Οι περισσότερες φίλες μου είναι κατενθουσιασμένες με την τελευταία επίδειξη για τη σειρά Cruise της Chanel που παρουσίασε ο αειθαλής Κάιζερ της μόδας Καρλ Λάγκερφελντ. Εμπνευσμένος από την αρχαία Ελλάδα ο Καρλ, δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει την άδεια από το ΚΑΣ για να κάνει την επίδειξη στην Ακρόπολη, αλλά έστησε έναν μικρό αρχαιοελληνικό ναό στο Grand Palais στο Παρίσι και έστειλε στην πασαρέλα κορίτσια που θύμιζαν δωρικές κολόνες, αττικούς αμφορείς και συναδέλφους της Λαΐδος. Ο δικός μας όμως Δημήτρης Ντάσιος εμπνεύστηκε από το «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ και προχώρησε ένα βήμα μετά τη σύμβαση μιας επίδειξης. Ούτε πασαρέλες ούτε πρώτες σειρές ώστε να χαλάνε φιλίες για το ποια θα κάτσει πού. Ο Δημήτρης έστησε τα μοντέλα με τις δημιουργίες της νέας του συλλογής μπροστά στον φακό του Βασίλη Κύρη και οι φωτογραφίες εκτέθηκαν στην γκαλερί Evripides. Στα εγκαίνια, η ηθοποιός και σοπράνο Μαριάνθη Σοντάκη ερμήνευσε ένα κομμάτι από την όπερα «Διδώ και Αινίας» του Henry Purcell, σε ενορχήστρωση του Αντώνη Μιτζέλου και εγώ δεν πάω ποτέ ξανά σε συμβατική επίδειξη. Βαριέμαι…

Mόδα και ice tea

Θα ανταποκριθώ οπωσδήποτε στην πρόσκληση του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» για τσάι με επίδειξη μόδας του οίκου Oscar de la Renta στο Ballroom του Intercontinental αύριο στις 19.00. Θα συμμετάσχουν, όπως μαθαίνω, οι ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου, Μορφούλα Ντόνα, αλλά και ο γνωστός Τάκης Ζαχαράτος. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η άνοδος της θερμοκρασίας. Ελπίζω το τσάι να είναι ice tea!

Τα σύνορα της τέχνης

Το κοσμικό γεγονός της εβδομάδας είναι τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Νικήτα Καραγιάννη στην γκαλερί του Blue Rose στην πλατεία Καρύτση, που είναι το νέο hot spot της πόλης. Κρατήστε την ημερομηνία: Τετάρτη 10 Μαΐου. Ο τίτλος της έκθεσης «Σύνορο» και ο καλλιτέχνης καταθέτει το δικό του σχόλιο στη νέα παγκόσμια πραγματικότητα όπου οι τοίχοι υψώνονται αντί να γκρεμίζονται, όχι μόνο ανάμεσα στα κράτη αλλά και ανάμεσα στους ανθρώπους.

Μιμή vs Ιβάνκα

Μαθαίνω ότι η ντίβα του ελληνικού θεάτρου Μιμή Ντενίση είναι αποφασισμένη να αψηφήσει τα προεδρικά διατάγματα της Ιβάνκα Τραμπ και τις ταξιδιωτικές οδηγίες της οικογένειας που έχει κάνει κατάληψη στον Λευκό Οίκο προκειμένου να συναντήσει από κοντά τους μεγαλοατζέντηδες του Χόλιγουντ για να συζητήσουν τη μεταφορά του θεατρικού «Σμύρνη μου αγαπημένη» στη μεγάλη οθόνη. Ελπίζω μόνο να μη δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο.

Ποτέ την Κυριακή

Η Μέρσι είναι ενθουσιασμένη με την ιδέα ότι εκτός από τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας δεν θα πηγαίνει για ψώνια ούτε τις Κυριακές. Νιώθει ότι ο αγώνας της επιτέλους δικαιώνεται.

Πενήντα αποχρώσεις του ροζ

Με κάλεσε ο φίλος μου Σταμάτης Κραουνάκης να δω στο Θέατρο Τέχνης το έργο «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία», στο οποίο υποδύεται ένα ανορεξικό παιδί εννέα ετών. «Πώς σου φάνηκε;» με ρώτησε στα καμαρίνια, αλλά δεν μπορούσα να απαντήσω γιατί ήμουν προσκολλημένη στο ροζ μούσι του, που μου υπενθύμιζε τις τεράστιες θυσίες που πρέπει να κάνει ένας μεγάλος καλλιτέχνης προκειμένου να αποδώσει τις λεπτές αποχρώσεις ενός τόσο απαιτητικού ρόλου.

Είδωλο!

Ημουν ανέκαθεν φανατική θαυμάστρια της Ντέμπι Χάρι. Είχαμε περάσει υπέροχες στιγμές μαζί στα υπόγεια του Factory, του ιστορικού nightclub της Αθήνας στις αρχές των 90s. Eκτοτε κρατήσαμε επαφή. Την είδα πρόσφατα σε μια συνέντευξη που έδωσε στο BBC και ήθελα να τη συγχαρώ για το γεγονός ότι είναι ακόμη η Ντέμπι Χάρι και όχι ο… Nemo. Μεταξύ άλλων, την άκουσα να παραδέχεται ότι είναι καλύτερα να σε αποκαλούν είδωλο παρά απολίθωμα. «Βέβαια το ζήτημα είναι πώς το καταφέρνεις να μοιάζεις με είδωλο και όχι με απολίθωμα» μου είπε η σοφή φίλη μου Ζωή Λάσκαρη.

Φουκουσίμα, αγάπη μου!

«Πες στην Gigi Hadid ότι της έχω νέα που δεν θα της αρέσουν καθόλου» μου είπε η Μέρσι. «Το σουπερμόντελ της στιγμής δεν είναι πια η Gigi αλλά η Ράιλα Φουκουσίμα». «Αυτό είναι σουπερμόντελ ή πυρηνικό ατύχημα;» τη ρώτησα. «Ανανεώσιμη πηγή μοντέλων» μου απάντησε.

Η Μύκονος του Μαΐου

Μπορεί το Πάσχα να ήταν άδεια, αλλά μαθαίνω ότι η Μύκονος «βούλιαξε» το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς. Παρόντες οι Βασίλης και Μαρίνα Θεοχαράκη με τη θαλαμηγό τους «BilMar». Εκεί και η Μαριάννα Λάτση, η οποία έκανε επιδρομές στα καταστήματα, με ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτά που πωλούν γυναικεία μαγιό. Οπως μου εξήγησε η Μέρσι, τα μαγιό προορίζονταν για το «καλάθι», όπου «καλάθι» ο χώρος όπου αποθηκεύουν στα yachts τα μαγιό τα οποία προορίζονται για τις φιλοξενούμενες. Στο νησί και ο Αντώνης Ρέμος με αντροπαρέα, ο μάγος των κοσμημάτων Κ. Καίσαρης, αλλά και ο Θωμάς Λιακουνάκος μετά της συζύγου του, σε μια από τις πρώτες κοσμικές εμφανίσεις του μετά τις διακοπές του στον Κορυδαλλό. Φυσικά από την ομήγυρη δεν μπορούσε να λείπει η Λίντσεϊ Λόχαν, η οποία τριγυρνούσε σαν κουρελού στην Ψαρού αναζητώντας προφανώς σπόνσορες για τα νέα της επιχειρηματικά projects. Πάντως όλοι μιλούσαν για την επέλαση των κινέζων τουριστών, οι οποίοι άδειασαν τα ράφια της μπουτίκ του Louis Vuitton και του Folli Follie.

***

«Και τι κάνεις όταν σε πιάνει απελπισία;» με ρώτησε η Μέρσι. «Θυμάμαι τη Χίλαρι Κλίντον και νιώθω αμέσως λίγο καλύτερα» της είπα. «Εγώ θυμάμαι τη Ρούλα Κορομηλά» μου αντέτεινε.

***

«Μερικές φορές νιώθω σαν ηρωίδα του Προυστ» είπα στη Μέρσι. «Τις πιο πολλές μοιάζεις με ηρωίδα του Αυγούστου Κορτώ» μου απάντησε.

***

«Το να σε αντιγράφουν είναι το καλύτερο κομπλιμέντο» μου είπε η Μέρσι μαδώντας μια μαργαρίτα για να δει αν την αγαπάει ο σύντροφός της.

***

«Τι θα προτιμούσες να σου λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος: Αλήθειες ή ψέματα;», ρώτησα τη Μέρσι. «Ο,τι να’ναι, αρκεί να μου το λέει ψιθυριστά στο αυτί», μου απάντησε.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ