Το πρώτο διασυνοριακό κέντρο στην Ελλάδα, το Procom International Trade and Logistics Center, θα λειτουργήσει σε έναν μήνα περίπου, δίπλα στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας. Λίγα μόνο μέτρα από το φυλάκιο της συνοριακής γραμμής, ένα οικόπεδο έκτασης 800.000 τ.μ. έχει μετατραπεί σε χώρο υποδοχής και εξυπηρέτησης των αλλοδαπών πελατών χονδρικής, μεταφορέων ή απλών συναλλασσομένων. Ενδύματα, οικιακός εξοπλισμός, οικοδομικά υλικά, ηλεκτρονικά είδη και τρόφιμα αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που θα προωθούνται προς τις γειτονικές βαλκανικές χώρες από τον κόμβο του Προμαχώνα, που περιλαμβάνει πέντε κτιριακά συγκροτήματα, με χώρο έκθεσης και αποθήκευσης προϊόντων. Σημειώνεται ότι στο διεθνές εμπορικό κέντρο έχουν διατεθεί χώροι σε πολλές επιχειρήσεις (όμιλος Κωτσόβολος, Alco Group, όμιλος Grissin – Pappas, όμιλος Notos Com Συμμετοχές, Connection, όμιλος Βάρδα, όμιλος Prince Oliver, όμιλος Χατζηιωάννου κ.ά.).


Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την επένδυση της ανώνυμης εταιρείας Προμαχών είναι η αύξηση των πωλήσεων και η κατάλληλη διακίνηση προϊόντων, η ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στα Βαλκάνια, υπό την καθοδήγηση ενός μεγάλου οργανισμού, η μείωση της γραφειοκρατίας στην εξαγωγική αλυσίδα, η μείωση του χρόνου διακίνησης και παράδοσης εμπορευμάτων κ.ά.


Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας Προμαχών ΑΕ, ήδη μελετώνται σχέδια περαιτέρω επέκτασης του έργου, καθώς η κτιριακή υποδομή υπερκαλύφθηκε από την έντονη ζήτηση. Η προοπτική είναι να αξιοποιηθεί πλήρως η τοποθεσία, αφού από την πύλη του Προμαχώνα διακινούνται μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων, σε βαθμό να έρχεται δεύτερη σε όγκο στη διακίνηση προϊόντων στην Ελλάδα. Επίσης θετικές προοπτικές διαγράφονται για την απασχόληση ανέργων του Νομού Σερρών και για τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής, καθώς πολλές δορυφορικές μονάδες μπορούν να δημιουργηθούν στον γειτονικό χώρο. Ο αναμενόμενος τζίρος για το πρώτο έτος λειτουργίας του κέντρου αναμένεται να ανέλθει στα 35 δισ. δρχ.