Καμπάνια για την υποστήριξη της Ελλάδας με σύνθημα «See you in Greece» («Θα σε δω στην Ελλάδα») κάνει η ειδησεογραφική διαδικτυακή ιστοσελίδα Greekreporter.gr, προβάλλοντας ένα βίντεο από παλαιότερες δηλώσεις καλλιτεχνών οι οποίοι μιλούν για την Ελλάδα.
«Για όσους μας ρωτάνε για το αν πρέπει να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ορίστε η απάντηση μας: αν όχι τώρα, πότε;», αναφέρει στο άρθρο του, προλογίζοντας το βίντεο, ο δημιουργός της σελίδας Αναστάσιος Παπαποστόλου. Και συνεχίζει: «ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξετε την Ελλάδα είναι να την επισκεφτείτε τώρα».
Παρακάτω γίνεται αναφορά στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα και συγκεκριμένα στο «μεγάλο πρόβλημα του χρέους για το οποίο διαβάζετε πολλούς αρνητικούς τίτλους στα μέσα ενημέρωσης». Ωστόσο, «ο ήλιος ακόμα λάμπει, οι άνθρωποι είναι πιο φιλόξενοι από ποτέ, τα ελληνικά νησιά παραμένουν υπέροχα ενώ οι τιμές είναι στα χαμηλότερα επίπεδα».
Το βίντεο που προβάλλεται περιλαμβάνει δηλώσεις διάσημων ηθοποιών του Χόλιγουντ ανάμεσα στους οποίου η Αντζελίνα Τζολί, ο Τζέραρντ Μπάτλερ, η Τζόντι Φόστερ, η Σοφία Βεργκάρα, ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Οι ανταποκριτές της σελίδας τους συνάντησαν στα κόκκινα χαλιά κινηματογραφικών εκδηλώσεων.
«Η Ελλάδα είναι μια καταπληκτική χώρα. Ο γιος μου τρελαίνεται για την ελληνική ιστορία» δηλώνει ενθουσιασμένος ο Μάικλ Ντάγκλας ενώ ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αναφέρει ξανά, όπως είχε κάνει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Βήμα, ότι στη δεκαετία του 1960 είχε μείνει στη χώρα μας πέντε περίπου μήνες μαζί με την οικογένειά του. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ παρατηρεί ότι πολλές χώρες περνούν κρίσεις ωστόσο πάντα υπάρχει τρόπος να σωθούν.
Ανάμεσα στις δηλώσεις προβάλλονται κάρτες με μηνύματα όπως «Ενώ η Ελλάδα περνά μια άσχημη οικονομική κρίση, οι ομορφιές και ο πολιτισμός της παραμένουν» και «Η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ της τα προηγούμενα πέντε χρόνια, αλλά η χώρα παραμένει μια από τις πιο ασφαλής στον κόσμο».
Το άρθρο κλείνει με την προτροπή: «Διαδώστε την καμπάνια μας και ας στείλουμε αγάπη (καθώς και τουρίστες) στην Ελλάδα».
Η ιστοσελίδα GreekReporter.grκαταγράφει την επικαιρότητα για τους Έλληνες ή τους ανθρώπους ελληνικής καταγωγής που διαμένουν εκτός Ελλάδος.