Ποιητές και μουσικοί, πεζογράφοι και ηθοποιοί, Δανοί και Έλληνες θα συναντηθούν στο Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα (Χαιρεφώντος 14α, Πλάκα) στις 14 και 15 Φεβρουαρίου, από τις 7.30 μ.μ. ως τις 9.00 μ.μ., σε δυο βραδιές λογοτεχνίας και ποίησης στους ρυθμούς του έρωτα και της μουσικής.
Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου, οι αθηναίοι εραστές της ποίησης και της μουσικής έχουν τη δυνατότητα να συγκινηθούν με τα πονεμένα σώματα της Αμαλίας Σμιτ, να ερωτευτούν με ποιήματα του Χάρη Βλαβιανού και της Δήμητρας Κωτούλα, να αναρωτηθούν με τον Μότεν Σένεγκο για τις παρενέργειες του Έρωτα και να νιώσουν την αγωνία ενός σύγχρονου Ορφέα που επιδιώκει να φέρει την αγαπημένη του πίσω από το βασίλειο των νεκρών. Τα ποιήματα των δανών συγγραφέων θα διαβάσουν στα ελληνικά οι ηθοποιοί Στέφανος Κακαβούλης και Μαρβίνα Πιτυχούτη. Τη βραδιά θα συνοδέψει με ρυθμούς της τζαζ το συγκρότημα The Jazz Gang.
Τη δεύτερη βραδιά, στις 15 Φεβρουαρίου, η Λεονόρα Κριστίνα Σκόου θα αποκαλύψει κρυμμένους σκελετούς και αμαρτωλές σχέσεις στο γοτθικό της μυθιστόρημα Στη σκιά ενός αμαρτωλού. Στα Δοκίμια για την ύπαρξη της αγάπης του Τόμπεν Γκούλμπερ ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας θα διατρέξει αιώνες ολόκληρους αναζητώντας την απάντηση στο τι είναι αγάπη. Ο Λύο Καλοβυρνάς με το Love Forever –Ωχ! θα εξετάσει τι θα συνέβαινε αν ο έρωτας κρατούσε για πάντα. Η Μερέτε Πρυς Χέλλε θα συγκινήσει με τον απαγορευμένο έρωτα μεταξύ ενός σύγχρονου πακιστανού Ρωμαίου και της Δανέζας Ιουλιέτας του. Η Εύα Στάμου με τις Μεσημβρινές συνευρέσεις θα θέσει ερωτήματα για τον ερωτισμό, την αυτοεικόνα και τις μορφές του έρωτα στη σύγχρονη εποχή των απαιτήσεων της αιώνιας νεότητας και της ομορφιάς. Αποσπάσματα από τα παραπάνω έργα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Στέφανος Κακαβούλης και Μαρβίνα Πιτυχούτη. Η πιανίστα Δανάη Καρά θα συνοδέψει μουσικά τη βραδιά με κλασική μουσική. Θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία της Πρεσβείας της Δανίας στην Αθήνα και ελλήνων εκδοτών. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6944 287 316 ή στο e-mail info@lyo.gr.