Παγκόσµιο Κύπελλο –Ρωσία 2018
Φάση των 16
Βραζιλία – Μεξικό (Ζ)
ΕΡΤ1, 17.00
Βέλγιο – Ιαπωνία (Ζ)
ΕΡΤ1, 21.00
Συνεχίζονται οι νοκ άουτ αγώνες της φάσης των 16 του Μουντιάλ, με τη Βραζιλία να παίζει απέναντι στο Μεξικό στο Κόσμος Αρένα στη Σαμάρα, ενώ το Βέλγιο αντιμετωπίζει την Ιαπωνία στο Ροστόφ.
Ξένο ντοκιµαντέρ
«Φυλές στα Ιµαλάια»
ΕΡΤ2, 14.30
Τα Ιμαλάια δεν είναι απλώς ένας προορισμός για εκδρομείς ή η σκηνή όπου διαδραματίζονται θεαματικά ορειβατικά κατορθώματα. Είναι ένας τόπος με κοιλάδες απίστευτα δυσπρόσιτες, χωμένες ανάμεσα σε γιγαντιαία βουνά όπου κατοικούν διάφορες φυλές, αλλά και δρόμους που κρέμονται σε χιλιάδες μέτρα υψόμετρο –και η ζωή εκεί άλλων νομαδικών φυλών. Πιστοί στα τελετουργικά και στις παραδόσεις τους, μέσα σε συνθήκες ζωής φοβερά δύσκολες και ακραίες, βλέπουμε να ξετυλίγεται ένα σύμπαν τόσο τραχύ όσο και μεγαλειώδες.
Ξένη ταινία
«Μνημείων άνδρες»
STAR, 22.00
Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία αφηγείται τη δράση μιας επίλεκτης διμοιρίας ανθρώπων, οι οποίοι κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν επιφορτιστεί με μια πολύ σημαντική υποχρέωση: να διασώσουν κλεμμένα καλλιτεχνικά αριστουργήματα από τα χέρια των Ναζί και να τα επιστρέψουν στους νόμιμους κατόχους τους. Αυτή η αποστολή φαντάζει εντελώς αδύνατη αν σκεφτεί κανείς πως η συγκεκριμένη διμοιρία αποτελείται αποκλειστικά από διευθυντές μουσείων, επιμελητές εκθέσεων και ιστορικούς τέχνης, που ενώ γνωρίζουν τα πάντα για τον Μικελάντζελο, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πώς λειτουργεί ένα όπλο. Πρωταγωνιστούν οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Ματ Ντέιμον, Μπιλ Μάρεϊ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζον Γκούντμαν. (ΗΠΑ/Γερμανία, 2014, 107′)

HeliosPlus