από metereologos.gr
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
 
 

Tηγανητό μετσοβόνε με μαρμελάδα μανταρίνι

Το μετσοβόνε είναι ένα ημίσκληρο, καπνιστό τυρί, που παράγεται από αγελαδινό γάλα με την πρόσμειξη πρόβειου ή κατσικίσιου
Tηγανητό μετσοβόνε με μαρμελάδα μανταρίνι
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά (για 4 άτομα)

3 αβγά

100 γρ. γαλέτα

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. αμυγδαλόψιχα φιλέ

4 φέτες μετσοβόνε των 80 γρ.

έ.π. ελαιόλαδο
ή ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά. Σε τρία διαφορετικά μπολ μοιράζουμε τη γαλέτα, το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα. Βρέχουμε ελαφρά τις φέτες του τυριού και τις περνάμε διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό και τη γαλέτα. Βουτάμε ξανά τις φέτες στο αβγό και τις περνάμε από την αμυγδαλόψιχα. Τις βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα.

Σε μια φριτέζα, στους 160°C, τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο τα παναρισμένα κομμάτια του τυριού μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε με τη μαρμελάδα.

Μαρμελάδα. Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε ακαθάριστα τα μανταρίνια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε σε κρύο νερό, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία άλλες δύο φορές.

Κόβουμε τα μανταρίνια σε 8 μέρη και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού, αφήνοντάς τα να σιγοβράσουν μέχρι να σχηματιστεί ένα δεμένο σιρόπι.

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, όχι όμως υπερβολικά, ώστε να μείνουν μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε την πιπερόριζα και ανακατεύουμε.






Γευσιγνώστης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρυζοκροκέτες με μετσοβόνε και σάλτσα ντομάτας 
Μετσοβόνε με σουσάμι και πικάντικη μαρμελάδα φράουλα 
Τάρτα με τυρί μετσοβόνε, ελιές, αχλάδια και δενδρολίβανο 
 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    Υλικα μαρμελάδας | 03/12/2017 17:08
    Δεν αναφέρεται πόσα πρέπει να είναι τα μανταρίνια και σε τι αναλογά η ζάχαρη.
    Olga I.
    απάντηση00
     
Γευσιγνώστης- Eπιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας 4Ε - Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας Μια σημαντική προσπάθεια  20/06/2018 19:45
-