από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Εισοδηματικά κριτήρια και ύψος Κοινωνικού Μερίσματος

Για μονογονεϊκές οικογένειες, διαζευγμένους, οικογένειες με φιλοξενούμενα μέλη
Εισοδηματικά κριτήρια και ύψος Κοινωνικού Μερίσματος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Διαφορετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα ισχύσουν για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος για άγαμες μητέρες (μονογονεϊκές οικογένειες), διαζευγμένες ή διαζευγμένους που έχουν την επιμέλεια των παιδιών καθώς και για νοικοκυριά που φιλοξενούν κάτω από την ίδια στέγη το άνεργο παιδί τους ή παιδιά που φιλοξενούν τους γονείς.
Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 25% για κάθε ενήλικο μέλος. Αντίστοιχες προσαυξήσεις σημειώνονται και για το κοινωνικό μέρισμα.
Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στον υπόχρεο που θα κάνει την αίτηση για το σύνολο των μελών που ζουν κάτω από την ίδια στέγη (φιλοξενούμεοι και μη) και όχι ανά φορολογική δήλωση. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι που ενώ είναι άνεργοι ή έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα να μην το λάβουν γιατί το κοινωνικό μέρισμα αφορά τον υπόχρεο υποβολής φορολογικής δήλωση της οικογένειας που φιλοξενεί κάποιο μέλος (π.χ. παιδί, παππού, γιαγιά, αδερφό, αδερφή κτλ.) λαμβάνοντας υπόψη το εισόδημα των φιλοξενούμενων μελών όπως αυτά αναφέρονται στη φορολογική δήλωση του υπόχρεου.Τοvima.gr καταγράφει σε πίνακες τα τελικά εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά του κοινωνικού μερίσματος για οικογένειες με φιλοξενούμενα μέλη καθώς και για μονογονεϊκές οικογένειες και για διαζευγμένους που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους.
Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (3)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Κοινωνικο μερισμα | 16/12/2017 11:36
  Ειμαι μονογονεικη οικογενεια.. Με ενα ανηλικο παιδι.. Και ειμαι φιλοξενουμενη των γονιων μου... Το εισοδημα μου δεν ξεπερνα τις 4.000.. Κ ειμαι ανεργη.. Δικαιουμαι το κοινωνικο μερισμα;
  Peg
  απάντηση50
   
   
  Χήρες με ανήλικα | 07/12/2017 12:22
  Είμαι χήρα και τα ανήλικα παιδιά Παίρνουν σύνταξη από τον πάτερα τους κάνουν υποχρεωτικά δήλωση και φορολογούνται για 3000€ το καθένα που δεν εισπράττει.Ηδη δηλαδή από τα 13000€ που δίνει ως όριο με δύο παιδιάα 6000€ είναι τον παιδιών τα οποία είναι εικονικά.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση10
   
   
  ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ | 20/11/2017 08:42
  Καλημέρα.Εγώ, η σύζυγος μου και ο γιος μας είμαστε φιλοξενούμενοι στο σπίτι των πεθερικών μου. Η γυναίκα μου είναι άνεργη και ο γιος μου ανήλικος. Θα κάνουμε και εμείς αίτηση ξεχωριστά ή μόνο ο πεθερός μου που μας φιλοξενεί. Η σύζυγός μου σαν μακροχρόνια άνεργη θα κάνει; Το δικό μας οικογενειακό εισόδημα είναι 8200€ και το συνολικό με τον πεθερό μου 18300€.
  ΓΟΥΤΟΣ
  απάντηση176
   
-