Τη δέσμευση του ΠαΣοΚ ότι θα αποσύρει το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό εφόσον κερδίσει τις εκλογές και θα φέρει για δημόσια διαβούλευση νέο κείμενο, το οποίο θα στηρίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και θα αντιμετωπίζει τον τουρισμό και τον πολιτισμό ως «στολίδι της ανάπτυξης», διατύπωσε χθες ο υπεύθυνος του ΚΤΕ ΥΠΕΧΩΔΕ, βουλευτής του ΠαΣοΚ καθηγητής κ. Ι.Μανιάτης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενημέρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας.

Το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο του τουρισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες 15 ημέρες και προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις.

Ο κ. Μανιάτης είπε ότι «ο τουρισμός της χώρας θυσιάζεται στον βωμό της ανάπτυξης του real estate των μεγαλοκατασκευαστών» και σημείωσε ότι το σχέδιο συντάχθηκε περίπου πριν από δύο χρόνια μη γνωρίζοντας την τεράστια χρηματοοικονομική και ενεργειακή κρίση, γεγονός που αποτελεί από μόνο του λόγο για να αλλάξει.

Ακόμη δεν υπάρχει απολύτως καμία συσχέτισή του με τα όσα προβλέπονται στο εθνικό χωροταξικό σχέδιο. Το κείμενο αυτό θα προσδιορίσει για τα επόμενα 10 ως 15 χρόνια το μέλλον του τουρισμού, δηλαδή το μέλλον του 17% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας, το οποίο προκύπτει από την απασχόληση περίπου 800.000 Ελλήνων.