Η Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών υπό τον Νίκο Αθηναίο, η Παιδική Χορωδία Rosarte υπό την Ρόζη Μαστροσάββα και οι σολίστες Μαρία Ευστρατιάδη, Τίτος Γουβέλης , Δημήτριος Μαρίνος (πιάνο) και Αγγελική Καθαρίου (μέτζο σοπράνο) συμπράττουν στην συναυλία που θα δοθεί στις 28 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εργα Μότσαρτ και Ροσίνι για τρία πιάνα αλλά και Μίκη Θεοδωράκη θ΄ακουστούν στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης προκειμένου να στηρίξουν τους σκοπούς του προγράμματος υποτροφιών «Μικροί Μουσικοί», το οποίο σχεδίασε το Ωδείο Αθηνών από κοινού με το Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου και προσφέρει υποτροφίες για μουσικές σπουδές σε παιδιά 6-12 ετών από την Αττική, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν ν΄αντιμετωπίσουν το κόστος των διδάκτρων λόγω οικονομικής κρίσης. Οι υποτροφίες- κατόπιν ακροάσεων από έμπειρους μουσικούς παιδαγωγούς – δίνονται με βάση κριτήρια που συνδυάζουν την κλίση στην μουσική με τις ειδικές οικονομικές συνθήκες της εποχής, καλύπτοντας για κάθε μαθητή τα ετήσια δίδακτρα σε ποσοστό 50% ως 100%.

Σκοπός των διοργανωτών είναι, μέσω του προγράμματος, να δημιουργηθεί ένας «μουσικός κουμπαράς» τον οποίο θα ενισχύσουν οικονομικά όσοι φορείς και ιδιώτες επιθυμούν να συνδράμουν στον ίδιο σκοπό. Βάση για την έναρξη του προγράμματος είναι μια χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο στηρίζει την προσπάθεια σ΄όλα τα στάδια υλοποίησής της.