από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Απριλίου 2018
 
 

Eφυγε νωρίς γιατί βρήκε φοροφυγάδες

Το άνωθεν «πάγωμα» της επιβολής προστίμων για φορολογικές παραβάσεις εξόργισε τον Δ. Σπινέλλη
Eφυγε νωρίς γιατί βρήκε φοροφυγάδες
Ο απερχόµενος γενικός γραµµατέας Πληροφοριακών Συστηµάτων Διοµήδης Σπινέλλης σε παλαιότερη συνέντευξη Tύπου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ηταν φθινόπωρο του 2007, όταν οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο νυν πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου , ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονοµικών κ. Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδης, όριζαν τρία πρόσωπα της εµπιστοσύνης τους και γνώστες της πληροφορικής για να εποπτεύσουν τα πληροφοριακά συστήµατα που θα µετρούσαν τις ψήφους των µελών και των φίλων του Κινήµατος κατά τη διάρκεια των εσωκοµµατικών εκλογών.

Ο κ. Σκανδαλίδης όρισε τον κ. Θ. Βούρδα, ο κ. Βενιζέλος τον σηµερινό διευθύνοντα σύµβουλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας κ. Γ. Καλαµαρά, ενώ ο κ. Παπανδρέου τον καθηγητή του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών και διευθυντή του Εργαστηρίουuni00A0Πληροφοριακών Τεχνολογιών και Συστηµάτων ∆ιοίκησης (ISTLab) κ. Δ. Σπινέλλη.

Οι εσωκοµµατικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν την πρώτη εµπειρία του σηµερινού γενικού γραµµατέα Πληροφοριακών Συστηµάτων από την πολιτική ζωή. Τέσσερα χρόνια αργότερα, δηλαδή το φθινόπωρο του 2011, ο κ. Σπινέλλης αποδέχθηκε ότι ο «τοίχος», στον οποίο έπεσαν όλοι όσοι έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης στο υπουργείο Οικονοµικών, δεν νικιέται και υπέβαλε την παραίτησή του.

Η αδυναµία των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονοµικών να συντονιστούν για να επιτελέσουν το αυτονόητο έργο τους, δηλαδή τη συλλογή των δηλωµένων και αδήλωτων φόρων, ήταν αυτό που προκάλεσε απογοήτευση στον γενικό γραµµατέα Πληροφοριακών Συστηµάτων, ο οποίος τελεί υπό παραίτηση εδώ και λίγο καιρό.

Ωστόσο «κερασάκι» στην απόφαση του κ. Σπινέλλη να καταθέσει την παραίτησή του ήταν η εντολή του γενικού γραµµατέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεµάτων κ. Ι. Καπελέρη για «πάγωµα» της επιβολής προστίµων σε υποθέσεις παραβάσεων της νοµοθεσίας για τις συναλλαγές πετρελαίου θέρµανσης «λόγω µεγάλου αριθµού παραβάσεων», τις οποίες οι υπηρεσίες δεν µπορούσαν να διεκπεραιώσουν. Μάλιστα ο επικεφαλής του Τµήµατος Οικονοµικού Εγκλήµατος του Εφετείου Αθηνών, εισαγγελέας Εφετών κ. Γρ. Πεπόνης , παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση της παραίτησης του κ. Σπινέλλη. Την έρευνα ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο εισαγγελέας Εφετών Σπ. Μουζακίτης , ο οποίος θα εξετάσει την ύπαρξη τυχόν αδικηµάτων, όπως η απιστία.

Στις 12 Ιουλίου η Γενική Γραµµατεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεµάτων διαπίστωνε την «αντικειµενική υπόσταση µεγάλου αριθµού παραβάσεων µη καταχώρισης ή εκπρόθεσµης καταχώρισης ή ανακριβούς καταχώρισης των συναλλαγών πετρελαίου θέρµανσης στο σύστηµα “Ηφαιστος”».

Σύµφωνα µε την προβλεπόµενη διαδικασία, οι εκθέσεις ελέγχου του Σ∆ΟΕ αποστέλλονται στο τελωνείο «για την επιβολή ή µη» κυρώσεων.

Επειδή όµως οι περισσότερες περιπτώσεις ήταν παρόµοιες «και µε δεδοµένες τις τεχνικές ιδιαιτερότητες του συστήµατος “Ηφαιστος”», έγινε η άµεση σύσταση στα τελωνεία «να αναµένουν, πριν από την έκδοση καταλογιστικών πράξεων, οδηγίες από τη Διεύθυνσή µας, οι οποίες θα διαµορφωθούν αφού µελετηθούν οι οικείες εκθέσεις ελέγχου των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ, προκειµένου να αντιµετωπισθούν οι επί µέρους περιπτώσεις ενιαία από όλες τις τελωνειακές αρχές». Η συνέχεια από τον κ. Καπελέρη δόθηκε στις 26 Αυγούστου 2011.

Η Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων είχε επεξεργαστεί, ως ώφειλε, τις περιπτώσεις παραστατικών που υποβλήθηκαν εκπρόθεσµα από τους επιτηδευµατίες για το χρονικό διάστηµα από την 1η Ιανουαρίου 2010 ως τις 15 Μαΐου 2010, προκειµένου να καταλογιστούν οι παραβάσεις και να επιβληθούν τα πρόστιµα.

Ωστόσο ο κ. Καπελέρης έδωσε την ακριβώς αντίθετη εντολή: «Επειδή για το συγκεκριµένο θέµα επίκειται νοµοθετική ρύθµιση για την αντιµετώπιση των προβληµάτων που δηµιουργήθηκαν, κυρίως λόγω του πλήθους προς καταλογισµό παραβάσεων, σε συνάρτηση µε το γεγονός ότι αποσυσχετίστηκε η διαδικασία υποβολής των καταστάσεων πετρελαίου εσωτερικής καύσης (ντίζελ) θέρµανσης στο πληροφοριακό σύστηµα “Ηφαιστος” µε την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους επιτηδευµατίες, ώσπου να ρυθµιστεί νοµοθετικά το εν λόγω θέµα, οπότε θα δοθούν νεότερες οδηγίες, αναστέλλεται η εφαρµογή του καταλογισµού προστίµων». Ετσι, σύµφωνα µε την εντολή του κ. Καπελέρη:

- ∆εν θα εκδίδονται αποφάσεις επιβολής προστίµου ως τη νοµοθετική ρύθµιση του ζητήµατος.

- Οι περιπτώσεις για τις οποίες εκδόθηκαν αποφάσεις επιβολής προστίµου και δεν έχουν ακόµη κοινοποιηθεί θα µπουν στο συρτάρι.

Σύµφωνα µε πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, ο κ. Σπινέλλης φέρεται να εξοργίστηκε από την εν λόγω απόφαση και κατέθεσε την παραίτησή του.

Κανένας έλεγχος ώσπου να έρθει νόµος

Με την αναστολή των προστίμων και μέχρι νεωτέρας, το Δημόσιο αποδέχεται – ως προσωρινά μη παράνομη – την πλέον πάγια πρακτική των παρανομούντων, δηλαδή το περιβόητο «τιμολόγιο διευκόλυνσης».

Οπως έχουν διαπιστώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες, πρόκειται για ένα κόλπο αθώωσης όσων παραβαίνουν τη νομοθεσία για τα καύσιμα, καθώς εμφανίζουν εκ των υστέρων πλαστά δικαιολογητικά, τα οποία ωστόσο τα δικαστήρια αποδέχονται.

Το άλλο ζήτημα που δημιουργεί αλαλούμ είναι το έλλειμμα συντονισμού μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών, καθώς κανείς δεν συμφωνεί στο πόσα καύσιμα παράγονται και διακινούνται στη χώρα, με αποτέλεσμα ουδείς να μπορεί να ορίσει τα χρήματα που χάνει το κράτος από το λαθρεμπόριο.

Ενας βασικός λόγος είναι οι πλασματικές εξαγωγές καυσίμων, που καταλήγουν σε παράνομες επανεισαγωγές και οδηγούν σε τεράστια κέρδη, καθώς δεν καταβάλλονται οι νόμιμοι φόροι.

Ετσι, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες διαφωνούν στο πόσα χρήματα χάνονται τελικά για το Δημόσιο, καθώς το εκτιμώμενο ποσό κυμαίνεται από τα 500 εκατ. ως τα 3 δισ. ευρώ!ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (28)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  πολιτικά λαμόγια..... | 25/10/2011 15:12
  πρέπει να δοθεί ένα σύνθημα και την κυριακή σε όλα τα γήπεδα να αναρτηθούν δεκάδες εκατοντάδες πανό σαν αυτό που κατεβάσανε...ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ Ο ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΞΕΡΓΕΜΕΝΩΝ...και να το φωνάζουνε όλοι ασταμάτητα και στα 90 λεπτά!! θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο και θα είναι ένα τεράστιο χαστούκι γι αυτούς τους ληστές,απατεώνες!!!!...
  kostas_17
  απάντηση00
   
   
  Και μετά την πληρώνουν οι συνταξιούχοι! | 25/10/2011 01:26
  "Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει". Δεν βαριέσαι αδερφέ, ας είναι καλά οι συνταξιούχοι, που τους αρμέγουμε σαν ... γουρούνια.
  Γ.Φ
  απάντηση00
   
   
  τα ιδια και τα ιδια..... | 24/10/2011 18:53
  Ο Καπελερης προφανως ζηλεψε το βολεμα του πρωην Καπελερη.... (διαβαζε Γ. Κανελλοπουλος) ΣΔΟΕ, αποτυχημενος πολιτευτης, γγ Υπουργειων..... Καθολου ασχημη μπιζνα.....
  ελεος πια......
  απάντηση59
   
   
  ΟΦΕΙΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ | 24/10/2011 18:09
  Και με καλά "δεμένες" τις καταγγελίες του. ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗΟ ΕΙΜΑΙ ,ΕΙΜΑΣΤΕ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
  ΔΙΟΝΥΣΗΣ
  απάντηση181
   
   
  Γι'αυτό αποκλείεται να βγούμε απ' την κρίση | 24/10/2011 16:48
  Ντροπή τους. Κατά τα άλλα αυτοί θα λύσουν τα προβλήματα της Ελλάδας. Δεν θέλουν και δεν μπορούν. Είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά ως το κόκκαλο. Διορίζουν και παύουν σύμφωνα με μίζερες πελατειακές λογικές. Και εννοείται πως θα πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι όσα προσπάθησαν δήθεν αλλά δεν κατάφεραν να εισπράξουν από τη φοροδιαφυγή. Να τι χώρα είναι αυτή: Μια χώρα όπου ένας διεφθαρμένος λεχρίτης, ανίκανος, άβουλος να πατάξει τη φοροδιαφυγή (παρόλ' αυτά πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ) σαν τον Καπελέρο, υπερισχύει έναντι ενός απείρως ικανότερου επιστήμονα που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του σωστά.
  digitales
  απάντηση129
   
   
  AFYPNYSH | 24/10/2011 13:09
  Oσο ειναι καιρος Φυγετε τωρα απο την ΕΕ πριν προλαβουν να διασφαλισουν τις τραπεζες τους, με 1) Καταγγελλια της συνθηκης προσχωρησης της Ελλαδας λογω αθετησης απο τη μερια των Ευρωπαιων του αρθρου περι αλληλεγγυης.( Ενα εκ. ανεργοι ,αλλοι τοσοι στη πεινα και εξαθλιωση,υφεση για 10 χρονια,δανεια με υπερογκα επιτοκια με τα οποια θα πληρωσουμε τις βιομηχανιες τους,δεν ειναι αλληλεγγυη.) 2)δημευση ολων των κινητων και ακινητων περουσιακων στοιχειων των Ευρωπαικων Επιχειρησεων εως του ποσου του 1 τρις (δημοσιος και ιδιοτικος δανεισμος)3)προσδεση με τη Ρωσια και Κινα για πιστωσεις και αμυνα (οχι κομουνιστοποιηση,ανθρωπινα δικαιωματα) 4) Καθαρη αναπτυξη με αποαναπτυξη
  AFYPNYSH
  απάντηση35
   
   
  λαμογιο | 24/10/2011 10:53
  Φαινεται οτι μετα τον γαμο του γιου του με 3000 καλεσμενους ο Καπελερης ετοιμαζει και αναλογα βαφτισια,οποτε εχει αλλες εγνοιες..
  σταθης
  απάντηση190
   
   
   
  Δρυός πεσούσης, πάς ανήρ blogaρεται | 24/10/2011 06:49
  Δύο πράγματα είναι κατά την γνώμη μου μη επιδεχόμενα αμφισβητήσεως με την περίπτωση του κ. Σπινέλη. Το ένα είναι οτι ήταν όντως ειδικός. Μόνον το βιβλίο του "Ανάγνωση κώδικα" αν διαβάσεις και είσαι του χώρου καταλαβαίνεις οτι το ξενύχτησε για χρόνια. Σε συνδιασμό με το καθηγητηλίκι των οικονομικών, για μένα είχε και τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα να βρεθεί στη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων. Όλα τα άλλα δεν μπορούμε να τα ξέρουμε εάν δεν διερευνηθούν και μόνον το δρυός πεσούσης πας ανήρ ... μπορούμε να λέμε. Αν βούτηξε στη μαρμίτα, αν του κατέθεσαν στα νησιά Φίτζι ή πήρε εντολή να τα αφήσει όλα και να φύγει ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ. Ποιο είναι το δεύτερο μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης (και εκεί είναι που θέλω να δώσω έμφαση αηδιασμένος) ; Μα οτι στην Ελλάδα δεν θέλουμε τους ειδικούς ! Πως γίνεται να προσκύνησε το σύστημα τον Λουκά Παπαδήμα να αναλάβει και αυτός επίμονα αρνείται τόσο καιρό ; ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. Δεν θέλει η Ελλάδα ρε παιδιά ! Δεν θέλει ! Πως να το κάνουμε ! "Είσαι ειδικός ; Είσαι ειδήμων ; Μα πρέπει να είσαι στη NASA - εδώ τι δουλειά έχεις στην Ελλάδα ; Είσαι στη NASA ; αχ κοίτα πόσα μυαλά χάνει η Ελλάδα. Τι κρίμας ... " Βρε άντε με τη σχιζοφρένειά μας έχουμε και μούτρα να διατυπώνουμε παράπονα για τη χρεωκοπία μας. Άντε να μας διαβάσει κανένας παπάς και τα άλλα είναι κουραφέξαλα.
  ω ξείν αγγέλλειν λακεδαιμονίοις
  απάντηση346
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  είναι έτσι; | 24/10/2011 00:22
  Υπάρχουν εύλογα ερωτήματα και κενά..
  Η κουτσομπόλα
  απάντηση41
   
   
  Αιτία των δεινών μας η ατιμωρησία | 23/10/2011 22:11
  Αυτός είναι ο λόγος που η χώρα μας δεν ορθοποδεί: το ότι καλλιεργείται η ατιμωρησία.
  Νίκος Μοσχίδης
  απάντηση431
   
   
   
  Η κατάληψη του κράτους από τους κομματικούς στρατούς | 23/10/2011 19:54
  ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΡΟΙΚΑ ; ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ. ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ ΑΦΟΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Αυτό που βρωμάει πιο πολύ σε αυτή την υπόθεση είναι η προηγούμενη σχέση του Σπινέλη με τον πρωθυπουργό. Ηταν συμβουλος του στις εσωκομματικες εκλογες. Έτσι κυβερνάει το κράτος ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Με το δικό του στρατό στελεχών και επιχειρηματιών. Έτσι όλοι αυτοί οι κύριοι που ψηφίσαμε αμοίβουν για τις προηγούμενες οι και επόμενες υπηρεσίες τους τους συνεργάτες και τους χρηματοδότες τους. Δεν ξερω εαν ο κυριος Σπινελης ηταν αριστος ή όχι στη δουλειά του αλλά το ζήτημα είναι πρωτίστως ότι ένα σωρό άλλοι κομματικοί φίλοι και συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ έχουν διασπαρεί σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καβαλήσει το καλάμι και αισθάνονται ότι ασκούν εξουσία ελέω θεού. Άλλοι πάλι στείνουν δουλειές , διαγωνισμούς... Κανένας δεν τολμάει να τους ακουμπήσει βέβαια. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΦΥΡΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ; ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ;
  AZ
  απάντηση6815
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Λαμογιοφωλιά | 23/10/2011 17:36
  Τι θέλει ο άνθρωπος στην λαμογιοφωλια?
  Τι τα θέλει
  απάντηση935
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Το σιγαν κρειττον εστι του λαλειν... | 23/10/2011 16:34
  # Ο κ. Σπινελλης ειναι ειδικος_ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ- στους κωδικες. # Πιστευω οτι εχει οτι για ενα τετοιο project ειναι τελειως ΑΠΕΙΡΟΣ,αφου απαιτουνται σε βαθος και πλατος τεραστιες θεωρητικες γνωσεις και πολυχρονη εμπειρια( απο εταιρειες ,ερευνητικα κεντρα ,εννοειται του εξωτερικου) σε data bases,networks, operating systems ,compilers,cryptography,communications,συστηματα παραλληλης επεξεργασιας,...Ειναι αδυνατον ο κ. Σπινελλης να διεθετει τοσα προσοντα!... Θα τον επαιρνε π.χ. η IBM.GRAY,NVIDIA,...? Ενδεικτικα παραδειγματα παταγωδους αποτυχιας.Αδυναμια ηλεκτρονικης υποβολης φορολογικης δηλωσεως απο τον περασμενο Μαρτιο. Αντι να εισπραχθουν οι κανονικα προγραμματισμενοι φοροι εχουμε -για πρωτη φορα-πολλαπλη επιστροφη φορων.Πληρωνει κανεiς την εκτατη Οθωμανικη εισφορα εισοδηματων του 2010 στην τραπεζα π.χ. 1.000Ευρω εγκαιρα,εχοντας επιστροφη ταυτοχρονα φορου π.χ. 2.000 Ευρω, και το προγραμμα του κ. Σπινελλη σου κανει αυτοματα ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ.Δηλ. πληρωνει κανεις 2 ΦΟΡΕΣ.Αυτο γινεται ,γιατι εχει σταλει εγκυκλιος στις εφοριες για επιστροφες ανω των 1.500 Ευρω να γινεται ελεγχος αυτοματα για οσους υπεβαλλαν ιδιοχειρως την δηλωση ,και συμψηφισμος για οσους υπεβαλλαν ηλεκτρονικα με προσκομιση των αποδειξεων.Αυτο ειναι το συστημα του.Σε μια ευνομουμενη χωρα ,οι παραλειψεις του κ. Σπινελλη θα ειχαν και ποινικες συνεπειες. ANTINOMIA του B. Russel.( βλ.σχετικο αρθρο π.χ.Wikipedia,για τους μη μαθηματικους).Υποτιθεται οτι το προγραμμα του κ. Σπινελλη ψαχνει να εντοπισει ολους τους φοροφυγαδες και μονο αυτους της Ελλαδας..Τον κ. Σπινελλη ,οντα φοροφυγαδα,ποιος θα τον εντοπισει? ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.Υπαρχουν και ειδικοι κ. Σπινελλη ,οι οποιοι καταλαβαινουν απολυτα τι γινεται!..
  Hypercomputer TITAN
  απάντηση1559
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  milame gia apu0mevn politikn aveparkeia | 23/10/2011 16:21
  Me liga logia oso pio polloi kleftes uparxouv toso kallitera giautous mia kai oi tempelndes upallnloi 0a pouv oti eivai aduvato va diekpaeraiwsouv tis upo0eseis. Dev eimaste kala, autn eivai kubervnsn gia gelia, avte sta spitia sas blakes kai seis kai oi upallnloi pou diornsate apo to para0uro. Mnpws prepei va kleisoume tous politikous se kaveva idruma giati mallov faivetai pws exouv egkefalikn aveparkeia, gia to kalo tous fusika.
  petros lenas
  απάντηση2612
   
   
  Ζητείται τσίπα!!!!!!!!!!! | 23/10/2011 16:19
  Ο Καπελέρης ακόμη δεν παραιτήθηκε για λόγους τσίπας; Θα μου πείτε ποιος την έχασε για να τη βρει ο κύριος...
  babis
  απάντηση1555
   
   
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ. | 23/10/2011 16:07
  Το τι γινεται στη αγορα καυσιμων ειναι λιγο πολυ γνωστο,καθε χρονο και επι πολλα χρονια κανουν φτερα απο 600δισ δρχ για τα προ του euro χρονια,εως και 2-2.5 δισ euro σημερα.Ειναι κατι που το γνωριζουν ΟΛΟΙ και γιατο πως και το ποιοι. Το οτι δεν κανουν προσπαθεια να τα περιορισουν εστω ,δεν χρειαζεται να το συζητησουμε...υπαρχει η φραση απο τη ταινια ΛΟΛΑ "ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ" Η μονη "προσπαθεια" που εγινε ηταν με τον ΗΦΑΙΣΤΟ. Ενα συστημα που που πηγε κατ ΑΝΑΘΕΣΗ την εποχη Παπαθανασιου.σε εταιρια συμφεροντων τραπεζιτη,στο ευτελες ποσο των 17εκ euro,για να το καταργησει αμεσα ο παραιτηθεις Σπινελλης. Συμβουλος σε αυτη τη εταιρεια ηταν ο μετεπειτα συμβουλος σε θεματα πληροφορικης του ΓΑΠ. Για την ιστορια εχει ψηφιστει ο νομος για συστηματα εισροων-εκροων εδω και 10 μηνες,και κανει παρεα με τις αραχνες σε καποιο συρταρι του ΥΠ.ΟΙΚ.
  Constantinos
  απάντηση1562
   
   
  Μαθητευομενος μαγος και φοροφυγας.. | 23/10/2011 15:42
  Παραδειγματα υπουργων ,υφυπουργων, γενικων γραμματεων,ειδικων γραμματεων,...,οι οποιοι εχουν ΜΟΝΟΝ θεωρητικη εκπαιδευση και ΜΗΔΕΝΙΚΗ εμπειρια η' προυπηρεσια. Χριστοδουλακης,Παπαντωνιου,Αλογοσκουφης,Παπακωνσταντινου,Χατζηδακης,Μπιρπιλη,Σπινελλης,.... Σε μια σοβαρη εταιρεια η' επιχειρηση του εξωτερικου, π.χ. IBM, μεγαλο ερευνητικο κεντρο του εξωτερικου,χωρις 5-τη τουλαχιστον προυπηρεσια , και με μοναχα τους ακαδημαικους τιτλους σπουδων,θα τρωγαν πορτα!...Στην καλυτερη των περιπτωσεων,θα τους επαιρναν ως πρωταρηδες(juniors).Εννοειται κατοπιν σκληρης και πολλαπλης προφορικης συνεντε υξεως!..Εδω ειναι ο,τι δηλωσεις.Οι πασης φυσεως "οικονομολοι" ειναι καλοι στα χαρτια.Ο κ. Σπινελλης ,ας μας παρουσιασει ενα αναλογο project.Μαλιστα ειναι και ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.Τελος,υποτιθεται οτι μελημα του ηταν ο εντοπισμος των φοροφυγαδων, ενω και Ο ΙΔΙΟΣ ειναι φοροφυγας.ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕ αυτος και πολλοι αλλοι παν/κοι τις παχυλες αποδοχες τους απο ερευνητικα προγραμματα της ΕΟΚ απο το 2007!..(Ανακοινωθηκαν στον τυποι τα ονοματα με τους οφειλομενους φορους και προστιματα. Ας αφησουν τις εκ των υστερων δικαιολογιες και μεμψιμοιριες,δηλ. ολοι οι αλλοι φταινε εκτος απο αυτους. ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Στο εξωτερικο,οπως περιεγραψα παραπανω,αν αποτυχεις αντικειμενικα, τοτε να δουμε ,αν θα σε παρουν σε αλλη δουλεια.Στην Ελλαδα αποτυγχανεις παταγωδως ,και μετα αναβαθμιζεσαι!,,,Προσφατα παραδειγματα ,Παπακωνσταντινου-αντι να εισπραξει,επιστρεφει φορους, και η Μπιρμπιλω στον ΟΟΣΑ με 12.000 Ευρω και πλουσιες παροχες.Εντευθεν και η πτωχευση της Ελλαδας!...
  Prof. Lysimachos
  απάντηση14427
   
   
  Αλλοσ ενας επαγγελματιας εγκατελειψε | 23/10/2011 15:31
  Φαινετα ιοτι οι εγκεφαλοι του υπουργειου εξαντλήθηκαν απο την αναζήτηση νεων χαρατσιών αντι της σύλληψης της φοροδιαφυγής ο δε Καπελέρης εξαντληθηκε απο τον αγώνα της εικονικης πραγματικοτητας στα κανάλια. Ετσι μας τελειωσε και ένας απο του ελάχιστους επαγγελματιες στο υπουργειο/.,,,,,ο Κουσελάς δεν υπολογίζεται .
  vagelis
  απάντηση1402
   
   
  ...αλλος...μαμεί,κι αλλος πληρώνει... | 23/10/2011 15:26
  Aν τα πραγματα ειναι ετσι,και δεν εχω λογο να τα αμφιβητησω εγω,γιατι δεν βουταει ο εισαγγελεας το λαλιστατο Καπελερη,που ολον αυτον τον καιρο,μας ειχε ζαλισει τα ούμπαλα,για το ποσο καλος ειναι και τι καλα που κανει τη δουλεια του ο ΣΔΟΕ; Η γιατι δεν τον καλει ο Πρετεντερης ή κανας αλλος απο κει,να τον ξεφτιλισει δημοσια,καλωντας στο τηλεφωνο και το Σπινελη; Τι περιμενετε,με τις κουβεντες σε καποιο σαιτ,δε βγαινει τιποτα. Δεν μπορει να πληρωνουμε εμεις σα μαλακες και αυτοι να κανουνε πολιτικη...ρουσφετια δηλαδη.
  Theodore
  απάντηση1602
   
-