από metereologos.gr
Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
 
 

Στην κοινοπραξία Snam, Fluxys και Εnagas το 66% του ΔΕΣΦΑ - Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Το τίμημα που προσφέρθηκε αγγίζει τα 535 εκατ. ευρώ
Στην κοινοπραξία Snam, Fluxys και Εnagas το 66% του ΔΕΣΦΑ - Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

H κοινοπραξία της ιταλικής Snam, της βελγικής Fluxys και της ισπανικής Enagas είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος ιδιοκτήτης του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Κατά την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών πριν από λίγη ώρα στο ΤΑΙΠΕΔ προέκυψε πως το τίμημα που προσέφερε αγγίζει τα 535 εκατ. ευρώ, υψηλότερο από τον έτερο διεκδικητή, την κοινοπραξία της ισπανικής Reganosa, της ρουμάνικης Transgaz και της Eυρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) που προσέφερε 457 εκατ. ευρώ.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες με τον προτιμητέο επενδυτή άλλον ένα γύρο διαπραγματεύσεων για να αυξήσει περαιτέρω το τίμημα για το 66% του Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου.


Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Αποσφράγιση των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για τον ΔΕΣΦΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και σε συνεργασία με την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ), προέβη στην αποσφράγιση των φακέλων των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υπέβαλαν τα εξής δύο επενδυτικά σχήματα:

· Κοινοπραξία εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A.
· Κοινοπραξία εταιρειών Regasificadora del Noroeste S.A., Reganosa Asset Investments S.L.U., S.N.T.G.N. Transgaz S.A. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD),
για την απόκτηση του 66% (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ) του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ.

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, ζητήθηκε από την Κοινοπραξία εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A., η οποία υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά, να υποβάλει περαιτέρω βελτιωμένη οικονομική πρόταση, η οποία θα αξιολογηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και από τα αρμόδια όργανα της ΕΛΠΕ.Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-