από metereologos.gr
Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018
 

Ο Διονύσης Τσακνής επιλέχτηκε ως νέος πρόεδρος της ΕΡΤ

Διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Λάμπης Ταγματάρχης
Ο Διονύσης Τσακνής επιλέχτηκε ως νέος πρόεδρος της ΕΡΤ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Για τις προκηρυχθείσες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ επιλέχθηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, όπως είχε γράψει πρώτο το Βήμα οι:

Πρόεδρος ΔΣ: Διονύσης Τσακνής, διευθύνων σύμβουλος: Λάμπης Ταγματάρχης, μέλη: Μιχάλης Γρηγορίου, Έλλη Παπακωνσταντίνου και Νίκος Τρανός.

Η πλήρης σύνθεση του ΔΣ θα οριστικοποιηθεί με την εκλογή δύο μελών από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Η δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των θέσεων του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ δημοσιεύτηκε στους ιστότοπους της Ανοικτής Διακυβέρνησης (opengov.gr) και της Διαύγειας (diavgeia.gov.gr). Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων κατατέθηκαν ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής πλατφόρμας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Συνολικά κατατέθηκαν 153 αιτήσεις από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και ανέργους, και αξιολογήθηκαν με βάση την προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη γνωστική και επαγγελματική συνάφεια, τη διοικητική επάρκεια, την προσφορά στον πολιτισμό και το όραμα για τη νέα ΕΡΤ. Μετά από την πρώτη φάση της προεπιλογής διενεργήθηκαν συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους υποψηφίους και υποψήφιες.

Η διαδικασία ανάληψης καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επανένταξη των εργαζομένων στις θέσεις τους και τις δομές της ΕΡΤ κατά τον πλέον ομαλό τρόπο, η λειτουργία των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, καθώς και όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.

Για τις προκηρυχθείσες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ επιλέχθηκαν οι εξής:

·        Πρόεδρος του Δ.Σ.: Διονύσης Τσακνής

·        Διευθύνων Σύμβουλος: Λάμπης Ταγματάρχης

·        Μέλος: Μιχάλης Γρηγορίου

·        Μέλος: Έλλη Παπακωνσταντίνου

·        Μέλος: Νίκος Τρανός

Η πλήρης σύνθεση του Δ.Σ. θα οριστικοποιηθεί με την εκλογή δύο μελών από τους/τις εργαζόμενους/-ες της ΕΡΤ με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία, όπως ο νόμος ορίζει. Η διαφανής διαδικασία επιλογής και οι ικανότητες των μελών του Δ.Σ. μπορούν να εγγυηθούν μια μη κομματική, πλουραλιστική Ε.Ρ.Τ. στην υπηρεσία του λαού και όχι στην υπηρεσία μεγάλων, ή και μικρότερων, συμφερόντων.


Ποιος είναι ο Διονύσης Τσακνής

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα στις 12 Οκτωβρίου του 1954, όπου και μεγάλωσε. Πήγε στην Αθήνα όπου σπούδασε οικονομικές επιστήμες και μουσική. Κατόπιν, για δύο χρόνια βρέθηκε και πάλι στην Καρδίτσα όπου δίδασκε θεωρητικά της μουσικής στο δημοτικό ωδείο της πόλης.

Η πρώτη δουλειά που κυκλοφόρησε ήταν το 1982 με τίτλο «H Mπαλάντα Του Ταξιδιώτη». Το 1984 κέρδισε το Α' βραβείο θεατρικής μουσικής στο Διαγωνισμό Θεάτρου Ιθάκης και το Β' βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Το επόμενο έτος κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο του μαζί με τη Σοφία Βόσσου με τίτλο «Καλή Ακρόαση». Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δίσκοι «Τρίτο Μάτι» το 1987, «Φταίνε Τα Τραγούδια» το 1989 και «Φώτα Παρακαλώ» το 1990.

Συνολικά έχει εκδώσει 27 δίσκους και 2 CD single, έγραψε μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Το 1995 έκανε την πρώτη του απόπειρα στο χώρο του βιβλίου, εκδίδοντας ένα διήγημα με τίτλο «Υπό προθεσμία».

Επίσης, από εκείνη τη χρονιά συνεργάζεται ως αρθρογράφος σε καθημερινή Εφημερίδα. Ο Διονύσης Τσακνής έχει κερδίσει τρία βραβεία για τη μουσική του - δύο για το θέατρο και ένα για το τραγούδι - ενώ έχει να επιδείξει πλήθος συνεργασιών με σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς.

Ξεχωριστής σημασίας είναι η δωδεκάχρονη συνεργασία του με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Συνεργάστηκε επίσης με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Πάνο Κατσιμίχα, τον Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα και άλλους.

Συνεργάστηκε, επίσης, με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος το 2000 του ανέθεσε τη μελοποίηση, εκ νέου, του έργο του «Ο ήλιος και ο χρόνος». Στις αρχές του 2001 έθεσε σε κυκλοφορία το άλμπουμ με τίτλο «Παίζοντας Με Δυο Ορχήστρες», το οποίο περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις έργων του Τσακνή από τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και διοικητικό στέλεχος σε μια σειρά από ραδιοτηλεοπτικά μέσα και εφημερίδες (ΣΚΑΪ, Αντέννα, ΕΡΑ, Ποντίκι, Πρώτη, Nova). Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ το διάστημα 2010-2012. Επίσης έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ ενώ ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη σύνθεση μουσικής. Είναι ένας από τους πολυγραφότερους Έλληνες συνθέτες, με 101 έργα (μέχρι το 2015) στο ενεργητικό του, για σύνολα μουσικής δωματίου, για ορχήστρα και χορωδία, για πιάνο, για synthesizers, κύκλους τραγουδιών, καθώς και μουσική για θέατρο και κινηματογράφο. Έργα του κυκλοφορούν σε 12 CDs. Έχει διδάξει κοινωνική ιστορία της μουσικής και στοιχεία ψυχολογίας της μουσικής αντίληψης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1985-86) και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2002-2003). To 2007 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Ιονίου πανεπιστημίου στους τομείς της σύνθεσης και της μουσικολογίας.

Η Έλλη Παπακωνσταντίνου έζησε και εργάστηκε για μια δεκαετία (1995-2005) στο Λονδίνο σε θέατρα του West End, το Royal Court Theatre, Edinburgh Festival, Bac Theatre και αλλου.  Παραστάσεις της έχουν προσκληθεί σε διεθνή φεστιβάλ και θέατρα. Έχει προσκληθεί να διδάξει, μεταξύ άλλων, στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Holloway), στο τμήμα θεατρικών σπουδών του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη θερινή ακαδημία του Εθνικού Θέατρου και στο Πανεπιστήμιο Princeton. Έχει τιμηθεί για το έργο της με το βραβείο Fulbright Artists Award 2004-2005  και με το Stanley J. Seeger visiting fellowship για την συνεργασία της με το Music & Advanced Media Lab στο Πανεπιστήμιο Princeton, καθώς και με το πρώτο  βραβείο στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 1997. Το 2011 ίδρυσε τη θερμοκοιτίδα σύγχρονης τέχνης, το «Βυρσοδεψείο», το οποίο και διευθύνει μέχρι σήμερα.

Ο Νίκος Τρανός σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1983-88) και του Παρισιού (1990-91). Διδάσκει γλυπτική στην ΑΣΚΤ από το 1995. Είναι υπεύθυνος καθηγητής του Α’ εργαστήριου γλυπτικής και αναπληρωτής πρύτανης. Έχει οργανώσει εργαστήρια, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις με καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.Media περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Opengov: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ΔΣ της ΕΡΤ 
Επανακατατέθηκε χωρίς την ΕΒΖ το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ 
Την Παρασκευή το σχέδιο νόμου για τη μετάβαση από τη ΝΕΡΙΤ στην ΕΡΤ 
Κατατέθηκε για διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ 
ΕΡΤ: Τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η παθογένεια του παρελθόντος 
ΝΕΡΙΤ: Δεν εμποδίζουμε εμείς την επεναλειτουργία της ΕΡΤ 
Παππάς: Αύξηση του ανταποδοτικού τέλους για επαναλειτουργία της ΕΡΤ 
Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ οι εργαζόμενοι 
ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνίες βουλευτών με την «επιλογή Ταγματάρχη» στην ΕΡΤ 
Τσίπρας: Ανοίγει η ΕΡΤ την ερχόμενη Δευτέρα 
Βουλή: Τη Δευτέρα συνεδρίαση για το νέο ΔΣ της ΕΡΤ 
Κοινωνικό έλεγχο του προγράμματος και της λειτουργίας της εγκαινιάζει η ΕΡΤ 
 
 
σχόλια (56)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ | 14/05/2015 18:47
  Μ' αρέσει που έχουν το θράσος να λένε ότι η επιλογή έγινε μέσω Διαύγειας!! Είναι άπαιχτοι!!
  Aristoteles
  απάντηση20
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  βρε Διονύση τραμπαρίφα βάλε τη διπλή ταρίφα | 09/05/2015 22:23
  φουλαριστός τράβα ντουγρού στο Ραδιομέγαρο τ' Αριστερού. Απόψε ο Διονύσης θέλει διορισμό και ο Τσίπρας θα τον κάνει αρχηγό Όλη μέρα εργασία κούραση κι ορθοστασία, κι από τη ζέστη βρε ζημιά να σου `ρχεται λιγοθυμιά. Απόψε που εβγήκε η προκήρυξη γουστάρει θέση διευθυντή και στήριξη Στα αριστερά μαγαζάκια μπίζνες και καλαμαράκια κιθάρες ντέφια και βιολιά και ξάπλες στην πολυθρονιά Απόψε που του δόθηκε το κάθισμα θα τρολάρει ως να πεις ανάθεμα
  ελένη τσάμου
  απάντηση357
   
   
  ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ. | 09/05/2015 17:30
  Πάει χαμένη ακομη μια ευκαιρία να δοθεί μήνυμα oti ;erxetai μια καινούργια ηθικη τάξη στην μίζερη αυτη χωρα. Κάτι να αλλάξει βρε αδερφέ...! Κρίμα τις εξαγγελίες κριμα τις ελπίδες κρίμα το όραμα για μια νεα αντίληψη και πρακτική περί δημοσίου και αξιοκρατίας. Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι'όλα τα ιδια μένουν....! Δυστυχία σου Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς...!
  AISIXTIR
  απάντηση562
   
   
  Ετσιιιιι! | 09/05/2015 16:02
  Και το φιλαρακι τον Λαυρεντη καπου θα τον βολεψουμε...Τελικα ολοι αυτοι δεν μπορει παρα να ειναι διαπλεκομενοι,μεσα σε ολες τις καταστασεις και σε ολα τα σχεδια ειναι αυτοι που βολευονται,συνεχως ανακυκλωνουμε 20-30 Ανθρωπους σε Οργανισμους,Υπουργεια,ΔΕΚΟ,και την τυφλα μαςΔΕΝ υπαρχουν αλλοι νεοι,ικανοι,με προσοντα να μπουν να δουλεψου με φρεσκες ιδεες και ονειρα! ΥΓ. Κε Αρβανιτη σε ρξανε στ'αζητητα τσαμπα οι αγωνες και οι επαναστασεις σου..Εκει-εκει στην Β' Εθνικη βολεψου και βρασε στο ζουμι σου στο ''Κοκκινο' !!
  Ραδιοφωνατζης
  απάντηση403
   
   
  Εργολάβος!!! | 09/05/2015 14:10
  Η άποψη του κ. Τσακνή, το καλοκαίρι του 1992 ( οταν περίπου ξεκινούσε...), σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήταν : "ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ!!!" . Διαβάζοντάς το τότε, επειδή με εξέφραζε τόσο πολύ, το θυμάμαι πολύ καλά! Για να δούμε αν θα συνεχίσει να είναι και αυτός ένας απο τους υπόλοιπους εργολάβους της κοινωνικής δυστυχίας; Θα περιμένω με αγωνία να δω, το αποτέλεσμα!!!.................
  Γιώργος Πάτρας
  απάντηση210
   
   
  Survival of the unfitest... | 09/05/2015 12:35
  Reverse evolution... the unfitest stay in Greece and get great government support, the clear-thinking people leave the country... sad development :-(
  Ανώνυμος / η
  απάντηση132
   
   
  Αηδίασα... | 09/05/2015 12:20
  Έχω μείνει άφωνος...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση403
   
   
  Απορριψτε... | 09/05/2015 11:32
  Στη θεση του καθε Κου Τσακνή, οπου δεν τεκμαιρεται η οποιαδήποτε οργανωτική κ διοικητική εμπειρία, σε αντιστοιχο τομεα κ οργανισμό ή επιχειρηση, ΔΕΝ θα δεχομουν την “καρεκλα”... Θα ήταν προτιμοτερο Κε Τσακνη, να δωσετε μαθημα ήθους κ αξιοκρατιας σε μια Κυβερνηση, που θελει “δημοκρατικά” να κυβερνήσει κ να αλλαξει την χωρα, ασκώντας κ αντιπολιτευτική κριτική στις προηγούμενες εφοσον ανηκετε κ σε αυτό τον χωρο..."Πρωτη φορά αριστερά” με ενστερνισμό πολιτικών κ πρακτικών του “80”, που αποδεδειγμενα με την Κριση εχουν ξεπεραστει κ δεν οδηγουν σε βελτιωση κ προοδο της Χωρας σε ΟΛΑ τα επιπεδα, ΠΡΕΠΕΙ να απεμπολιθούν ιδιως από ανθρωπους στον χωρο που ειστε...!
  Hyper
  απάντηση332
   
   
  αξιοκρατια αλα Τσιπρα | 09/05/2015 09:18
  εαν ο διορισμος των κ.κ Τσακνη και Ταγματαρχη δεν ειναι η καλυτερη αποδειξη ,οτι ο τσιπρας λειτουργει αξιοκρατικα,δικαια και ουδετερα,τοτε τι ειναι??Παντως να κανουμε τον σταυρο μας που δεν εβαλε προεδρο στην Ερτ την γυναικα του Λαφαζανη,οπως εκανε αλλου!
  αλεξανδρος
  απάντηση1499
   
   
  ΕΡΤ η αληθινή ενημέρωση... | 09/05/2015 09:08
  Στο κόκκινο. Τσακνής, Καπάκος και δε συμμαζεύεται. Α ρε Αρβανίτη σε ρίξανε.
  Γιώργος
  απάντηση1345
   
   
  Ο κ. Ταγματάρχης | 09/05/2015 09:05
  που σήμερα λογικά με τόσα χρόνια προϋπηρεσίας στο χώρο θα πρέπει να λέγεται Στρατηγός, είμαι σίγουρος πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση. Μη ξεχνάμε ότι αντίσοιχα ήταν και στη NOVA.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση4514
   
   
  Με τετοι..... | 09/05/2015 08:26
  Βιογραφικό και προσόντα,απόρω πως δεν τον πρόλαβε Γκάνας άλλος....Ε ρε φούντο που χει να πεσει.Αυτή είναι ρε ή αριστερά της αξιοκρατία τρομάρα σας?Χειρότεροι και απ τους προηγούμενους πάτε να γίνετε.
  Pan
  απάντηση1189
   
   
  Πως ειπαν πως σε λένε; | 09/05/2015 06:24
  Μήν μου πείς,αύριο θα σε έχω ξεχάσει
  Με λένε Δημήτρη
  απάντηση506
   
   
  ´Αντε... | 09/05/2015 03:43
  .. και ο Λαυρέντης στο Πολιτισμού τώρα.
  Βασίλης
  απάντηση1046
   
   
  Λίγη αισθητική απ'την Αριστερά ! | 09/05/2015 01:53
  Παιδιά διαλέχτε, ή Τσακνή ή ΕΝΦΙΑ.Για σκεφτείτε το μέλλον και με τα δύο στις πλάτες μας. !.( Εντάξει, τον Παυλόπουλο τον κάναμε γαργάρα ).
  Ανώνυμος / η
  απάντηση8610
   
   
  Γιγάντια μορφή! | 09/05/2015 00:08
  Η άξεστη δηθενάρα που θα αρμέξει "καλλιτεχνικά" τους αποδεκατισμένους από την Συριζαίϊκη αφραγκία Έλληνες!
  Φωτεινή Τρίαντου
  απάντηση1097
   
   
  ΑΙΣΧΟΣ | 08/05/2015 23:43
  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΝΘΕΣΗ. ΑΠΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. ΞΕΤΣΙΠΩΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
  lulu
  απάντηση12111
   
   
  τοσα χρονια τρωγαμε χλαπατα !!! | 08/05/2015 23:36
  γιατι ωρε, χλαπακουροι φωναζετε;;; τοσα χρονια χλαπατα σαν σερβιρανε και τσιμουδια. !!!! ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ;; ΦΩΝΑΖΕΤΕ ;;; ΓΙΑΤΙ;;;; επειδη θα χασετε τα τουρκικα;; τις επαναληψεις;;; τις κονομες απο τις απευθειας αναθεσεις;;; ΜΑΓΚΕΣ ΤΕΛΟΣ !!!
  yannis
  απάντηση23112
   
   
  αμοιβη | 08/05/2015 23:19
  αμα παιζεις στις συναυλιες του Συριζα τοσα χρονια...
  1h fora me t' aristera
  απάντηση13411