Οκτώ νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 290 εκατ. ευρώ ανέλαβε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, 100% θυγατρική του oμίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στη Σερβία, η ΤΕΡΝΑ υπέγραψε πέντε συμβάσεις με την «Koridori Srbije d.o.o.». Οι συμβάσεις αυτές αφορούν έργα οδοποιίας επί του Πανευρωπαϊκού Αξονα Χ (Κλάδοι Ε75 και Ε80) και χρηματοδοτούνται από την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ – European Investment Bank ).
Στο συμβατικό αντικείμενο των έργων περιλαμβάνεται η κατασκευή σηράγγων, γεφυρών και άλλων εργασιών οδοποιίας. Ο συμβατικός χρόνος εκτέλεσης των έργων είναι δύο έτη.
Η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε τρία από τα έργα αυτά σε ποσοστό 100%, ενώ σε δύο άλλα συμμετέχει μέσω κοινοπραξίας στην οποία κατέχει το 50%.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των κατασκευαστικών εργασιών που αντιστοιχούν στην ΤΕΡΝΑ ανέρχεται σε 173,4 εκατ. ευρώ.

Στη Βουλγαρία, η ΤΕΡΝΑ υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με το Βουλγαρικό Δημόσιο, που αφορά την μελέτη και κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης, μεταξύ των σταθμών Dimitrovgrad – Harmanli. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 69,6 εκατ. ευρώ και η διάρκεια του 30 μήνες.

Τέλος, στην Ελλάδα, η ΤΕΡΝΑ συμμετέχει με ποσοστό 33,33% σε κοινοπραξίες που ανέλαβαν πρόσφατα δύο έργα σε Κάθετους Αξονες της Εγνατίας Οδού. Πρόκειται για το τμήμα Φλώρινα – Νίκη, μέρος του Κάθετου Αξονα Κοζάνη – Φλώρινα – Νίκη και για το τμήμα Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή από ΧΘ: 0+000 έως ΧΘ: 16+200 (45.4-45.5), μέρος του Κάθετου Αξονα Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή.
Το κατασκευαστικό αντικείμενο που αντιστοιχεί στην ΤΕΡΝΑ ανέρχεται σε περίπου 46 εκατ. ευρώ.