Το λογοτεχνικό περιοδικό New York Review of Books, ανακοίνωσε ότι ο νέος του διευθυντής θα είναι ο συγγραφέας Ιαν Μπουρούμα, που θα διαδεχθεί τον Ρόμπερτ Σίλβερς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο.
Η ανακοίνωση του ονόματος του νέου διευθυντή ήρθε να βάλει τέλος στην αγωνία που επικρατούσε στους λόγιους κύκλους της αμερικανικής μεγαλούπολης, για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Σίλβερς, ο οποίος, μαζί με την Μπάρμπαρα Επστάιν, ίδρυσε το περιοδικό το 1963 και ήταν στο «τιμόνι» του από τότε. Μέσα στα χρόνια αυτά είχε γίνει μια μυθική φιγούρα στον κόσμο των αμερικανικών γραμμάτων και όχι μόνο. Το περιοδικό του είχε φανατικούς αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο –από τη Νέα Υόρκη, μέχρι την Αθήνα και το Νέο Δελχί.
Σε ηλικία 65 ετών ο Ολλανδικής καταγωγής Ιαν Μπορούμα είχε δημοσιεύσει αρκετές κριτικές και δοκίμια στο New York Review και έχει γράψει αρκετά βιβλία ππάνω σε θέματα όπως ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, η ιστορία της Ιαπωνίας, η πολιτική στην Ολλανδία κά. Από το 2003 διδάσκει ανθρώπινα δικαιώματα και δημοσιογραφία στο Bard College.