Τα γράμματα της Μαργαρίτας Λυμπεράκη στην κόρη της Μαργαρίτα Καραπάνου, που η ίδια είχε κρατήσει και τα οποία εμπιστεύθηκε επτά χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της στη Φωτεινή Τσαλίκογλου είναι η αφετηρία.
Από εκεί, ξεδιπλώνεται η ιστορία μιας σχέσης, της σχέσης μάνας-κόρης, που είχε ήδη αποτυπωθεί στο βιβλίο της «Δεν μ΄αγαπάς –Μ΄αγαπάς» (εκδόσεις Καστανιώτη). Με τον ίδιο τίτλο η παράσταση που υπογράφει ο Πέτρος Ζούλιας ξυπνά συναισθήματα και μνήμες, φέρνοντας στην επιφάνεια την αγάπη και τον πόνο που μοιράστηκαν αυτές οι δύο γυναίκες – κι ίσως την αγάπη και τον πόνο που μοιράζονται πάντα μια μάνα με την κόρη της.
{{{ moto }}}Η Ρένη Πιττακή και η Πέγκυ Τρικαλιώτη ανέλαβαν τους δύο ρόλους επί σκηνής του θεάτρου Κατερίνα Βασιλάκου: ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι-γραφείο ή τραπεζαρίας, δύο καρέκλες, μια ντουλάπα γεμάτη στοιχεία-σύμβολα, βαλίτσες και γράμματα, ένα παράθυρο κι ένα παραβάν συνθέτουν το σκηνικό που δημιούργησε η Αναστασία Αρσένη. Είναι η ίδια που υπογράφει και τα κοστούμια, απλά-καθημερινά, με ενδιαφέρουσες όμως νύξεις, καθώς μέσα από αυτά περνούν ουσιαστικά τα χρόνια και τα γεγονότα.
Η ανασύνθεση μιας εποχής και μιας δυνατής σχέσης, το ρεσιτάλ ερμηνείας της Ρένης Πιττακή- ισχυρή θεατρίνα που γοητεύει με το καθαρό, διάφανο παίξιμό της, το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ηθοποιούς που υποστηρίζεται από την «αφέλεια/τρέλα» της κόρης, Πέγκυς Τρικαλιώτη, και η σκηνοθετική ματιά του Πέτρου Ζούλια, έχουν ως αποτέλεσμα μια παράσταση γεμάτη έντονα αισθήματα. Αισθήματα τα οποία έχουμε όλοι μεγάλη ανάγκη…
Στη υπόκλιση, όταν όλοι οι συντελεστές πιάστηκαν χέρι χέρι, η Φωτεινή Τσαλίκογλου δεν έκρυψε ούτε την συναισθηματική της ένταση ούτε τη συγκίνησή της. Τής ανήκει άλλωστε το βιωματικό κομμάτι.
Επίσημη η βραδιά της περασμένης Τρίτης (8/1) δεν διέφερε ιδιαίτερα από τις άλλες επίσημες πρεμιέρες, πέραν του ότι οι άνθρωποι των γραμμάτων ήταν περισσότεροι από ό,τι συνήθως. Ανάμεσα στο κοινό που γέμισε το θέατρο Βασιλάκου, ήταν και οι Γιάννης Φέρτης, Μαρίνα Ψάλτη, Γρηγόρης Βαλτινός, Ελένη Ράντου, Χρήστος Θηβαίος, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλης Αλεξάκης, Μπέτυ Αρβανίτη, Βασίλης Πουλαντζάς, Θανάσης Βαλτινός, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ηλίας Νικολακόπουλος, Γιώργος Θεοφάνους, Δημήτρης Φατούρος, Αννα Παναγιωτοπούλου και άλλοι.

Η Ταυτότητα της Παράστασης: «Δεν μ΄αγαπάς –Μ΄αγαπάς»: Γράμματα της Μαργαρίτας Λυμπεράκη στην κόρη της Μαργαρίτα Καραπάνου. Επιμέλεια Φωτεινή Τσαλίκογλου. Διασκευή – σκηνοθεσία Πέτρος Ζούλιας. Με τη Ρένη Πιττακή και την Πέγκυ Τρικαλιώτη. Στο θέατρο Ροές – σε μια παραγωγή του Ακροπόλ.