κινηματογράφος
28ο Πανόραμα
Συνεχίζεται ως και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις αίθουσες Ααβόρα και Ταινιοθήκη της Ελλάδος το 28ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Δώδεκα ταινίες στο Διαγωνιστικό Τμήμα και ένα αφιέρωμα στους Αιγυπτιώτες του ελληνικού σινεμά είναι μερικά από τα στοιχεία που διαμορφώνουν την εφετινή διοργάνωση.
Σινεμά στην εκκλησιά


Με την ταινία «Ο άνθρωπος του τρένου» του Τζόναθαν Τεπλίτσκι αρχίζουν την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 17.00 οι προβολές στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Μ. Βασιλείου 15, Ρουφ). Εισήγηση: Πέτρος Μινώπετρος.
βιβλιοπαρουσίαση

Μόδα και Οπερα
Η παρουσίαση του βιβλίου της Ελενας Ματθαιοπούλου «Σχεδιαστές μόδας στην Οπερα» (εκδόσεις ΚΑΠΟΝ) θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Μαρία Κάλλας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ομιλητές: Μύρων Μιχαηλίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Γιάννης Μετζικώφ, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, Ισμα Τουλάτου, δημοσιογράφος του «Βήματος», και η συγγραφέας Ελενα Ματθαιοπούλου. Στις 19.00.
θέατρο

Στο μυαλό του «Μπαμπά»


Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου του Φλοριάν Ζελέρ στο θέατρο Δημήτρης Χορν. Με τους Σταμάτη Φασουλή, Μαρίνα Ασλάνογλου κ.ά. Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.10 και κάθε Σάββατο στις 18.00 και στις 21.00.
Ο «Γαλιλαίος» του Μπρεχτ


Ο «Βίος του Γαλιλαίου» του Μπέρτολτ Μπρεχτ κάνει πρεμιέρα το Σάββατο στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του θεάτρου Rex. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Παντελής Δεντάκης κ.ά. Παραστάσεις από Τετάρτη ως Σάββατο στις 20.30 και κάθε Κυριακή στις 19.00.
«Το παιχνίδι του τέλους»


Το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Endgame» παρουσιάζει η ομάδα Χρώμα σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Χατζή και μετάφραση της Λυδίας Κονιόρδου, η οποία παίζει μαζί τις Ελενα Τοπαλίδου, Τζίνα Θλιβέρη και Γεωργία Τσαγκαράκη. Πρεμιέρα στις 3 Δεκεμβρίου.
ΘΕ.ΑΜ.Α. στη Βέροια


Το έργο «Ιάκωβος ή Υποταγή» παρουσιάζεται σήμερα στις 19.00 στον Χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας (Παύλου Μελά και Μπιζανίου) από την ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο ΑμεΑ).
όπερα

The Shell Game


Tην όπερα «The Shell Game» σε μουσική Γιώργου Δούση παρουσιάζει η ομάδα The Medium Project στο θέατρο OLVIO. Το λιμπρέτο υπογράφει η Ερι Κύργια. Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας, σκηνοθεσία: Ράια Τσακηρίδη.
συναυλία
Εξήντα χρόνια τραγούδι


Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής γιορτάζει την προσφορά της Ευγενίας Συριώτη σε μια συναυλία με τη συμμετοχή παλιών και νέων συνεργατών της. Στις 5/12, στις 20.00, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο.
ελληνική μουσική

Κανά και Χατζής στο Half Note


H Mελίνα Κανά εμφανίζεται με τον Γόη του Θησείου, στo τζαζ κλαμπ Half Note τις Πέμπτες 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου. Ωρα έναρξης: 21.30. Στον ίδιο χώρο από τις 4 ως και τις 6 Δεκεμβρίου εμφανίζεται ο Κώστας Χατζής. Ωρα έναρξης: 22.30 (Κυριακή 21.30).
Αρβανιτάκη και Πορτοκάλογλου στον Βοτανικό


H Eλευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου εμφανίζονται κάθε Παρασκευή στο Βοτανικός Live Stage. Οι δύο δημιουργοί εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί. Ωρα έναρξης: 22.30, για περιορισμό αριθμό εμφανίσεων.
Funk στο Gazarte


Οι Smoove & Turrell, συγκρότημα από τη Βορειοανατολική Αγγλία, εκπρόσωποι της Nothern Funk, εμφανίζονται στις 5 Δεκεμβρίου στο Gazarte. Στις 22.00.
συνομιλία

Γιάννης Κιουρτσάκης


Δύο εκδηλώσεις προς τιμήν του συγγραφέα και δοκιμιογράφου Γιάννη Κιουρτσάκη. Ο ίδιος συνομιλεί, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου (ώρα 8.30 μ.μ.), με την Αννα Λυδάκη και τον Κωνσταντίνο Πουλή στο Αστικόν Καφενείο «Ανω Πουρναρούσα» (Ευφράνορος 10, πλατεία Πλαστήρα, Παγκράτι). Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου (ώρα 7 μ.μ.) ο Γιάννης Κιουρτσάκης συνομιλεί με τον Κώστα Κατσουλάρη στο Βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ