Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στη «Φλόγα», τον σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυση του, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν προσφέροντας όσοι βρεθούν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Την Τετάρτη ο έλληνας τενόρος επισκέφτηκε τον ξενώνα της Φλόγας, στον οποίο διαμένουν 30 οικογένειες από την επαρχία, αφού τα παιδιά τους πρέπει για λόγους θεραπείας να παραμένουν στην Αθήνα.

Εκτός από τη λειτουργία του ξενώνα η Φλόγα εφαρμόζει πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι», ανακαινίζει τους χώρους των παιδιατρικών νοσοκομείων και τους παρέχει εξοπλισμό, στηρίζει τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες και αγωνίζεται για την επίλυση πολλών θεσμικών θεμάτων.

«Είμαστε μια οργάνωση με περίπου 2500 μέλη, τους γονείς των παιδιών τα οποία ασθένησαν και είτε κέρδισαν είτε έχασαν τη μάχη με την ασθένεια» λέει η πρόεδρος της Φλόγας κ. Μαίρη Τρυφωνίδου.

«Δεν χρηματοδοτούμαστε από το κράτος ούτε από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Τα έσοδα μας βασίζονται 100% στις δωρεές των φίλων της οργάνωσης, χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να χρηματοδοτούμε ούτε στη συντήρηση του ξενώνα ούτε κατά καιρούς διάφορες αγορές υλικών και μηχανημάτων για λογαριασμό των νοσοκομείων», σημειώνει.

«Ουσιαστικά υποκαθιστούμε υποχρεώσεις του κράτους», λέει η κυρία Τρυφωνίδου, που πάντως αναγνωρίζει «την δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και το γεγονός πως δεν είμαστε η μόνη κοινωνική ομάδα που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Το ζήτημα είναι, ειδικά αυτές τις εποχές, όσοι ακόμα έχουν τη δυνατότητα να βοηθούν αυτούς που έχουν ανάγκη».

Ο παιδικός καρκίνος είναι ιάσιμος!

Σύμφωνα με τα στοχεία της Φλόγας κάθε χρόνο περίπου 320 παιδιά προσβάλλονται από νεοπλασματική ασθένεια. «Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να έχουν σωστή ενημέρωση και συμπαράσταση, όταν μάθουν αυτό το τρομακτικό για αυτούς νέο» λέει η κυρία Τρυφωνίδου. «Και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους, που είχαν ήδη αυτή την εμπειρία, όπως είναι τα μέλη της «Φλόγας»» συμπληρώνει.

«Με τις δυνατότητες και την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης σχεδόν 3 στις 4 περιπτώσεις παιδικών καρκίνων είναι οριστικά ιάσιμες. Επιπλέον στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το ιατρικό προσωπικό στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο τομέα είναι σε τέτοιο επίπεδο που τα ταξίδια για ιατρικούς σκοπούς, με την αναπόφευκτη οικονομική και ψυχολογική επιβάρυνση, έχουν περιοριστεί κατά πάρα πολύ και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις».

Τραγούδια και μελωδίες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής

Ο Μάριος Φραγκούλης θα παρουσιάσει τη νέα διεθνή δισκογραφική του δουλειά που περιλαμβάνει τραγούδια και μελωδίες όπως τα Beautiful Things, I Believe in You, The Face, Because We Believe, τα οποία υπογράφουν σπουδαίοι δημιουργοί της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: Τραγούδια από τους Stephan Moccio (συνθέτης επιτυχιών της Celine Dion, αλλά και της μουσικής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Vancouver), David Foster (Barbra Streisand, Michael Bublé), Francesco Sartori (Andrea Boccelli, Sarah Brightman), Steve Wood κ.ά. θα ακουστούν στο χώρο του Ηρωδείου με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη στη σκηνή θα εμφανιστούν η Νεοζηλανδή σοπράνο Hayley Westenra (οι πωλήσεις του πρόσφατου άλμπουμ της «Paradiso», με τραγούδια του Ενιο Μορικόνε ξεπερνούν ήδη τα τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως) και ο ταλαντούχος ελληνογάλλος ερμηνευτής Γιώργος Πέρρης.

Παρασκευή 31 Αυγούστου, 21.00, Ωδείο Ηρώδου Αττικού
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) www.ticketservices.gr τηλ.: 210 72 34 567
και στην HALF NOTE PRODUCTIONS τηλ.: 210 600 36 93

Τιμές εισιτιρίων:75€ Διακεκριμένη, 60€ Α’ Ζώνη, 50€ Β’ Ζώνη, 25€ Ανω διάζωμα και 15€ Φοιτητικά/Ανέργων