Όπως μας είπε ο Σπύρος Χρυσούλας, ο βιοκαλλιεργητής που την παράγει, έχει ένα σωρό… μειονεκτήματα. Παρ’ ότι είναι γηγενής ποικιλία είναι ευπαθής και επιρρεπής στις αρρώστειες. Επί πλέον είναι μικρής απόδοσης και πολύ ψιλόφλουδη. Δεν την προτιμούν οι παραγωγοί, ούτε καν οι βιολογικοί. Ναι μεν …αλλά εμείς την προτιμούμε γιατί έχει γεύση…ντοματένια, (ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε ο Σπύρος), χωρίς εσωτερικό άσπρο «κοτσάνι», εύσαρκη και πολύ νόστιμη. Ντομάτα από τον τόπο της.

Θα την βρείτε στο Οικολογικό Αγρόκτημα Διαμάντι, τα Σαββατοκύριακα που είναι επισκέψιμο, Θησέως 2, Αγ. Παντελεήμονας (απέναντι ακριβώς από τον τύμβο Μαραθώνος) και στις βιολογικές λαϊκές: την Δευτέρα στην Κηφισσιά, Κοκκιναρά 80, την Τετάρτη στον Πειραιά, Λεωφ. Χατζηκυριάκου και Κλεισόβης, την Πέμπτη στην Παλλήνη, Εθν. Αντιστάσεως και Μαυροβουνιώτου, την Παρασκευή στην Νέα Ιωνία, Πατρ. Ιωκείμ 4, και το Σάββατο στο Ίλιον, Λεωφ. Δημοκρατίας (πάρκο Τρίτση.)

Μπορείτε επίσης να τηλεφωνήσετε στο αγρόκτημα 22940-67866 και να έρθει στο σπίτι σας ένα green box με τα λαχανικά και τα φρούτα που έχει προεπιλέξει για σας ο παραγωγός.