Ντοκιμαντέρ
«aPolis» ΕΡΤ1, 23.00
Αλλη μια ταινία για τις χαμένες πατρίδες; Μάλλον, ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για αυτούς που έφεραν στην Ελλάδα κάτι παραπάνω απ’ όσα ονομάστηκαν, αργότερα, «πολίτικη κουζίνα». Μια φέτα σινεμά, ανάμεσα στο προσωπικό ημερολόγιο και στο κινηματογραφικό χρονικό, γεμάτο συνδυασμούς σκέψεων, εικόνων, αισθημάτων και ερεθισμάτων. Το «aPolis» της Κατερίνας Τζόβα πήρε µέρος στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2015, όπου και απέσπασε πέντε βραβεία, ανάμεσα στα οποία και αυτό της καλύτερης ταινίας –Πανελλήνια Ενωση Κριτικών Κινηµατογράφου. (Ελλάδα – Τουρκία, 2015)


Ξένες ταινίες
«Στάρσκι & Χατς» (Starsky & Hutch)
ΣΚΑΪ, 21.00
Δύο ικανοί αστυνομικοί της Καλιφόρνιας, ο πάντα τυπικός Στάρσκι και ο cool Χατς, αναλαμβάνουν μαζί μια υπόθεση δολοφονίας. Με τη βοήθεια, όμως, του εκκεντρικού πληροφοριοδότη τους θα ανακαλύψουν σύντομα ότι βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη υπόθεση, με δράστη έναν πλούσιο επιχειρηματία που ετοιμάζει το μεγαλύτερο βρώμικο κόλπο της καριέρας του. (ΗΠΑ, 2003, 101′)
«Εργένηδες για μια εβδομάδα» (Hall pass)
STAR, 21.00
Ο Ρικ και ο Φρεντ είναι κολλητοί φίλοι, παντρεμένοι και οι δύο πολλά χρόνια. Αγαπούν τις συζύγους τους αλλά, όπως συνηθίζουν πολλοί άντρες, δεν μπορούν να μην προσέξουν και να μη θαυμάσουν τις όμορφες γυναίκες που συναντούν στον δρόμο τους. Εχοντας απαυδήσει από αυτή την ενοχλητική τους συνήθεια, οι γυναίκες τους θα καταφύγουν σε ένα πολύ τολμηρό σχέδιο για να δώσουν νέα πνοή στον γάμο τους. Τους δίνουν άδεια για μια εβδομάδα να ζήσουν ως εργένηδες. Πολύ σύντομα όμως θα ανακαλύψουν ότι η πραγματικότητα του εργένη είναι τελικά πολύ διαφορετική από αυτή που είχαν φανταστεί ή που πλέον αντέχουν. (ΗΠΑ, 2011, 95′)

HeliosPlus