Είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας με μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρ’ όλα αυτά η Σαββέρια Μαργιολά δεν δίστασε να ακολουθήσει τα βήματα της οικογένειάς της. Σήμερα μετρά 15 χρόνια στη μουσική και θα εμφανιστεί στις 20 και 27/10 και στις 3 και 10/11 στον Σταυρό του Νότου Plus μαζί με τον τραγουδοποιό Θοδωρή Κοτονιά.
Οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τραγούδια της δισκογραφίας τους και κομμάτια συνθετών που οι ίδιοι αγαπούν, ενώ θα κλείσουν το μάτι τόσο στην παράδοση όσο και στο ροκ.

Ως πτυχιούχος Κοινωνιολογίας έχετε σκεφθεί ποτέ να αφήσετε τη μουσική;
«Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που να αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα στα δύο. Ακούω πάντα το ένστικτό μου και αυτό με κάνει να μην έχω αμφιβολίες. Η μουσική είναι ξεκάθαρα η μεγάλη αγάπη της ζωής μου, είμαι κυριολεκτικά δοσμένη σε αυτήν και το απολαμβάνω παρ’ όλες τις δυσκολίες».
Συνεργαστήκατε από νωρίς με σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής. Αυτή η βουτιά στα βαθιά σάς έκανε καλό ή σας γέμισε με άγχος;
«Μόνο καλό βλέπω σ’ αυτό. Ηταν τόση η χαρά και η λαχτάρα μου που έσβηνε όλα τα άλλα. Είμαι ευγνώμων για αυτές τις συνεργασίες, γιατί μου έδωσαν γνώση και εμπειρία για να κάνω την πραγματική βουτιά στα βαθιά».
Πώς κρίνετε την ως τώρα πορεία σας και πώς τη βλέπετε από εδώ και πέρα;
«Εισπράττω συνεχώς την ανταπόκριση του κόσμου και αυτό με κάνει να πιστεύω πως κάτι κάνω σωστά. Ο στόχος μου είναι να δημιουργώ, να εξελίσσομαι και να παίρνω χαρά απ’ αυτό που κάνω».
Εχετε σκοπό να αυξήσετε τις δραστηριότητές σας γράφοντας μουσική και στίχους για το ίδιο τραγούδι, όπως έχετε ήδη κάνει με ένα;
«Δεν είναι αυτοσκοπός. Εχω πολλά στο συρτάρι και ακόμα περισσότερα στο μυαλό. Οπως προκύψει, ο χρόνος θα δείξει».
Ποιο είναι το τραγούδι που σας έχει σημαδέψει;
«»Να βάλω τα μεταξωτά»».
Και ποια είναι η πρώτη εικόνα που σας έρχεται στο μυαλό από τα παιδικά σας χρόνια;
«Καλοκαίρι, μεσημέρι, τα παιχνίδια με τα δυο μου αδέρφια πάνω στο διπλό κρεβάτι του μπαμπά και της μαμάς, όπως το αποκαλούσαμε».
Το τρίτο CD σας λέγεται «Ερωτογραφία». Τελικά τι είναι η κινητήριος δύναμή μας; Ο έρωτας ή το χρήμα;
«Ολόκληρο άλμπουμ έκανα γι’ αυτό…(γέλια)».
Στην Ελλάδα της κρίσης αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με τη μουσική;
«Η Ελλάδα της σημερινής κρίσης δεν είναι παρά η Ελλάδα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Εχουμε τον πολιτισμό μας, το φως, τα χρώματα και τα αρώματα της φύσης μας, τη μουσική μας. Η μουσική είναι μια τέχνη υψηλή που ενεργοποιεί τις αισθήσεις μας και μας αφυπνίζει σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Είναι θεραπεία, έκφραση, τρόπος επικοινωνίας. Δεδομένου ότι υπάρχουν αξίες που δεν είναι μετρήσιμες με το χρήμα, αξίζει τον κόπο».
Φαίνεστε αθόρυβη. Είστε;
«Δεν είμαι αθόρυβη· «μιλάω» με τη δουλειά μου, τις παραστάσεις μου και τα τραγούδια».
Ως κοινωνιολόγος, για ποιον λόγο πιστεύετε ότι ο κόσμος δεν κάνει θόρυβο με όλα αυτά που του συμβαίνουν;
«Γιατί ο κόσμος κατακλύζεται από τον φόβο του παρόντος και του αύριο. Αυτός ο φόβος τον έχει καθηλώσει και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες απέναντι στον εαυτό του και στους άλλους. Ολοι ζούμε το παρόν με τις δυσκολίες του και αν θέλουμε να ξεφύγουμε πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά για να προχωρήσουμε προς την εξέλιξη».
Τι θα θέλατε να πάρουν οι θεατές φεύγοντας από τις συναυλίες σας;
«Το CD μου (γέλια)».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ