Ξένες ταινίες
«Kung fu panda»
ΑΝΤ1, 20.00
Ατμόσφαιρα «Kill Bill» και «Ιπτάμενων στιλέτων» σε καρτούν με συμπαθέστατα ζώα. Στον πυρήνα, ένα στρουμπουλό πάντα (φωνή Τζακ Μπλακ) που θέλει να μυηθεί στον κόσμο των πολεμικών τεχνών με τη βοήθεια ενός λιλιπούτειου δασκάλου (φωνή Ντάστιν Χόφμαν). Το ταξίδι του θα είναι γεμάτο απρόοπτες, κεφάτες καταστάσεις, χάρη στη βοήθεια των πρωτοπαλίκαρων του δασκάλου. Ανάμεσά τους, μια τίγρη (φωνή Αντζελίνα Τζολί) και ένας πίθηκος (Τζάκι Τσαν). Σκηνοθεσία: Μαρκ Οσμπορν και Τζον Στίβενσον. (ΗΠΑ, 2008, 86′)
«Ο Ροζ Πάνθηρας» (The pink panther)
ALPHA, 21.00
Επιτυχημένο reboot της σειράς ταινιών με τον ατζαμή και γκαντέμη επιθεωρητή Κλουζό, που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και οδήγησε στο σίκουελ Pink Panther 2. Σε ρόλο-έκπληξη η τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, το τραγούδι της οποίας «Check On It» αποτελεί μαζί με τη θρυλική μελωδία του «Ροζ Πάνθηρα» τα δύο βασικά μουσικά θέματα της ταινίας. (ΗΠΑ, 2006, 93′)
«Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού µυαλού» (Eternal sunshine of the spotless mind)
ΕΡΤ2, 23.45
Προς μεγάλη του έκπληξη, ο Τζόελ ανακαλύπτει πως η φίλη του Kλέμενταϊν έσβησε τις αναμνήσεις της σχέσης τους από τη μνήμη της. Σε κατάσταση απόλυτης απελπισίας, ζητεί από τον δρα Χάουαρντ Μιέρζβιακ να του σβήσει από τη δική του μνήμη την Κλέμενταϊν. Καθώς οι αναμνήσεις του εξαφανίζονται, αυτός αρχίζει να ανακαλύπτει και πάλι την αγάπη του για την Κλέμενταϊν. Η ταινία χρησιμοποιεί στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, αφήγησης και σουρεαλισμού για να εξερευνήσει τη φύση της μνήμης και του έρωτα. Βραβεύτηκε με Οσκαρ πρωτότυπου σεναρίου (Τσάρλι Κάουφμαν) και έλαβε υποψηφιότητα στην κατηγορία α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία τής Κέιτ Γουίνσλετ. (ΗΠΑ, 2004, 101′)

HeliosPlus