θέατρο



«Επικίνδυνες σχέσεις»


Ο Γιώργος Κιμούλης διασκεύασε, σκηνοθετεί και παίζει στο έργο του Σοντερλό ντε Λακλό «Επικίνδυνες σχέσεις» που παρουσιάζεται στο θέατρο Αλμα. Με τους Εβελίνα Παπούλια, Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μάρα Δαρμουσλή, Σπύρο Σαραφιανό, Λάμπρο Κτεναβό, Νάνσυ Μπούκλη. Μαζί τους και η Μάρω Κοντού.
Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή (20.00), Πέμπτη – Παρασκευή (21.15), Σάββατο (18.15 και 21.15).
«Ο κατάθλας» στο Skrow


Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου «Ο κατάθλας» παρουσιάζεται από τη θεατρική εταιρεία Πλέγμα στο Skrow Theater. Διασκευή – σκηνοθεσία Μιχάλης Γιγιντής, φωτισμοί Βασίλης Πετεινάρης, σκηνικά Θεοδώρα Ζουμπούλη, μουσική επιμέλεια Ματίνα Θεοδωρακίδου. Με τον Κώστα Κορωναίο. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.
«Κραυγή» στο Θεσσαλονίκη


Τρεις παραστάσεις θα δώσει «Η κραυγή» του Τενεσί Ουίλιαμς στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από δύο χρόνια που παίχτηκε στην Αθήνα. Σκηνοθεσία: Ελλη Παπακωνσταντίνου. Με τον Αλέκο Συσσοβίτη και τη Μάνια Παπαδημητρίου. Την Παρασκευή, το Σάββατο (στις 21.00) και την Κυριακή (στις 19.00) στο Blackbox.
«Persona» στο Δώμα


Μια ταινία, στη σκηνή: η ομάδα Elephas Τiliensis παρουσιάζει την «Persona» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, τη συνάντηση μιας ηθοποιού με μια νοσοκόμα. Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία – μετάφραση: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου. Παίζουν: Δέσποινα Κούρτη, Βίκυ Κατσίκα. Ακούγεται η φωνή της Μαρίας Κεχαγιόγλου. Στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, από την Παρασκευή ως τις 19/2/17, Τετάρτη – Σάββατο (21.15) και Κυριακή (19.00).
«Το στοίχημα» στο Ραντάρ
Η Εταιρεία Μουσικού Θεάτρου Είκασμα παρουσιάζει το θεατρικό έργο της Χρύσας Αποστολάτου «Το Στοίχημα». Πρόκειται για την ιδιότυπη συνομιλία ενός συγγραφέα υπό ψυχιατρική παρακολούθηση με τους ήρωες-πρότυπά του. Σκηνοθεσία και μουσική Χρύσας Αποστολάτου. Παίζουν: Σπύρος Ξένος, Σταύρος Παργινός, Ανδρέας Μαριανός, Αννα-Λούνα Λούβαρη κ.ά. Στο θέατρο Ραντάρ (Πυθέου 93, Πλ. Αγίου Ιωάννη). Παραστάσεις από τη Δευτέρα (28/11) και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.
μουσική

Οι αυλοί του βασιλιά


Εργα των Γ.Σ. Μπαχ, Πουλένκ και Σεν Σανς παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο πλαίσιο της συναυλίας «Οι αυλοί του βασιλιά» που θα δοθεί στις 2/12 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης). Σολίστ: Thierry Escaich (εκκλησιαστικό όργανο), μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου. Στις 20.30
χορός

Οσίποβα – Πολούνιν στο Παλλάς


Το διασημότερο ίσως ζευγάρι του παγκόσμιου χορού, τόσο στη σκηνή όσο και στη ζωή, η Νατάλια Οσίποβα και ο Σεργκέι Πολούνιν εμφανίζονται στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Παλλάς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορογραφίες των Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι, Ράσελ Μάλιφαντ και Αρθουρ Πάιτ. Στις 20.30.
Moνόλογος στο Bios


«Τέχνη» είναι ο τίτλος του μονολόγου του Δημήτρη Δημητριάδη που σκηνοθετεί και παίζει ο Δημήτρης Τσιάμης στη σκηνή του BiosBasement. Το έργο παρουσιάζεται ως μια τελετή μύησης στις ιδέες και στην τέχνη ενός προσώπου που μιλά για πρώτη και τελευταία φορά. Παραστάσεις ως την 1η Ιανουαρίου, από Πέμπτη ως και Κυριακή (21.00).
εκθέσεις

Αρχιτεκτονική βιβλιοθηκών


Αρχιτεκτονικά σχέδια, χάρτες, υπομνήματα, φωτογραφικό υλικό και αυθεντικά χαρακτικά παρουσιάζονται στην έκθεση «Η αρχιτεκτονική των βιβλιοθηκών στον δυτικό πολιτισμό, από τη μινωική εποχή στον Μιχαήλ Αγγελο (1600 π.Χ. – 1600 μ.Χ.)» που εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη (κεντρικό κτίριο, Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας), την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 20.00. Διάρκεια ως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017.
Το αρχαίο DNA


Νέα ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικυθήρων, από τις ανασκαφές του 2015 και 2016, παρουσιάζονται στην έκθεση «Αντικύθηρα 2016. Το αρχαίο DNA» στο Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς). Την έκθεση θα εγκαινιάσει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 18.30, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Διάρκεια ως τις 15 Ιανουαρίου 2017.
Το καμαρίνι


Συνεχίζεται στην γκαλερί Αργώ (Νεοφύτου Σούκα 4, Κολωνάκι) η έκθεση σκηνογραφιών «Το καμαρίνι», με την οποία ο εικαστικός Πέτρος Ζουμπουλάκης τιμά το ζεύγος Δημήτρη Μυράτ – Βούλας Ζουμπουλάκη.
Ακουαρέλες με λεπτομέρειες


Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση «Watercolours» στην Αθήνα, στην Image Gallery (Λεωφ. Αμαλίας 36). Τα έργα του είναι ακουαρέλες που αναδεικνύουν την ελληνική φύση και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική μέσα από λεπτομέρειες. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη (1/12) στις 19.00. Διάρκεια ως 11/12. Ωρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11.00 – 20.00, Σάββατο 11.00 – 17.00 και Κυριακή 12.00 – 16.00.
συζητήσεις

Στο καφέ του Ιανού


Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο καφέ του Βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24, τηλ. 210-3217.917) ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος θα συνομιλήσει με τον Νίκο Θρασυβούλου για τέχνη, κοινωνία, ζωή. Το κοινό θα υποβάλει ερωτήσεις. Στις 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ