«Πρέπει να πιστέψουμε πιο πολύ στο ελληνικό βιβλίο για να το προωθήσουμε», τόνισε η Αννυ Ραγιά, πρόεδρος της ΠΟΕΒ, στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε σήμερα Πέμπτη η Ομοσπονδία για να παρουσιάσει τις Διεθνείς Εκθέσεις στις οποίες θα λάβουν μέρος οι έλληνες εκδότες.

Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια η ευθύνη της παρουσίας του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό, ήταν στην αρμοδιότητα του ΕΚΕΒΙ. Από φέτος η ευθύνη αυτή επανέρχεται στην ΠΟΕΒ ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού. Η κυρία Ραγιά, με πολύχρονη παρουσία στις εκθέσεις του εξωτερικού (εκδόσεις Μέλισσα), δήλωσε ότι φιλοδοξία της είναι να αναβαθμίσει την παρουσία μας, η οποία λόγω κρίσης μπορεί μεν να γίνει με λιγότερα χρήματα χωρίς, όμως, να χάσει σε ποιότητα. Η κ. Ραγιά επέμεινε στην άρτια ποιότητα των ελληνικών εκδόσεων και στις πολύ μεγάλες δυνατότητες προώθησής τους που υπάρχουν.

Η κ. Ραγιά τόνισε ότι θα ληφθεί μέριμνα η παρουσία μας στις διάφορες εκθέσεις να παίρνει πάντα υπόψη το ύφος και το θέμα κάθε έκθεσης ώστε να συντονιζόμαστε και να έχουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη. Επίσης, η ΠΟΕΒ θα φροντίσει να βοηθήσει τους έλληνες εκδότες στο να πάρουν μέρος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Διεθνή Εκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, 18-21 Απριλίου 2013. Τέλος αποκάλυψε ότι η Ομοσπονδία έχει τον Ιούνιο εκλογές και αυτό μπορεί να είναι μια ευκαιρία για συσπείρωση του κλάδου, χωρίς αποκλεισμούς.

Αναλυτικό Χρονολόγιο Διεθνών Εκθέσεων ΠΟΕΒ 2013

– Eκθεση παιδικού βιβλίου Μπολόνια, 25 -28 Μαρτίου 2013, www.bookfair.bolognafiere.it
– Εκθεση βιβλίου Λονδίνου 15 – 17 Απριλίου 2013, www.londonbookfair.co.uk
– Διεθνής Εκθεση Βιβλίου ΗΠΑ, Νέα Υόρκη, 30 Μαΐου- 1 Ιουνίου 2013, bookexpoamerica.com
– Eκθεση Βιβλίου και Συνέδριο του American Library Association, Σικάγο, 27 Ιουνίου- 2 Ιουλίου 201, Ala.org
– Eκθεση βιβλίου Φραγκφούρτης, 9- 13 Οκτωβρίου 2009, /www..frankfurt-book-fair.com
– Εκθεση βιβλίου Βελιγραδίου, 21-28 Οκτωβρίου 2009, www.sajam.co.rs
– Διεθνής Eκθεση Βιβλίου Κωνσταντινούπολης, 2- 10 Νοεμβρίου 2013, www.Istanbulbookfair.com
– Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Μόσχας, 5 – 10 Νοεμβρίου 2013
– Eκθεση βιβλίου Τιράνων, Νοέμβριος 2013 (δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία)