Στις 23 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα Tourism Awards 2015, η τελετή βράβευσης των οποίων θα γίνει τον Μάρτιο. Τα βραβεία, τα οποία διοργανώνονται για δεύτερη χρονιά και αναδεικνύουν τις βέλτιστες πρακτικές που αναβαθμίζουν το εθνικό τουριστικό προϊόν, είναι εμπλουτισμένα με νέες κατηγορίες και μέλη στην κριτική επιτροπή.
Οι δέκα βασικές κατηγορίες βράβευσης είναι: Strategy & Innovation, Customer Service & Experience, Specialty Offering, Gastronomy, Facilities & Architecture, Digital & Social Marketing, Travel & Transportation, Branding – Public Relations & People Strategy, Technology, Sustainability & Operations.
Με την προσθήκη επιμέρους κατηγοριών, όπως η Ποιότητα εμπειρίας boutique ξενοδοχείου, η Καινοτομία υπηρεσιών mountain resort, η Διαχείριση κρίσης και έκτακτων περιστατικών, το Ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και η Συνολική αριστεία μικρής ξενοδοχειακής μονάδας, τα βραβεία (www.tourismawards.gr) αναδεικνύουν σφαιρικά τις πιο αξιόλογες πρακτικές, μικρών και μεγάλων, επιχειρήσεων και φορέων.
«Οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου αγκάλιασαν τα Tourism Awards από την πρώτη κιόλας διοργάνωση και υπέβαλαν περισσότερες από 160 υποψηφιότητές. Εκτιμούμε ότι η ανταπόκριση της ελληνικής αγοράς τουρισμού θα είναι ακόμη μεγαλύτερη φέτος», σχολίασε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των κ. Νίκος Σκουλάς. Και πρόσθεσε ότι «βασικά κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων θα είναι και πάλι η υψηλή ποιότητα και καινοτομία που χαρακτηρίζει την υποψήφια πρακτική, ο σχεδιασμός και η υλοποίησή της, η απόδοσή της και η σημασία της τόσο για τον κλάδο, όσο και για την εθνική οικονομία».
Τα Tourism Awards διοργανώνονται από την Boussias Communications και την έκδοση Hotel & Restaurant, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Στην κριτική επιτροπή των Tourism Awards 2015 έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους οι:

Nίκος Σκουλάς, Τέως Υπουργός Τουρισμού, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής
Τheodore S. Benetatos, Επικεφαλής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Τουρισμού & Ξενοδοχειακής Διοίκησης, Πανεπιστημιακό Κέντρο ΙΜΙ Ελβετίας
Dr. Dimitrios Diamantis, ΜΒΑ Programme Manager, Les Roches International School of Hotel Management, Switzerland
Peter Economides, Brand Strategist – President, Felix BNI
Μίλτος Καρούμπας, Executive Chef, Πρόεδρος Chef’s Club
Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of WineΟινικός Σύμβουλος
Μαρία Λεκάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κώστας Μάντζιος, Oικονομολόγος, ΜΒΑ, Γενικός Διευθυντής Αστικής Εταιρίας «Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελματιών»
Mαρία Μάρακα, Εμπειρογνώμων στον Τουρισμό
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνος Στεφανακίδης, Διευθυντής, ΟΤΕΚ Αναβύσσου
Γιάννης Τσεκλένης, Σχεδιαστής
Δρ. Σεραφείμ Χατζησκάκης, Υπεύθυνος Συντονισμού Προγράμματος GreenKey, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης