Ντοκιµαντέρ
«Πέρα από τις κορφές» ΕΡΤ3, 09.00
Η Catherine Destivelle ανήκει στους καλύτερους ορειβάτες παγκοσμίως και είναι γνωστή για την καριέρα και τα ρεκόρ της. Για πρώτη φορά θα μας οδηγήσει σε τρεις θεαματικές αναβάσεις στις Αλπεις. Κατά τη διάρκεια της ανάβασης θα μοιραστεί μαζί μας την αίσθηση της ελευθερίας και του πάθους που εμπνέουν τα βουνά και την ευχαρίστηση του να φτάνεις στις κορυφές. Η ταινία ρίχνει φως στις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των ορειβατών και στο δέσιμο που δημιουργεί η ορειβασία. Μέσα από τα μάτια της Destivelle θα δούμε το βουνό όπως ποτέ πριν και θα νιώσουμε σαν να ανεβαίνουμε μαζί της.
Ξένη σειρά
«Μετά τον Εσκοµπάρ: Κωδικό όνοµα JJ»
ΕΡΤ2, 24.00
Πριν από τη δολοφονία του ο Μανουέλ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την τοποθεσία του JJ. Για να γλιτώσει τον θάνατο, ο JJ αποφασίζει να παραδοθεί. Στο τέλος ο JJ θα πληρώσει για τα εγκλήματά του με τον εγκλεισμό του στη χειρότερη φυλακή της χώρας.
Ξένη ταινία
«Η Τζέιν πήρε το όπλο της» STAR, 22.00
Η Τζέιν (Νάταλι Πόρτμαν) ζει σε μια απομονωμένη φάρμα στην Αγρια Δύση με τον σύζυγό της Μπιλ (Νόα Εμεριχ) και τη μικρή τους κόρη. Οταν ο Μπιλ επιστρέφει βαριά τραυματισμένος στο σπίτι τους ύστερα από μια συνάντηση με τον αμείλικτο Τζον Μπίσοπ (Γιούαν Μακ Γκρέγκορ) και τη συμμορία του, η Τζέιν ξέρει ότι ο Μπίσοπ δεν θα σταματήσει μέχρι να τους δει όλους νεκρούς. Αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να προστατέψει την οικογένειά της, στρέφεται για βοήθεια στον Νταν (Τζόελ Ετζερτον), έναν άνδρα που σημάδεψε το παρελθόν της. Oσο οι δυο τους οχυρώνουν το σπίτι, τα παλιά τους συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια και η Τζέιν θα αναγκαστεί να διαλέξει ανάμεσα στον άνδρα της και στον παλιό της έρωτα. (ΗΠΑ, 2015, 87′)

HeliosPlus