Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από την ζωή ο διευθυντής φωτογραφίας Τάκης Βενετσανάκος, του οποίου το ιστορικό στον κινηματογράφο ήταν τεράστιο: ο Βενετσανάκος είχε δουλέψει σε περισσότερες από 90 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους, σε περίπου 40 μικρού μήκους μυθοπλασίας και σε περισσότερα από 150 ντοκυμανταίρ μικρού και μεγάλου μήκους.

Ο Τάκης Βενετσανάκος γεννήθηκε στην Άρνα Λακωνίας το 1939 και αποφοίτησε αριστούχος από το Γυμνάσιο Γυθείου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και κινηματογράφο, εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε οκτώ ελληνικές ταινίες (1960-63) και υπηρέτησε ως εικονολήπτης στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (1963-64).
Αξιομνημόνευτες ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης μεγάλου μήκους όπου ο Βενετσανάκος είχε δουλέψει ως διευθυντής φωτογραφίας είναι οι «Βαβυλωνία», «Αλέξανδρος ο Μέγας», «Γρηγόρης Αυξεντίου, ένας ήρωας με το μνημοσκόπιο», «Οιωνός», «Είδωλο στον Καθρέφτη, Δημήτρης Μυταράς» και -«Παραλάβετε Διορισμόν».
Για το βιογραφικό ντοκυμανταίρ «Ήρα Τριανταφυλλίδη» ο Βενετσανάκος τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1994 και για την σειρά «Ο μυστικός κόσμος των πουλιών» πήρε το βραβείο φωτογραφίας του 1998, στον Θεσμό «Πρόσωπα». Τον περασμένο Οκτώβριο ο Τ. Βενετσανάκος είχε τιμηθεί για το σύνολο του έργου του στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.
Η κηδεία του Τ. Βενετσανάκου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 14.30 μμ στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.