Ο ινδικής καταγωγής μπάτλερ Ναρούν περπατούσε με αργές κινήσεις. Ενα σπάνιο ρουμπίνι της μυθικής συλλογής Belperron ήταν καρφιτσωμένο στο ολόχρυσο τιρμπάν του. Τα αγαπημένα Βloodies του νεαρού μεγαλοεφοπλιστή Πανταλέοντος Κουλουμπρή δημιουργούσαν εντυπωσιακό σκηνικό πάνω στον κρυστάλλινο δίσκο. Κατακόκκινα, με αρκετό πάγο και μικρά φύλλα μαρουλιού. Με μια σχεδόν χορευτική κίνηση ακούμπησε τα ποτήρια πάνω στο ασημένιο Shagreen Square Cube side table του Anthony Cox. Δοκίμασα τη δροσερή αυτή δημιουργία του μπάτλερ ο οποίος ανήκει σε αριστοκρατική αλλά ξεπεσμένη οικογένεια των Ινδιών. «Πρέπει να ομολογήσω ότι χρησιμοποιεί την ίδια ακριβώς συνταγή με αυτήν του barman στο εμβληματικό «Mortimer’s» της Νέας Υόρκης» είπε ο κ. Κουλουμπρής. «Θυμάμαι εκείνα τα super glamorous brunches με πρωταγωνιστές τον μπαμπά μου και άλλους ισχυρούς συναδέλφους του στον χώρο του shipping» συνέχισε. «Ο daddy είχε φροντίσει μάλιστα να με συστήσει στην εκρηκτική ιταλίδα ηθοποιό Φλορίντα Μπολκάν» τόνισε. «Η Φλορίντα καθόταν σε ένα τραπέζι με ιταλούς, αμερικανούς και έλληνες φίλους. Εγώ, μικρό αγοράκι τότε με κοντά παντελονάκια και μια… σαλιάρα με πάπιες γύρω από τον λαιμό μου, βρέθηκα ξαφνικά στην αγκαλιά της» κούνησε το ξανθό του κεφάλι με νοσταλγία. «Εδώ λοιπόν ισχύει πραγματικά αυτό που συνηθίζουν να λένε κάποιοι με αρκετή δόση ειρωνείας και σαρκασμού. Ε λοιπόν ναι! Η μελαχρινή κουκλάρα με χόρευε στα γόνατά της» υπογράμμισε. Ο φθινοπωρινός ήλιος έπεφτε πάνω στις κατάλευκες μινιμαλιστικού ύφους επαύλεις της Μυκόνου. Η καταγάλανη θάλασσα του Αιγαίου απλωνόταν μπροστά μου. Γαλήνια, υπέροχη, με τις χρυσαφένιες αντανακλάσεις του ήλιου στην επιφάνειά της. Η Mykonos ζει και πάλι μεγάλες στιγμές. Γνωστά ονόματα ελλήνων επιχειρηματιών, αμερικανοί κροίσοι και σαουδάραβες εστεμμένοι με καλοσιδερωμένες κελεμπίες και χειροποίητα παπούτσια Berluti επέλεξαν το λατρεμένο νησί του Αιγαίου για long weekend. Εξι μόλις βδομάδες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Superb!
Drones πάνω από τις επαύλεις
Τα Ghost drones εμφανίζονται πάνω από την έπαυλη του κ. Κουλουμπρή. Η Ούρσουλα τυλίγει το Yves Salomon γούνινο παλτό γύρω από το μικροσκοπικό της μπικίνι. Οι σαουδάραβες καλεσμένοι κουνούν ενοχλημένοι τα σαρίκια τους. Τι θέλουν, αλήθεια, να «καταγράψουν» τα απίστευτα αυτά drones-φαντασματάκια, τα οποία αποτελούν τρελή μόδα στην Αμερική; Ο έλλην πλοιοκτήτης συνεχίζει ατάραχος να συνομιλεί με τους ξένους επιχειρηματίες. Το ανεξάρτητο ρουμπινοφόρο, υπέρλαμπρο κρατίδιο Mykonos βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής. Τα πολυτελή mansions «σκαρφαλωμένα» στα Χουλάκια, στον Ορνό, στο Πουλί, στον Αγιο Στέφανο, στον Καλαφάτη πωλούνται σε μάλλον χαμηλές τιμές. Οι έλληνες ιδιοκτήτες τους θέλουν να τα ξεφορτωθούν. Οι διεθνείς όμως μεγιστάνες του πλούτου διστάζουν να αγοράσουν. Αυτή η κατάλευκη αστραφτερή κουκκίδα πάνω στον χάρτη της πτωχευμένης Ελλάδας είναι ιδανική για λαμπερές ημέρες και ξέφρενες νύχτες καλοκαιρινών διακοπών.
H Mykonian boutique κρεάτων και ο d.j.!

Επτά μήνες πριν το καλοκαίρι. Στη Μύκονο παρατήρησα κάτι… περίεργο. Υπάρχουν οι βίλες οι οποίες βγαίνουν στο σφυρί. Μοιάζουν έρημες, τυλιγμένες σε γκρίζο πέπλο μελαγχολίας. Λίγο πιο μακριά όμως από τα περίφημα ακριβά προάστια επικρατεί οικοδομικός οργασμός. Στον μεγάλο δρόμο ο οποίος οδηγεί στην πολυσυζητημένη κοσμοπολίτικη παραλία της Ψαρούς χτίζεται ένα υπερπολυτελές mall. Πληροφορούμαι ότι μέσα στο συγκεκριμένο building, εκτός από τα διεθνή μεγάλα brands, θα υπάρχει κρεοπωλείο. Ενα κρεοπωλείο το οποίο δεν θα μοιάζει όμως με τα συνηθισμένα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια boutique εκλεκτών κρεατικών. O κ. Κουλουμπρής ισχυρίζεται μάλιστα ότι η αγορά της σπαλομπριζόλας και των παϊδακίων θα… διανθίζεται με δυνατές μουσικές. Μέσα στο κρεοπωλείο θα βρίσκεται μόνιμα εγκατεστημένος γνωστός d.j.! Τι άλλο λοιπόν να επιθυμήσει κανείς; Τα πληρώματα από τα mega yachts είναι πανέτοιμα να στηθούν στις ουρές για να προμηθευτούν προϊόντα τα οποία υπάρχουν σε ανάλογα κορυφαία spots της Μεσογείου και της Καραϊβικής. Οι αγορές θα συνοδεύονται από ποτήρια γαλλικής σαμπάνιας. Οι κυρίες θα κάνουν μανικιούρ-πεντικιούρ και spa σε γνωστό brand το οποίο έχει δημιουργήσει τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Ο πλοιοκτήτης υποστηρίζει ότι στο φιλόδοξο αυτό project (όλα θα είναι έτοιμα τον Απρίλιο του 2016) συμμετέχουν οι γνωστοί επιχειρηματίες – μεγαλομέτοχοι του beach bar «Nammos». Ενα άλλο εμπορικό κέντρο ετοιμάζεται σε διαφορετική περιοχή του νησιού. Τα καινούργια beach bars και ξενοδοχεία είναι πραγματικά θεαματικά. Το τοπ μόντελ Μπεχάτι Πρίνσλοου κρατάει τη συλλεκτική τσάντα Α bleu Marine Mykonos crocodile petit Bag του οίκου Hermès η οποία βγαίνει σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ.
Με ιλιγγιώδη ταχύτητα…

Τα ιδιωτικά αεροπλάνα πετούν στον ουρανό της Μυκόνου. Τα τεράστια μεταξένια φουλάρια της εικαστικού Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη είναι και αυτά έτοιμα να… απογειωθούν. Οι διεθνούς φήμης Φόρμουλες της Μίνας τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο πολύτιμο υλικό. Ο big star της όπερας Χοσέ Καρέρας τα κοιτούσε μαγεμένος στη διάρκεια πολιτιστικού event στο Μιλάνο. Η πριγκίπισσα Χόντα Ιμπραήμ αλ Χαμίς Κανού τα «άγγιξε» για πρώτη φορά στο National Museum of Women in the Arts στην Ουάσιγκτον. Η ιδρύτρια του Abu Dhabi Music & Arts Foundation θα τα «φιλοξενήσει» πολύ σύντομα στον huge αυτόν χώρο.
Ανηφορίζω στην Κηφισιά. Το εστιατόριο «21» αποτελεί αναμφισβήτητα σημείο συνάντησης γνωστών ονομάτων της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής. Δύο gatherings σε low profile επίπεδα αποκλειστικά και μόνο για καλούς φίλους πραγματοποιήθηκαν στον ζεστό, άνετο χώρο με τις μεγάλες τζαμαρίες. Η επιχειρηματίας Αγγελική Τσίγκα προσκάλεσε λίγους φίλους με την ευκαιρία της ονομαστικής της γιορτής. Ο Μάκης Τουρνικιώτης γιόρτασε εις διπλούν: γενέθλια και ονομαστική γιορτή. Ηταν εκεί τα ζεύγη Βαρδινογιάννη, Κάτσικα, Πετράκη, Φιλίππου, Διβάνη, Σαρακάκη, Σινανιώτη και Βασιλάκη.
Ο γάμος Μαρτίνου – Προκοπίου
Στην Αθήνα τα χρώματα αλλάζουν. Γίνονται πιο σκοτεινά. Προσπαθώ να κρατήσω μπροστά μου τις λαμπερές εικόνες με το λευκό, το γαλάζιο, το χρυσαφί. Ανοίγω την πόρτα της προσωπικής βιβλιοθήκης του κ. Κουλουμπρή. Πάνω της υπάρχουν σχέδια του Keith Haring. Πίσω από αυτήν καλά κρυμμένα μυστικά. Ο νεαρός πλοιοκτήτης μού αποκαλύπτει ότι ένας… μανδύας πυκνού μυστηρίου κάλυπτε μέχρι πρότινος την ακριβή ημερομηνία των γάμων δύο νεαρών παιδιών, γόνων μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών. Οι στενοί συγγενείς και φίλοι των οικογενειών Μαρτίνου και Προκοπίου ισχυρίζονταν ότι οι γάμοι του Νικόλα και της Ελένης επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στα μέσα Νοεμβρίου. Τελικά οι 250 προσκεκλημένοι έμαθαν την ακριβή ημερομηνία. Η γαμήλια τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου στην εκκλησία της Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη. Ο ωραίος Νικόλας, γιος του εφοπλιστή και διεθνούς φήμης συλλέκτη Ντίνου Μαρτίνου, αντικείμενο του πόθου πολλών νεαρών δεσποινίδων, παντρεύεται την Ελένη Προκοπίου, γόνο επίσης ισχυρής οικογένειας πλοιοκτητών. Οι φήμες ότι ο γάμος θα γινόταν στο Λονδίνο δεν είχαν τελικά καμία βάση. Οι δύο οικογένειες λατρεύουν την Ελλάδα. Ο κ. Κουλουμπρής μού υπενθύμισε ότι οι γάμοι και των άλλων νεαρών μελών της οικογένειας Μαρτίνου (του Γιάννη και της Αταλάντης) πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε αγαπημένα ελληνικά νησιά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ