Ξένες ταινίες

«Ο άνθρωπος της Μαντζουρίας»
(The Manchurian candidate)
ANT1, 01.00
Κουβέιτ, Πόλεμος του Κόλπου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Καταιγίδα της Ερήμου» ο λόχος του ταγματάρχη Μπεν Μάρκο πέφτει σε ενέδρα. Και ενώ ο τελευταίος χάνει τις αισθήσεις του μετά από χτύπημα, ο λοχίας Ρέιμοντ Σο καταφέρνει να σώσει τους στρατιώτες, επιδεικνύοντας παράτολμο θάρρος. Αρκετά χρόνια αργότερα οι ζωές των δύο ανδρών έχουν πάρει διαφορετική πορεία. Ο Σο, γιος της Ελεανορ Σο, πανίσχυρης πολιτικού και μέλους του Κογκρέσου, έχει εκμεταλλευθεί το ηρωικό του παρελθόν για να διεκδικήσει το αξίωμα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Από την άλλη, ο Μάρκο συνεχίζει να βασανίζεται από εφιάλτες και τρομακτικά οράματα, σίγουρος πως κάτι παράξενο συνέβη σε αυτόν και στους στρατιώτες του κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κουβέιτ. Αποφασισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια, ο Μάρκο αρχίζει να ξεσκεπάζει μια τρομερή συνωμοσία…


«Moneyball»
Mega, 01.15
Ενα success story άνευ προηγουμένου βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Ο Μπίλι Μπιν είναι ο μάνατζερ μιας ομάδας μπέιζμπολ του Οκλαντ τελευταίας κατηγορίας με μπάτζετ που δεν φτάνει ούτε για ρόπαλα. Το δαιμόνιό του θα τον οδηγήσει σε έναν σπασίκλα οικονομικό αναλυτή, ο οποίος θα διαμορφώσει ένα πρωτοφανές στατιστικό σύστημα μέσω υπολογιστή και έτσι θα στελεχώσουν την ομάδα με τους καταλληλότερους παίκτες. Η ταινία ήταν υποψήφια για 6 Οσκαρ, μεταξύ των οποίων α’ ανδρικού ρόλου για τον Μπραντ Πιτ και καλύτερης ταινίας το 2012. (ΗΠΑ, 2011, 133′)
«Η γοητεία της απιστίας»
(«Something to talk about»)
Star, 01.45
Oικογενειακό δράμα του Σουηδού Λάσε Χάλστρομ («Chocolat») όπου το «κακό» παιδί της οικογένειας είναι ο σύζυγος (Ντένις Κουέιντ) που ερωτοτροπεί αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την ανυποψίαστη γυναίκα του (Τζούλια Ρόμπερτς) και το παιδί τους. (ΗΠΑ, 1995, 97′)