Aπό τις αρχές της δεκαετίας του 1950 η Κρι Κρι έγινε γνωστή στην περιοχή των Σερρών αρχικά και στη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών στην υπόλοιπη Ελλάδα για τα παγωτά της. Φαίνεται πως ο κύκλος του παγωτού έχει πλέον περιοριστεί και το νέο προϊόν της εποχής είναι το γιαούρτι. Αποτελεί το πιο δυναμικά εξαγώγιμο προϊόν στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Το 2012 ήταν η πρώτη χρονιά που οι πωλήσεις γιαουρτιού της Κρι Κρι ήταν περισσότερες από τις πωλήσεις παγωτού.
Ετσι, από τα πιο παράδοξα που μπορούν να συμβούν στη σημερινή επιχειρηματική αγορά είναι μια εταιρεία να αναπτύσσεται με διψήφια ποσοστά αύξησης των πωλήσεων αλλά και των κερδών της. Πόσω μάλλον που η ανάπτυξη αυτή δεν βασίζεται κατά κύριο λόγο στην εξαγωγική της δραστηριότητα αλλά στη συρρικνούμενη εσωτερική αγορά και δραστηριοποιείται σε έναν κλάδο που η οριακή του κερδοφορία αποτελεί ευχάριστη έκπληξη.
Με διψήφια ποσοστά όμως «τρέχουν» οι πωλήσεις και τα κέρδη της και στη διάρκεια του 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη συνεργάζεται με μεγάλη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ για την παραγωγή γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα πέντε τελευταία χρόνια η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι κατόρθωσε να βρεθεί στην τρίτη θέση της αγοράς, με μερίδιο αγοράς 11,5% ως προς την αξία και 13% ως προς τον όγκο, από το 4% που κατείχε το 2008. Πέρυσι είχε πωλήσεις 35,8 εκατ. ευρώ έναντι 25,9 εκατ. ευρώ, ενώ η κερδοφορία του κλάδου βελτιώθηκε κατά 41%. Στο πρώτο εξάμηνο του 2013 είχε αύξηση πωλήσεων κατά 30% στο γιαούρτι και 11% στο παγωτό.
Αποκατάσταση των ζημιών


Την περασμένη Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις της Κρι Κρι είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν η γραμμή παραγωγής γιαουρτιού και οι αποθήκες προϊόντων και πρώτων υλών της γαλακτοβιομηχανίας.
Οι εγκαταστάσεις και τα αποθέματα της εταιρείας είναι ασφαλισμένα και ήδη η διοίκηση, αν και το πλήγμα είναι βαρύ, έχει λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ομαλή τροφοδοσία των πελατών και την αποκατάσταση των ζημιών σε όσο το δυνατόν συντομότερο διάστημα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ