Με αφορμή τον εορτασμό των 40 χρόνων από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Βιετνάμ και της Ελλάδας και της 70ης εθνικής επετείου του Βιετνάμ, η πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ελλάδα διοργάνωσε Gala Dinner στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, των Υπουργών Πολιτισμού, των Υπουργών Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και της Πόλης των Αθηνών, τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 300 καλεσμένοι, αξιωματούχοι, ξένοι διπλωμάτες και σημαντικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας.

Η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Α.Ε. Αριστείδη Μπαλτά, την Αναπληρωτή Υπουργό Τουρισμού, Α.Ε. Έλενα Κουντουρά, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Α.Ε. Γιάννη Αμανατίδη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ., Α.Ε. Τέρενς Κουίκ, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας.
Ο Υπουργός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, Α.Ε. Hoang Tuan Anh, δήλωσε: «Το Βιετνάμ και η Ελληνική Δημοκρατία έχουν μία μακρά φιλία, η οποία οικοδομήθηκε πάνω σε κοινά πιστεύω, σεβασμό και κατανόηση. Τα τελευταία 40 χρόνια, από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μας το 1975, με βαθιά ικανοποίηση γινόμαστε μάρτυρες της αποτελεσματικής ανάπτυξης των σχέσεων μας σε πολλά επίπεδα συνεργασίας. Εύχομαι η φιλία και η συνεργασία μεταξύ του Βιετνάμ και της Ελληνικής Δημοκρατίας να συνεχίσουν να ανθίζουν.»
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, Α.Ε. Αριστείδης Μπαλτάς, τόνισε τη μακρόχρονη φιλία των δύο λαών και προσέθεσε: «Με ιδιαίτερη χαρά εορτάζουμε σήμερα τα 40 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Βιετνάμ έχουν αναπτυχθεί ικανοποιητικά την τελευταία δεκαετία, με τη διεύρυνση του συμβατικού πλαισίου συνεργασίας και την ανταλλαγή επισκέψεων υψηλού επιπέδου, καθώς και την αύξηση του διμερούς εμπορίου.»
Ο Πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα, Α.Ε. Tran Thi Ha Phuong, προσέθεσε: «Στις 15/4/1975, το Βιετνάμ και η Ελληνική Δημοκρατία ξεκίνησαν επισήμως τις διπλωματικές σχέσεις τους. Τα επιτεύγματα και η επιτυχία του Βιετνάμ σήμερα, ύστερα από 70 χρόνια εθνικών αγώνων και ανοικοδόμησης δεν θα μπορούσαν επιτευχθούν δίχως την τεράστια υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας γενικότερα και του ελληνικού λαού ειδικότερα. Ο εορτασμός της 40ης επετείου από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Βιετνάμ και της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν έχει στόχο μόνο να τιμήσει τα επιτεύγματα των δύο χωρών τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, αλλά αποτελεί και μία ευκαιρία για να ανταλλάξουμε απόψεις και να συμφωνήσουμε σχετικά με την κατεύθυνση των διμερών σχέσεων μας τη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας.»