Ατεγκτες οι γερμανικές αρχές στις έρευνές τους για το dieselgate. Το περασμένο Σαββατοκύριακο προχώρησαν στη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της Audi Ρούπερτ Στάντλερ, με το δικαιολογητικό ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι θα εμπόδιζε τις έρευνες. Ο Στάντλερ είναι προσώρας το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Volkswagen που τίθεται υπό κράτηση εξαιτίας του σκανδάλου παραποίησης των τιμών ρύπων των ντιζελοκινητήρων.
Την περασμένη Δευτέρα τα διοικητικά συμβούλια της VW και της θυγατρικής της Audi διεξήγαγαν έκτακτες ξεχωριστές συνεδριάσεις για τη διευθέτηση της νέας τροπής που πήρε η υπόθεση «ρίχνοντας τον γερμανικό όμιλο ξανά σε διοικητική κρίση», σύμφωνα με το BBC. Την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι στη θέση του Στάντλερ αναλαμβάνει προσωρινά ο Αμπρααμ Σοτ.
«Επρεπε να βρούμε μια λύση στην ηγεσία της Audi όσο ο Στάντλερ δεν είναι εδώ» δήλωσε στο βρετανικό πρακτορείο στέλεχος της Volkswagen. Σημειωτέον ότι τη σύλληψη του Στάντλερ διέταξε η Εισαγγελία του Μονάχου και δεν συνδέεται με αίτημα των αμερικανικών αρχών που αποκάλυψαν το σκάνδαλο τον Σεπτέμβριο του 2015.
Η VW έχει βάλει στην άκρη περί τα 30 δισ. δολάρια για να καλύψει το κόστος προστίμων, επιδιορθώσεων οχημάτων και δικαστικών μαχών μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου. Εχει επίσης προαναγγείλει επενδύσεις δισεκατομμυρίων για την ανάπτυξη της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης, «καθώς πασχίζει να αποκαταστήσει τη φήμη της», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ