσχεθούν ότι θα επιστρέψουν το ταψί. Και τρίτον, παρά την κινητοποίηση, κανένα απολύτως ΜΜΕ δεν μετέδωσε την είδηση και έτσι οι μόνοι που το πληροφορήθηκαν τότε ήταν οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες.

***
Το θέμα με τα τουρκικά σίριαλ, φαίνεται πως φουντώνει και σ΄ αυτό έχουν εμπλακεί, πέραν της Χρυσής Αυγής και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου και βουλευτές άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα η κυρία Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη για τις εξωτερικές σχέσεις του κόμματος. Προσέξτε όμως πως η κυρία Δούρου αντιμετωπίζει το θέμα: «Είναι θλιβερό η γιαγιά να ακούει από την τηλεόρασή της συνεχώς τούρκικα, αλλά η απουσία, επί σειρά ετών, εξωτερικής πολιτικής, έφεραν την κατάσταση εδώ. Ό,τι έσπειραν θα θερίσουν…».

***
Μόνον που η κυρία Δούρου (η οποία θυμίζω είχε «θερμό» τηλεοπτικό επεισόδιο με τον κ. Ηλ. Κασιδιάρη), δεν σταματά εδώ και επιτίθεται (και πάλι) στη Χρυσή Αυγή για τις θέσεις της στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι «οι τύποι αυτοί με τις μηχανές τους, προσπαθούν να κάνουν κουμάντο…».

***

Τώρα θα μου πείτε πιο ακροδεξιά από τη Χρυσή Αυγή γίνεται; Και όμως γίνεται, γιατί το τελευταίο διάστημα, μεσούντος του καλοκαιριού, άρχισε να αναδιοργανώνεται ένα σούπερ εθνικιστικό κόμμα, με τον παλαιό τίτλο «Εθνικό Μέτωπο», που ιδεολογικά κινείται ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής.

***

Μέλη του υπό ανασυγκρότηση ακροδεξιού κόμματος είναι παλαιά στελέχη της Χρυσής Αυγής που έχουν αποσκιρτήσει ή διαγραφεί, νεολαίοι του κόμματος ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη που έφυγαν, παλαιά στελέχη της ΕΠΕΝ και πολλοί άλλοι. Στην αναδιοργάνωση του Εθνικού Μετώπου φαίνεται, όπως μου λένε, δείχνει να ενδιαφέρεται, ένα παλαιό στέλεχος της ΕΠΕΝ, ο κ. Μάνος Κώνστας και ήδη τα μέλη του έχουν ανοίξει γραφεία στην Κυψέλη και στο Βόλο. Το σούπερ ακροδεξιό αυτό κόμμα, θεωρεί την Χρυσή Αυγή ως καθεστωτικό πλέον κόμμα και δεν θέλουν να έχουν καμία ιδεολογική ή άλλη σχέση μαζί του.

***
Εάν αυτό δεν λέγεται «έφαγε πόρτα» τότε πως λέγεται; Ο κ. Αλ. Τσίπρας ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Γιούνκερ, που έρχεται σήμερα στην Αθήνα. Την αίτηση για τη συνάντηση, όπως εξήγησε, σε συνεργάτη μου η υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής του κόμματος κυρία Ρένα Δούρου, την κατέθεσε όχι στο Μέγαρο Μαξίμου (ως είθισται) αλλά στην πρεσβεία του Λουξεμβούργου. Την Τρίτη το απόγευμα υπήρξε, ανέφερε η κυρία Δούρου, απάντηση στο αίτημα από την πρεσβεία. Ποία ήταν αυτή; «Όχι δεν υπάρχει χρόνος στη ατζέντα». Ξαναρώτησαν και πάλι, αλλά η απάντηση ήταν σχεδόν η ίδια ότι «δεν προβλέπεται τέτοια συνάντηση…». Έτσι ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να συναντηθεί, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κ. Γιούνκερ, εκτός εάν συμβεί σήμερα κάποιο απρόοπτο και αλλάξει το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

***
Θέλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας να συναντηθεί με τα μέλη της Οικονομικής Αστυνομίας, που πραγματοποίησαν την επιχείρηση στη Ύδρα, εναντίον των φοροφυγάδων. Σε κάποια στιγμή ο υπουργός τους ρώτησε, εάν έχει ξαναγίνει έλεγχος στο συγκεκριμένο κατάστημα και πότε και η απάντηση που πήρε ήταν μονολεκτική: «Όχι». Και όταν ρώτησε γιατί η απάντηση που πήρε ήταν εντυπωσιακή: «Ο ιδιοκτήτης ήταν παλαιό στέλεχος του ΣΔΟΕ…»!

***
Στη Βουλή εμφανίσθηκε την Τρίτη το μεσημέρι ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ κ. Παν. Ρουμελιώτης, αλλά όχι για να καταθέσει σε κοινοβουλευτική επιτροπή για τις δηλώσεις που έκανε ότι το ΔΝΤ γνώριζε ότι το Μνημόνιο ήταν ανεφάρμοστο, αλλά για να πραγματοποιήσει, όπως είπε, «εθιμοτυπική επίσκεψη στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη». Συνεργάτης μου τον ρώτησε για τις δηλώσεις αυτές και ο κ. Ρουμελιώτης, χαμογελώντας είπε ότι εξέφρασε επιστημονική άποψη και όλα αυτά τα είπε και άλλες φορές σε ομιλίες του. Και λίγο πριν εισέλθει στο γραφείο του κ. Κακλαμάνη είπε: «Η μεγαλύτερη ικανοποίηση που είχα ήταν ότι ο νομπελίστας Πωλ Κρούγκμαν αναφέρθηκε ονομαστικώς σε μένα…»