θέατρο

«Αλκηστις» στην Επίδαυρο
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί την «Αλκηστη» του Ευριπίδη, σε μετάφραση του Κώστα Τοπούζη και δική της δραματουργική επεξεργασία. Τον επώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Κίττυ Παϊταζόγλου. Αδμητος είναι ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Φέρης ο Γιάννης Φέρτης. Συμμετέχει 13μελής Χορός και παίζει μουσική ζωντανά 4μελής ορχήστρα. Παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου. Παρασκευή και Σάββατο, στην Επίδαυρο (21.00).

Ο «Ζορμπάς» στα βόρεια
Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί τον «Αλέξη Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη σε διασκευή Ρέππα – Παπαθανασίου, με τον Γρηγόρη Βαλτινό. Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης, κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη, κίνηση: Δημήτρης Παπάζογλου, φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος. Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Ταμίλα Κουλίεβα, Νίκος Βερλέκης. Δευτέρα και Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, θέατρο Δάσους, 21.30.

Τρεις για την «Ιφιγένεια…»
Συνεχίζει την περιοδεία της η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη στην παράσταση που σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Μετάφραση Γιώργος Μπλάνας. Μουσική Σταμάτης Κραουνάκης. Με τους Αιμίλιο Χειλάκη, Αθηνά Μαξίμου και Λένα Παπαληγούρα, σε όλους τους ρόλους. Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος Χορός και ζωντανή μουσική. Αύριο στην Πετρούπολη. Την Τρίτη στο Βεάκειο, στις 21.30.

«Λυσιστράτη» με Φιλιππίδη – Μπέζο
Η κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» συνεχίζει την περιοδεία της. Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία – Απόδοση: Γιάννης Μπέζος. Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης. Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας. Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς. Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού. Χορογραφίες – Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου. Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας. Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ναταλία Τσαλίκη και ο Γιάννης Μπέζος. Αύριο, στην Καλαμάτα, την Τρίτη στο Αργος, την Τετάρτη στο Σοφικό, την Πέμπτη στο Κιάτο και την Παρασκευή στο Πόρτο Ράφτη. Ωρα έναρξης: 21.00.
όπερα

«Τροβατόρε» στο Ηρώδειο
H όπερα «Τροβατόρε» του Βέρντι στη σκηνοθεσία του Στέφανο Πόντα αναβιώνει από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης. Με τους Βάλτερ Φρακάρο (Μανρίκο), Τσέλια Κοστέα (Λεονόρα), Γελένα Μανίστινα (Ατσουτσένα), Δημήτρη Πλατανιά (Κόμη ντι Λούνα). Στις 23, 25 και 27/7. Στις 21.00.


μιούζικαλ

Sweeney Todd στο Φεστιβάλ
Το μουσικό θρίλερ «Sweeney Todd», σε μουσική και στίχους Στίβεν Σοντχάιμ, παρουσιάζει η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Μουσική διεύθυνση – σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου, σκηνικά: Πάρις Μέξης. Με τους Χάρη Ανδριανό, Νάντια Κοντογεώργη, Αρη Πλασκοβίτη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Χριστόφορο Σταμπόγλη, Γιάννη Καλύβα, Γιάννη Χριστόπουλο κ.ά. Στις 29/7, στις 21.00.
συναυλία
Ξαρχάκος – Πρωτοψάλτη μαζί
Με τον τίτλο «Συνάντηση» ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Αλκηστις Πρωτοψάλτη δίνουν συναυλίες αυτό το καλοκαίρι, με επόμενο σταθμό, αύριο, Δευτέρα 24 Ιουλίου, τη Ζάκυνθο, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο του νησιού. Μαζί τους θα βρίσκεται δεκαμελής ορχήστρα. Στις 21.30.
φεστιβάλ

Τριήμερο στη Σύρο
Eye’s Walk Festival στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, στη Σύρο, 27-29 Ιουλίου. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει τρεις παραστάσεις αλληλεπιδραστικές με το κοινό, ένα παιχνίδι augmented reality με έξυπνα κινητά και σκοτεινές ιστορίες, μια χορευτική παράσταση, ένα παιδικό εργαστήρι, ένα mega Video Installation art και 24 video artists από Ελλάδα, Ρωσία, Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και Κούβα οι οποίοι δημιουργούν ένα μαγικό σκηνικό στην Ερμούπολη. Οι συμμετέχοντες ενώνουν το Ατομικό με το Κοινωνικό και μια θεατρική αφήγηση πραγματοποιείται στους δρόμους της πόλης. Η μεγάλη γιορτή του Video Installation art, της ένωσης της τέχνης με τα κτίρια και την κοινότητα, θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 21.00 μπροστά από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


έκθεση

Αλέκος Φασιανός & Antonio Segui
Μια ξεχωριστή εικαστική συνάντηση πραγματοποιείται στη Μύκονο: Είναι η κοινή έκθεση του Αλέκου Φασιανού και του Antonio Segui. Στην Kapopoulos Fine Arts γκαλερί, στη χώρα του νησιού. Ο έλληνας καλλιτέχνης συναντάται με τον αργεντινό δημιουργό που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, καθώς πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν, ξεκινώντας από τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των έργων τους. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 26 Ιουλίου. Ωρες λειτουργίας της έκθεσης: 11.00 – 15.00, 19.00 – 1.00.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ