Η «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» όπως τιτλοφορείται το κινηματογραφικό σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται αυτή την εποχή ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπαβέλλας επιλέχτηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα No Borders International Co-Production Market.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή φόρουμ συμπαραγωγών που διοργανώνεται από το Independent Filmmaker Project (Ανεξάρτητοι Κινηματογραφιστές) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όπως μαθαίνουμε αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού όπου ένα ελληνικό κινηματογραφικό σχέδιο συμμετέχει σε πρόγραμμά του.
Η παραγωγή χαρακτηρίζει την «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» ως «κωμωδία δρόμου», ενώ τον βασικό ρόλο κρατά ο γνωστός και συμπαθής ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου. Παραγωγός της ταινίας είναι η Λίνα Γιαννοπούλου, συμπαραγωγός ο Νίκος Μούτσελος (των εργαστηρίων εικόνας 2|35) ενώ την εκτέλεση παραγωγής έχει αναλάβει η Vox Productions της Τζίνας Πετροπούλου.
Αυτό είναι το δεύτερο φόρουμ συμπαραγωγών όπου το εν λόγω σχέδιο θα παρουσιαστεί μετά το CineLink Co-Production Market που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Αύγουστο στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Σαράγιεβο.