Ξένες ταινίες
«Σκοτεινός κώδικας» STAR, 22.30
Eτος 1958: στην τελετή αγιασμού ενός σχολείου οι μαθητές κάνουν διάφορες ζωγραφιές με σκοπό να τις αποθηκεύσουν σε μια χρονοκάψουλα. Μια μαθήτρια όμως γεμίζει την κόλλα της με αμέτρητους αριθμούς. Πενήντα χρόνια αργότερα το συγκεκριμένο σχέδιο πέφτει στα χέρια του μικρού Κάλεμπ. Ο πατέρας του θα ανακαλύψει ότι το κωδικοποιημένο μήνυμα προβλέπει με εξαιρετική ακρίβεια τις ημερομηνίες, τους θανάτους και τις συντεταγμένες όλων των μεγάλων καταστροφών των τελευταίων πενήντα ετών, καθώς και ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει τρία γεγονότα που δεν έχουν συμβεί ακόμη. Με τους: Νίκολας Κέιτζ, Ρόουζ Μπερν, Λάρα Ρόμπινσον, Τσάντλερ Κάντερμπερι.
«Η ομίχλη» MEGA, 22.30
Παγιδευμένοι σε μια περίεργη ομίχλη, οι κάτοικοι του Αντόνιο Μπέι έχουν πέσει θύματα μιας τρομακτικής εκδίκησης. Εκατό χρόνια πριν, στη βραχώδη ακτή της πόλης, ένα πλοίο με λεπρούς ναυάγησε και βούλιαξε εξαιτίας ενός σχέδιου των ιδρυτών της πόλης. Τώρα τα φαντάσματα των ανθρώπων αυτών ζητούν εκδίκηση. Καλυμμένοι με μια υπερφυσική, πυκνή ομίχλη, αναζητούν με μανία τους απογόνους των ιδρυτών χωρίς να δείχνουν το παραμικρό έλεος. Πρωταγωνιστούν οι Σέλμα Μπλερ, Τομ Γουέλινγκ, Μάγκι Γκρέις. (ΗΠΑ, 2006, 99′)
«Δικός σου για πάντα» ALPHA, 01.15
Ο Λόγκαν Θίμπολτ, λοχίας των αμερικανών πεζοναυτών στο Ιράκ, επιστρέφει έπειτα από πολύ καιρό στην πατρίδα. Κρατώντας στα χέρια του τη φωτογραφία μιας άγνωστης γυναίκας που βρήκε τυχαία και του έδινε ελπίδα στις δύσκολες ώρες, αποφασίζει να αναζητήσει τα ίχνη της. Σύντομα μαθαίνει το όνομα και τη διεύθυνσή της και εμφανίζεται στον στάβλο που διατηρεί η οικογένειά της για να τον προσλάβουν εκεί ως εργάτη. Οι δυο τους δεν θα αργήσουν να έρθουν πιο κοντά, όμως οι επιθυμίες που θα γεννηθούν στην πορεία θα πρέπει να αντέξουν τις δοκιμασίες της πραγματικότητας. Πρωταγωνιστούν οι Ζακ Εφρον, Τέιλορ Σίλινγκ, Τζέι Ρ. Φέργκιουσον, Μπλάιθ Ντάνερ. (ΗΠΑ, 2012, 94′)

HeliosPlus