Ξένες ταινίες
«Τα µάθατε για τους Μόργκαν;» (Did you hear about the Morgans?)
MEGA, 21.00
Ο Χιου Γκραντ και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ υποδύονται ένα δυναμικό ζευγάρι της Νέας Υόρκης που, ενώ είναι πολύ επιτυχημένοι επαγγελματικά και κοινωνικά, έχουν αποξενωθεί. Στην προσπάθεια να σώσουν τον γάμο τους, γίνονται μάρτυρες σε έναν φόνο και αναγκάζονται να μπουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Με ψεύτικες ταυτότητες, μετακινούνται στην επαρχία. Μια κωμική περιπέτεια ξεκινά καθώς, ενώ κρύβονται για να ξεφύγουν από έναν πληρωμένο δολοφόνο, έρχονται ξανά κοντά ο ένας στον άλλο και αναθεωρούν τις προτεραιότητές τους. (ΗΠΑ, 2010, 104′)
«Τυχερή συνάντηση» (10 items or less)
ΕΡΤ2, 22.00
Κάποτε τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα επάνω του και ο ίδιος ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ (Μόργκαν Φρίμαν). Μεγαλώνοντας ο φόβος της αποτυχίας έχει οδηγήσει την καριέρα του σε αδιέξοδο. Ετσι αποφασίζει να λάβει μέρος σε μιαν ανεξάρτητη κινηματογραφική παραγωγή. Ερευνώντας τον ρόλο του, συναντά την αισθησιακή και ασυμβίβαστη Σκάρλετ, υπάλληλο σουπερμάρκετ, και ξεκινούν μιαν αναζήτηση στους δρόμους του Λος Αντζελες, όπου οι απρόβλεπτες καταστάσεις, οι τυχαίες συναντήσεις και οι μεταξύ τους εκμυστηρεύσεις τούς αλλάζουν τη ζωή με έναν τρόπο που και οι δύο δεν είχαν ποτέ φανταστεί. (ΗΠΑ, 2006, 74′)
«Lara Croft: Tomb Rider» ΑΝΤ1, 23.15
Η Λάρα Κροφτ, γόνος μιας αριστοκρατικής βρετανικής οικογένειας, εκπαιδευμένη σε πολεμικές τέχνες, όπλα και ξένες γλώσσες, έχει ως χόμπι την αναζήτηση και συλλογή αρχαίων αντικειμένων. Μια πανίσχυρη μυστική οργάνωση αναζητεί δύο κομμάτια του Τριγώνου του Φωτός, ενός κειμηλίου που θα τους επιτρέψει να χαλιναγωγήσουν την έκλυση ενέργειας και να σφετεριστούν την επίγεια εξουσία. Αποστολή της είναι να λύσει πρώτη τον γρίφο και να εξουδετερώσει την απειλή. Σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ. Με τους Αντζελίνα Τζολί, Ιεν Γκλεν, Γιον Βόιτ, Ντάνιελ Κρεγκ. (ΗΠΑ / Γερμανία / Βρετανία, 2001, 100′)

HeliosPlus