Το σκηνικό στο Ile de Cavallo θύμιζε κάτι από τις εμβληματικές φωτογραφίες του Slim Aarons. Ο Ρόμπι Γουίλιαμς και η Ζιζέλ Μπούντχεν απολάμβαναν στις βεράντες του «Hotel & Spa des Pecheurs» παγωμένες σαμπάνιες Armand de Brignac. Ο διάσημος τραγουδιστής της ποπ συνόδευε τον ολόχρυσο καμπανίτη με σάντουιτς αστακού croxton manor cheddar και μαγιονέζα Burford brown egg. Το super model από τη Βραζιλία έτρωγε σαλάτα με λαχανικά και φράουλες.
Οι Γουίλιαμς και Μπούντχεν είχαν επιλέξει αυτό το «άγνωστο» στους περισσότερους νησί της Γαλλίας, κάπου μεταξύ Κορσικής και Σαρδηνίας, για μερικές ημέρες ξεκούρασης μετά την κοινή, πολυσυζητημένη φωτογράφισή τους για το εξώφυλλο της «Vogue». Θυμάμαι ότι μου έκανε εντύπωση το «επίμονο» πανέξυπνο βλέμμα του Ρόμπι ο οποίος, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, αμέσως μετά το Ile de Cavallo, αγαπημένο προορισμό της Κατρίν Ντενέβ και της Κάρα Ντελεβίν, «πέταξε» στη Μύκονο. Ο Ρόμπι Γουίλιαμς πρωταγωνίστησε στο big party με αφορμή την έναρξη του Μουντιάλ στο «Λουζνικί» της Ρωσίας.
Ο super Ρόμπι «χάρισε» ένα ολιγόλεπτο φαντασμαγορικό show έχοντας στο πλευρό του τη ρωσίδα σοπράνο Αϊντα Γκαριφουλίνα, αλλά και τη μυθική μορφή της παγκόσμιας όπερας Πλάσιντο Ντομίνγκο. Οι εικόνες από τη συνάντησή μου με τον ισπανό τενόρο στη Μάλαγα για τις ανάγκες της συνέντευξής του στο BHMAgazino έρχονται στο μυαλό μου. Ο Πλάσιντο, αν και τα χρόνια έχουν περάσει, παραμένει ένας…τρομερός και φοβερός playboy. Ο Γουίλιαμς, εκκεντρικός, λαμπερός και sexy, είναι όμως όλα τα λεφτά. Σκέφτομαι ότι ίσως να με γοητεύει περισσότερο και από αυτόν τον Φαμπιάν Σερ, άκρως γοητευτικό ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελβετίας.

Το άγγιγμα της πολυτέλειας και beach bar

Γαλλικές συλλεκτικές σαμπάνιες για κάτι περισσότερο από δέκα και δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ το μπουκάλι, house και dance μουσικές, εκθαμβωτικά ωραία κορίτσια με μικροσκοπικά μπικίνι να χορεύουν πάνω στις μπάρες. Ολα αυτά συνθέτουν το απόλυτο κινηματογραφικό σκηνικό. Οι δυνατές μουσικές από το τραγούδι του Καρλ Κοξ «I want you» φθάνουν με μαγικό τρόπο στα αφτιά μου. Το πολυσυζητημένο «Nammos», το πρώτο πολυτελές beach bar που έδειξε τον δρόμο για διασκέδαση πολλών αστέρων, δεν φιλοξενεί μόνο άραβες εκατομμυριούχους και ξανθές σεξοβόμβες, όπως αρέσκονται να διαδίδουν κάποιοι για «ειδικούς λόγους». Το crowd, με τους άνδρες να έχουν επιλέξει χειροποίητες μπλούζες Loro Piana και μπλε παντελόνια και τα κορίτσια με τα Balmain και τις πλατφόρμες Roger Vivier, είναι σίγουρα πρώτης γραμμής…

Το private πάρτι Εμπειρίκου και οι αγορές Αλ Θανί…

Ο νεαρός εφοπλιστής Γιώργος Εμπειρίκος και η γοητευτική αλλοδαπή σύζυγός του Ζέινα επέλεξαν το «Sea Satin» και το «Alemagou» για να προσκαλέσουν τους φίλους τους. Ο Τζορτζ και η υπέρκομψη σύντροφός του διοργάνωσαν δύο μεγάλα parties στη Μύκονο. Τα gatherings πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο στα δημοφιλή spots. Το ζευγάρι κατοικεί μόνιμα στο Λονδίνο. Οι καλοκαιρινές διακοπές τους περιλαμβάνουν πάντα το αγαπημένο νησί του Αιγαίου. Χορός στην άμμο, γαλλικά κρασιά, μια τεράστια τούρτα γενεθλίων και πλούσια εδέσματα για τους καλεσμένους οι οποίοι έφθασαν στο νησί από διάφορα μέρη του κόσμου.
Ο Γιώργος και η Χριστιάννα Γουλανδρή, ο Ντίντη Γουλανδρής με τη σύζυγό του, ο Φίλιππος και η Μαριάννα Λαιμού, ο Χάρης και η Εμιλι Βαφειά, ο Φραντζέσκος Ζαννής και η Βερόνικα Πάστρα ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων. Κοιτάζω τα bohemian κρυστάλλινα γλυπτά του Vlastimil Beranek τα οποία φίλος μου επιχειρηματίας (μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Γενεύης και ελληνικής πρωτεύουσας) έχει τοποθετήσει στη θαλαμηγό του. Στη σκέψη μου έρχεται το story γύρω από την πώληση του περίφημου πίνακα του Σεζάν «Οι χαρτοπαίκτες», ο οποίος υπήρξε «μέλος» της σπάνιας, πανάκριβης συλλογής έργων του παππού Γιώργου Εμπειρίκου. Πληροφορούμαι ότι η νεαρή κόρη του πρώην εμίρη του Κατάρ Μαγιάσα αλ Θανί, λάτρις των έργων Σεζάν και Ντάμιεν Χιρστ, ετοιμάζεται για νέες θορυβώδεις αγορές μέσα από την κολεξιόν πρώην πάμπλουτου Ελληνα ο οποίος αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα…

Η Δάφνη, ο Τούρκος,ο εφοπλιστής και ο Κωνσταντίνος…

Η νεαρή ταλαντούχα ζωγράφος Δάφνη Κωστοπούλου εγκαινίασε τη νέα της έκθεση με τίτλο «Color Flows» στην «Evripides Art Gallery» στο Κολωνάκι. Γνωρίζω τη χαριτωμένη, ρομαντική Δάφνη από κοριτσάκι. Χαίρομαι πάντα όταν μαθαίνω ότι συνεχίζει δυναμικά στον χώρο των εικαστικών τεχνών.
Πληροφορούμαι ότι με πολιτικό γάμο και σε πολύ στενό κύκλο παντρεύτηκαν επιχειρηματίας, μέλος διεθνούς εταιρείας στον χώρο των ασφαλίσεων πλοίων, με την εδώ και χρόνια (παντρεμένη στο παρελθόν με επίσης γνωστό επιχειρηματία) σύντροφό του. Ο Ραχμί Κοτς συνάντησε σε δείπνο σε ιδιωτικό χώρο τον εφοπλιστή Ανδρέα Ποταμιάνο και τη σύζυγό του Φλερ.
Η Σάντρα Μαρινοπούλου, η Σκουίκι Φιξ, η Νινέτα Φιξ, η Αλεξάνδρα και η Αταλάντη Μαρτίνου ταξίδεψαν στη Βασιλεία με αφορμή τη διεθνή έκθεση «Art Basel».
Ανηφορίζω στα βόρεια προάστια. Σε ένα από τα κεντρικά τραπέζια πολυτελούς εστιατορίου ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος απολαμβάνει τα φαγητό του. Στο πλευρό του πάντα η σύζυγός του Γέλη. Στο ίδιο τραπέζι ζευγάρι γνωστών εφοπλιστών. Ο κύριος Αγγελόπουλος έδειχνε ευδιάθετος. Ετοιμος να διηγηθεί κάποιο από τα αγαπημένα, έξυπνα ανέκδοτά του…

Ο Φαμπιάν και το «Nammos» στους ρυθμούς του «I want you»

Ο Φαμπιάν Σερ, ο οποίος έχει υπέροχες «γωνίες» στο πρόσωπό του, επέδειξε άψογη συμπεριφορά στη διάρκεια των σύντομων διακοπών του στη Μύκονο. Αντίθετα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που μετέτρεψε σε…ρωμαϊκή αρένα πολυτελή βίλα στα προάστια του Νησιού των Ανέμων. Το γαλλικό Ile de Cavallo που συνηθίζουν να αποκαλούν «Μυστίκ της Μεσογείου», oι billionaires οι οποίοι προσγειώνονται με ελικόπτερα στο… σνομπίστικο «Hotel & Spa des Pecheurs», η Pantelleria του Τζιόρτζιο Αρμάνι, η Ταορμίνα, το Αμάλφι, το Cap Ferrat, η Μύκονος δημιουργούν ένα αστραφτερό τόξο γεμάτο δύναμη, χρήματα, εξουσία και τεράστιες φιλοδοξίες.

Η κατάλευκη «φωλιά» του Αιγαίου γνωρίζει και πάλι μεγάλες στιγμές. Τα φασαριόζικα beach bars και trendy εστιατόρια είναι γεμάτα από κόσμο. Η κοσμοπολίτικη Ψαρού και το «Nammos», ο «Scorpios» στην Παράγκα και το «Principote Mykonos» στον Πάνορμο φιλοξενούν super parties και ισχυρά επιχειρηματικά ονόματα από ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι άλλωστε οι μοναδικοί οι οποίοι θα μπορούσαν να πληρώσουν το μενού με κρεατικά ψημένα με «ιδιαίτερο τρόπο» σε μια τιμή που ξεπερνά τα 250 ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ