Χαΐνηδες @Kremlino
Παρασκευές
13&20 Απριλίου

Οι Χαΐνηδες σε πλήρη σύνθεση και εφ’ όλης της ύλης. Έρχοντα για ένα μουσικό ταξίδι στο Kremlino του Πειραιά που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο την δισκογραφία τους. Σε δύο τελετές όπως αυτές που ξέρει να παρουσιάζειο Δημήτρης Αποστολάκης και η παρέα του. Από τη μυσταγωγα στο γέλιο και μετά στην έκσταση. Και όλα αυτά με ρυθμούς και ηχοχρώματα από τον πλανήτη,




Παίζουν και τραγουδούν

Δημήτρης Αποστολάκης (λύρα, τραγούδι)
Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (κιθάρα, τραγούδι)
Peter Jacques (τρομπέτα, φλικόρνο, κλαρίνο, νέι)
Τάκης Κανέλλος (τύμπανα)
Σπυριδούλα Μπάκα (τραγούδι)
Δημήτρης Μπρέντας (γκάιντα, κλαρίνο, καβάλι, φλογέρα)
Μιχάλης Νικόπουλος (λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, τραγούδι)
Γιάννης Νόνης (μπάσο)

Info
Γενική Είσοδος για μπαρ :
13€ (με μπύρα ή κρασί)
11€ φοιτητικό, ανέργων
Τηλ.κρατήσεων για τραπέζι. 210.4100010
Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr
Kremlino, Καραϊσκου 119 ,Πειραιάς (Πλατεία Κοραή)

Ροκ επανάσταση και Αντικουλτούρα
Γιώργος Μούχος
εκδόσεις βακχικόν

Η μελέτη Ροκ επανάσταση και Αντικουλτούρα αυτό ενεργοποιεί τη μηχανή του χρόνου ταξιδεύοντας τον αναγνώστη στη Βρετανία και στις Η.Π.Α. του 1960. Τότε που τα κύρια ιδεολογικά καύσιμα της Αντικουλτούρας, η «εναλλακτικότητα» και η «αυθεντικότητα», δημιούργησαν μια δυναμική που κατέρριψε πολιτιστικά τείχη και διέσπασε κοινωνικά στεγανά. Τότε που η ροκ ήταν «επαναστατική» και οι χίπις ρομαντικοί αρνητές του αστικού συντηρητισμού. Τότε που τα διάφορα κινήματα αμφισβήτησης και το «κατεστημένο» αναμετρούνταν στους δρόμους και στα πανεπιστήμια, στα υπόγεια κλαμπ και στα μεγάλα ροκ φεστιβάλ, στα πάρκα και στα κοινόβια, στον κινηματογραφικό φακό και στον δημόσιο διάλογο, στη σφαίρα της ψυχεδέλειας, στο δωμάτιο της σεξουαλικότητας και των έμφυλων σχέσεων και – πάνω από όλα – στην ιδεολογική κονίστρα, σε μια μάχη αδυσώπητη.

Η μελέτη Ροκ επανάσταση και Αντικουλτούρα αποτελεί τη μεταπτυχιακή εργασία του Γιώργου Μούχου στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας – Ευρωπαϊκή Ιστορία, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Λένι Ρίφενσταλ»
Θέατρο Μπέλλος
Από την Κυριακή 15 Απρίλιου έως και τις 6 Μαΐου

Συνεχίζεται ο μονόλογος του Άγγελου Ανδρεόπουλου. Η «Λένι Ρίφενσταλ» είναι ένας μονόλογος – πολιτικό σχόλιο πάνω στην αυτοβιογραφία μιας από τις μεγαλύτερες και σίγουρα πλέον αμφιλεγόμενες καλλιτέχνιδες τού 20ου αιώνα. Καθόρισε όσο ελάχιστοι την τέχνη τού κινηματογράφου και ταυτόχρονα τής προπαγάνδας. Με φανατικούς θαυμαστές κι ορκισμένους εχθρούς, κανείς δεν τόλμησε να αρνηθεί το ταλέντο της. Απολογείται στο δικαστήριο τής Ιστορίας, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν απευθύνεται στους Γερμανούς τού 1945 ή τους Έλληνες τού 2018. Η Λένι Ρίφενσταλ, η γυναίκα, η κινηματογραφίστρια, η προπαγανδίστρια.

Λένι Ρίφανσταλ : Φιλίτσα Καλογεράκου
Σκηνοθεσία : Γιώργης Κοντοπόδης
Διάρκεια παράστασης 75 λεπτά ( χωρίς διάλειμμα )
Τιμές εισιτηρίων : 10 ευρώ, 7 ευρώ ( φοιτητικό, ανέργων )
Ημέρες και ώρες παραστάσεων : Κυριακή στις 21 : 45
Παραστάσεις έως Κυριακή 6 Μαΐου

Denise Jannah Quartet
«Celebrating ELLA»
Half Note
13 – 16 Απριλίου

«Αυτή η γυναίκα μπορεί να σε κάνει να ονειρευτείς, να κλάψεις και να ερωτευτείς. Τι περισσότερο μπορεί να ζητήσεις…;» (The MusicAdvocate,Washington). Η άποψη αυτή περιγράφει ακριβώς αυτό που εκπέμπει η Denise Jannah, μία από τις πιο ξεχωριστές φωνές στην τζαζ παγκοσμίως, που για πρώτη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε στην Αθήνα τις επόμενες μέρες.

Η γεννημένη στο Paramaribo του Suriname το 1956 πολυτάλαντη καλλιτέχνης με την εξαιρετική σκηνική παρουσία, την πλούσια φωνητική γκάμα και το μοναδικό φραζάρισμα, έχει το χάρισμα να κάνει το κοινό της να νιώθει τόσο άνετα, σαν να τους έχει στο σαλόνι του ίδιου του σπιτιού της. Αν και η σπουδαία πορεία και αναγνώρισή της ξεκίνησε κάπως αργά, η Denise έκανε αίσθηση όπου κι αν εμφανιζόταν.

Αρχικά με σπουδές και ενασχόληση με διάφορα είδη μουσικής και πολλές περιπλανήσεις στην World μουσική, το Gospel, την Latin, την Jazz, το R&B και το μιούζικαλ, η DeniseJannah ξεκίνησε να ηχογραφεί με την EMI και με την κλασσική jazz εταιρεία δίσκων Timeless με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Το 1994 της απονεμήθηκε το πρώτο της βραβείο Edison για την συνολική της μέχρι τότε παρουσία, ένα βραβείο που έχει πάρει και η θρυλική SarahVaughn! Εκεί την ανακάλυψε η ιστορική BlueNoteRecords και της πρότεινε πολυετή συνεργασία.

Από το σημείο αυτό και μετά, η καριέρα της θα απογειωθεί, θα γίνει γνωστή στην Αμερική και θα υπάρξει παγκόσμια αναγνώριση. Ο Mark Stryker της Detroit Press εμφατικά σημείωσε ότι “…καλλιτέχνες σαν την Jannah μπορούν και προσεγγίζουν τα standards μιας Ella Fitzgerald, μιας Sarah Vaughn ή μιας Carmen McRae”! Με την Blue Note η Denise θα ηχογραφήσει 3 πολύ επιτυχημένους δίσκους αλλά και σχετικά πρόσφατα (2012) ένα εξαιρετικό τριπλό άλμπουμ “Best of the Blue Note Years” με τα καλύτερα της δουλειάς της στην εταιρεία αυτή.



Τα τελευταία 20 χρόνια η Denise Jannah περιοδεύει σε όλο τον κόσμο, εμφανιζόμενη στα μεγαλύτερα club ή τα σημαντικότερα Φεστιβάλ αλλά και στα μεγαλύτερα θέατρα ή σε εκδηλώσεις προέδρων κρατών. Όμως η δραστηριότητά της δεν περιορίζεται στο τραγούδι αλλά επεκτείνεται στη σύνθεση, την εκπαίδευση, την στιχουργία αλλά και την ηθοποιία. Με συμμετοχή στα musical “AnightattheCottonClub”, “Ain’tMisbehavin” και “R.E.S.P.E.C.T’, η Denise έχει ήδη διευθύνει φωνητικά 8 διεθνή παραγωγές.



Το 2014, με αφορμή την μουσικο-θεατρική παραγωγή “ELLA” με πρωταγωνίστρια φυσικά την ίδια, η Jannah ουσιαστικά θα γίνει ..η Ella και θα γνωρίσει τεράστια επιτυχία. Αποτέλεσμα της επιτυχίας αυτής είναι το έργο αυτό να έχει παιχτεί σε περισσότερα από 70 θέατρα! Το 2015 η Deniseκυκλοφόρησε μάλιστα με επιτυχία και τον δίσκο της με τίτλο “ELLA! DeniseJannahsingsEllaFitzgerald” αποκλειστικά με τραγούδια που έκανε γνωστά η ίδια η Ella. Πέρυσι άλλωστε συμπληρώθηκαν και γιορτάστηκαν δεόντως σε παγκόσμιο επίπεδο τα 100 χρόνια από την γέννησή της εμβληματικής φωνής της jazz ! Με το project αυτό λοιπόν και πλαισιωμένη από το εξαιρετικό κουαρτέτο της, η DeniseJannah θα μας δώσει κάποιες πτυχές του σπουδαίου της ταλέντου και της κρυστάλλινης φωνής της. Για 4 βράδια, η μεγάλη τζαζ ερμηνεία και η EllaFitzgerald γιορτάζονται όπως τους πρέπει από την απολαυστική DeniseJannah και την μπάντα της.


Denise Jannah – vocals
Wolf Martini – guitar
Sven Happel – contrabass
Rene Winter – drums

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

Λεωνίδας Μαριδάκης
«Βάρκα στο σπίτι»
Παρουσίαση δίσκου
Πέμπτη 19 Απριλίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα
Ώρα έναρξης 21:00 μ.μ.

Ο Λεωνίδας Μαριδάκης παρουσιάζει την νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Βάρκα στο σπίτι», που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2018 από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Τη σφραγίδα στη δισκογραφική αυτή δουλειά βάζει η συνεργασία του τραγουδοποιού με τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου, ο οποίος υπογράφει τους στίχους στο ομότιτλο τραγούδι «Βάρκα στο σπίτι».

Ο ήχος του άλμπουμ, έχει επιρροές από folk μουσικές φόρμες (country, salsa, swing κ.α.). Τους στίχους υπογράφουν οι Μάνος Ελευθερίου, Φωτεινή Λαμπρίδη, Νικόλ Κατσάνη, Πάνος Αντωνάτος, Μάρκος Μαριδάκης, Ειρήνη Σουργιαδάκη και Λεωνίδας Μαριδάκης. Ο τραγουδοποιός θα παρουσιάσει ζωντανά τα έντεκα κομμάτια του δίσκου, μαζί με τους συνεργάτες -μουσικούς που συνέβαλαν στη δημιουργία του.

Στο μουσικό μέρος θα συμμετάσχουν ο Σπύρος Γραμμένος και ο Αργύρης Λούλατζης. Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο Αντώνης Μποσκοΐτης (δημοσιογράφος, σκηνοθέτης) και ο Σάββας Στρούμπος (σκηνοθέτης).

Θα παίξουν οι μουσικοί:
Δρόσος Σκυλλάς (τύμπανα, κρουστά)
Πέτρος Βαρθακούρης (ηλ. μπάσο, κοντραμπάσο)
Γιώργος Λιμάκης (κιθάρες)
Γιώργος Κατσάνος (melotron, vibradoneon)
Φώτης Σιώτας (βιολί)
Λεωνίδας Παλαμιώτης (τρομπόνι)



Είσοδος ελεύθερη
Σφίγγα Music Theatre
Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα (Πεζόδρομος Κιάφας 13)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 211-4096149 & 6987-844845

«Ουρανία»
Γεράσιμος Ευαγγελάτου
Θέατρο 104
16 Απριλίου και για 10 παραστάσεις

Η Ουρανία είναι φίλη σου, αλλά μάλλον δεν το ξέρεις. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ν’ ανήκεις στους 240 φίλους της στο facebook. Στην πραγματική ζωή είναι κάπως δύσκολο να τη συναντήσεις μιας κι η Ουρανία δε βγαίνει απ’ το σπίτι, παρά μόνο για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο… Η Ουρανία είναι ερωτευμένη. Πολύ. Και φοβάται περισσότερο. Η Ουρανία χαίρεται, θυμώνει, γελάει και κλαίει. Η Ουρανία έχει σκοτεινά μυστικά. Έχει κι ένα μεγάλο Όνειρο, αλλά αυτό θα σου το εκμυστηρευτεί μόνο αν σε εμπιστευτεί πραγματικά.

Η Ουρανία είναι ένας αμφίθυμος μονόλογος πάνω στο όνειρο και τη ματαίωση του, πάνω στον απόλυτο έρωτα και την ολοκληρωτική μοναξιά. Μα πάνω απ’ όλα είναι η πορεία ενός νέου ανθρώπου σε έναν κόσμο που δεν κατανοεί. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος με τρυφερότητα και χιούμορ καταγράφει την ψυχοσύνθεση μιας νέας γυναίκας εγκλωβισμένης σε ένα παιδικό δωμάτιο και ο Γιώργος Σουλειμάν προσεγγίζει με ευαισθησία τις πιο κρυφες πτυχές μιας αιχμηρής προσωπικότητας. Η ανερχόμενη Δανάη Μπάρκα στον ομώνυμο ρόλο εναλλάσσει πρόσωπα και συναισθήματα δημιουργώντας μια ηρωίδα που θα μείνει στο μυαλό και την καρδιά σας για πολύ καιρό.

Το τραγούδι “Στην επόμενη ζωή” έγραψε ειδικά για την παράσταση ο Θέμης Καραμουρατίδης σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σουλεϊμάν
Ερμηνεία: Δανάη Μπάρκα
Στο ρόλο της Μητέρας ακούγεται η Μαρία Καβογιάννη
Art Direction: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Info :
Θέατρο 104 – Ευμολπιδών 41 Αθήνα τηλ. 210-3455020
Τιμές εισιτηρίων : 12 κανονικό / 10 φοιτητικό – ανέργων
για 10 μόνο παραστάσεις
Ημέρες και ώρες παραστάσεων :
16, 17/4 21.15
23, 24/4 21.15
30/4 21.15
15/5 21.15
21, 22/5 21.15
28, 29/5 21.15

Joël Jouanneau
«Allegria οpus 147»
Ντμίτρι Σοστακόβιτς – Το τελευταίο μάθημα
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας
19,20,21,22,29, 30 Απριλίου

Ένας θεατρικός μονόλογος με τον Ντμίτρι Σοστακόβιτς να παραδίδει το τελευταίο του μάθημα μιλώντας για την τέχνη και τα μυστήρια της δημιουργίας. Ένα μάθημα μουσικής που γρήγορα εξελίσσεται σε μάθημα ζωής. Ένας φόρος τιμής στον μεγάλο ρώσο μουσουργό του 20ού αιώνα σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη. Μια παρουσίαση, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, του έργου «Allegria οpus 147» του Joël Jouanneau [Ζοέλ Ζουαννώ]. Μαζί του επί σκηνής, η Αθηνά Γιατρά (βιόλα) και ο Μάνος Κιτσικόπουλος (πιάνο) που ερμηνεύουν ζωντανά αποσπάσματα από τη Σονάτα Allegria, έργο 147 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Το κείμενο του Ζουαννώ μετέφρασε στα ελληνικά η Ζωή Μητσάκου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ.


Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Μετάφραση στα ελληνικά: Ζωή Μητσάκου
Σκηνικά, κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Βοηθός σκηνοθέτη: Μελίνα Κατσακούλη
Ντμίτρι: Σωτήρης Χατζάκης
Βιργινία: Αθηνά Γιατρά βιόλα
Θωμάς: Μάνος Κιτσικόπουλος πιάνο

Πληροφορίες
210 72.82.333
http://www.megaron.gr

καλό σαββατοκύριακο
James Brown – I Feel Good