Γιατί άραγε χαμογελούμε όλοι με ηδονή, όταν παρακολουθούμε και ξαναπαρακολουθούμε τον προπηλακισμό της Λιάνας Κανέλλη από τον Ηλία Κασιδιάρη, ένα περιστατικό που κανονικά θα έπρεπε να μας προκαλεί απέραντη θλίψη;

Διότι το περιστατικό αυτό αποτελεί μια πολλαπλή ακτινογραφία του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το χρεωκοπημένο μας πολιτικό σύστημα και χαιρόμαστε που επιτέλους γελοιοποιήθηκαν ορισμένοι συντελεστές του.

Πολλοί χάρηκαν που είδαν τον Κασιδιάρη να χαστουκίζει την Κανέλλη, επειδή επιτέλους αποκαλύφθηκε ποιος είναι πραγματικά αυτός ο κύριος!

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής περιδιάβαινε τις τηλεοράσεις τις τελευταίες ημέρες κι έδειχνε πολιτισμένος σαν τους συνομιλητές του. Επιτέλους αποκαλύφθηκε ότι είναι ένας αμετανόητος φασίστας που δεν διστάζει να τσακίσει όποιον διαφωνεί μαζί του.

Αρκετοί ακόμη χάρηκαν που το χαστούκι το έφαγε η Κανέλλη. Η πιο λαμπερή εκπρόσωπος της σχολής « εγώ επιτρέπετε να σε διακόψω, αλλά εσύ δεν επιτρέπεται να με διακόψεις. «Κι όσο δεν μ αφήνεις να μιλήσω, τόσο εγώ θα φωνάζω, ή θα κουβαλάω φρατζόλες στο Βήμα της Βουλής!

Και αρκετοί ακόμη χάρηκαν που το περιστατικό συνέβη στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, σε μια από τις εκπομπές δηλαδή που τα τηλεοπτικά πάνελς στήνονται με βασικό γνώμονα «ποιος μπορεί να τσακωθεί με ποιον» για να ανέβουν τα νούμερα της ακροαματικότητας.

Ας πάψουν λοιπόν όλοι αυτοί να παριστάνουν τους έκπληκτους με τα όσα συνέβησαν στο πρωινό του ΑΝΤΕΝΝΑ. Κάποια στιγμή θα συνέβαιναν κι αυτά, αφού υπάρχουν ψηφοφόροι που έβαλαν την Χρυσή Αυγή στην Βουλή κι αφού υπάρχουν εκπομπές που ενθαρρύνουν τους τηλεοπτικούς καυγάδες κι έχουν σε πρώτη ζήτηση τηλεπολιτικούς όπως η Κανέλλη, κι ο Ψωμιάδης, που δεν τολμά κανείς να τους αντιμιλήσει.

Όταν μια ολόκληρη κοινωνία έχει μάθει να λειτουργεί επιβραβεύοντας πολιτικά και τηλεοπτικά σόου, θα έλθει κάποια στιγμή που το σόου θα ξεφύγει…

Αυτή τη φορά το σόου ξέφυγε και οι συνήθεις πρωταγωνιστές, έγιναν τα θύματά του…