από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
 
 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Επισημάνσεις
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Πριν από πέντε χρόνια μια ομάδα φοιτητών ξεκίνησε μια πολύ ωραία πρωτοβουλία με σκοπό τη δραστηριοποίησή της στον χώρο των Διεθνών Σχέσεων. Ετσι δημιουργήθηκε η πανεπιστημιακή οργάνωση Διεθνών Σχέσεων SAFIA (Student Association For International Affairs), στο πλαίσιο της οποίας εκδίδεται και η επιθεώρηση «Βήμα Διεθνών Σχέσεων».

Στο επετειακό 10ο τεύχος η συντακτική ομάδα αποφάσισε να υποβάλει ερωτήσεις σε πανεπιστημιακούς και ειδικούς αναλυτές. Μέσα από τις ερωτήσεις αυτές επιχειρείται μια αναλυτική προσέγγιση κορυφαίων ζητημάτων των διεθνών σχέσεων αλλά και της ευρύτερης πολιτικής θεωρίας.

Στην πρώτη ενότητα ο Μιχ. Σκουρδαλάκης και ο Τ. Παππάς επιχειρούν μια ανάλυση του περιεχομένου της δημοκρατίας σήμερα. Στη συνέχεια ο Β. Θεοδωρόπουλος και ο Α. Πλατιάς καταθέτουν τους προβληματισμούς τους για την τύχη του κράτους - έθνους στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Στο ερώτημα ποια θα είναι η μορφή του σύγχρονου κοινωνικού κράτους απαντούν ο Γ. Υφαντόπουλος και ο Δ. Σωτηρόπουλος. Στην επόμενη ενότητα ο Α. Μακρυδημήτρης και ο Π. Βασιλόπουλος προσεγγίζουν τον ρόλο των μη κυβερνητικών οργανώσεων στο πλαίσιο μιας σύγχρονης κοινωνίας πολιτών. Πόσο εφικτή είναι σήμερα η πολιτική ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Στο ερώτημα αυτό απαντούν ο Κ. Στεφάνου και ο Μ. Τσινισιζέλης. Την έντονη κριτική που ασκείται σε οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ εξετάζει ο Μ. Ιωάννου. Πολλά έχουν υποστηριχθεί στις θεωρίες των διεθνών σχέσεων για τα αίτια του πολέμου. Ο Π. Βαρβαρούσης και ο Κ. Κολιόπουλος καταθέτουν τις δικές τους απόψεις στην τελευταία θεματική ενότητα αυτού του τεύχους του «Βήματος Διεθνών Σχέσεων».Βιβλία + ιδέες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.