Νέα εξαγορά, αυτή τη φορά στη Ρουμανία ανακοίνωσε η mytaxi, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί με ηγετική θέση στην Ευρώπη. Μετά την εξαγορά της ελληνικής Taxibeat τον Φερουάριο του 2017, η mytaxi απέκτησε το 100% της Clever Tech, διαχειριστή της εφαρμογής κράτησης ταξί Clever Taxi στη Ρουμανία.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τα ακριβή στοιχεία της συναλλαγής, αλλά δήλωσαν ότι πρόκειται για έναν οκταψήφιο αριθμό.
H Clever Taxi ιδρύθηκε το 2010 από τους Mihai Rotaru και Alexandru Dumitru, λειτουργεί σε είκοσι μεγάλες πόλεις της Ρουμανίας και έχει 17.000 εγγεγραμμένους οδηγούς ταξί και περίπου 600.000 εγγεγραμμένους πελάτες.
Μέσω αυτής της στρατηγικής εξαγοράς, η mytaxi επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής κράτησης ταξί στην Ευρώπη. Ξεκινώντας το 2009, το mytaxi ήταν η πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που επέτρεπε την άμεση σύνδεση μεταξύ των χρηστών ταξί και των οδηγών ταξί. Με έναν παγκόσμιο όγκο που ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια λήψεις (downloads), με περισσότερους από 120.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε περισσότερες από 70 πόλεις δέκα –και σύντομα έντεκα – ευρωπαϊκών χωρών, η mytaxi είναι πρωτοπόρος στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί. Η Ρουμανία θα γίνει η ενδέκατη χώρα στην Ευρώπη στην οποία λειτουργεί το mytaxi.