Το pincher μου Ρόμελ «γουργούριζε» ευτυχισμένο μέσα στα ολοκαίνουργια Gucci slippers. Αφησα τα χειροποίητα Pebble London κιάλια πάνω στο λευκό τραπεζάκι του yacht. Η θεραπαινίς Καντελάρια είχε ήδη σερβίρει σούσι με την υπογραφή ομάδας σεφ του Restaurante Katsuya. Δοκίμασα ένα κομμάτι με γέμιση αβοκάντο, βασιλικό και σολομό. Σκέφθηκα ότι οι ιάπωνες μάγοι της κουζίνας οι οποίοι είχαν φθάσει πριν από μερικά 24ωρα από το Λος Αντζελες και το αγαπημένο εστιατόριο του ζεύγους Κιμ Καρντάσιαν Κάνιε Γουέστ δημιουργούσαν μικρά έργα τέχνης. Ο Ρόμελ βρέθηκε ξαφνικά δίπλα μου. Το άτακτο κατοικίδιο εγκατέλειψε τη θαλπωρή των πολυτελών, καλυμμένων με γούνα αλόγου «παντοφλιδίων» της νέας χειμερινής κολεξιόν του ιταλικού οίκου. Δάγκωσε γρήγορα τα California rolls. Σερβίρισα στο πολυαγαπημένο μου σκυλάκι παγωμένο ροζέ Whispering Angel. Ο λιλιπούτειος Ρόμελ, ο οποίος κινείται γρηγορότερα από… γερμανικό πάντσερ, μου έριξε βλέμμα γεμάτο ευγνωμοσύνη. Η Καντελάρια επεσήμανε ότι κανένα ίσως… τετράποδο στον κόσμο δεν έχει την ευκαιρία να απολαύσει τόσο μεγάλες ποσότητες σούσι. Ρουφάω μια γουλιά από το κρασί Προβηγκίας το οποίο μέσα από το τρυφερό, ρομαντικό του χρώμα μοιάζει να μου ψιθυρίζει χιλιάδες μυστικά. Μυστικά για καυτές νύχτες στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, στην Πάτμο, στην Κρήτη. Big parties στις παραλίες με φωτιές και ατέλειωτα μπουκάλια συλλεκτικής σαμπάνιας. Γοητευτικές γυναίκες με μακριά χρυσοκέντητα καφτάνια. Υπερπολυτελή yachts τα οποία μεταφέρουν σαουδάραβες και καταρινούς πρίγκιπες, ρώσους, τούρκους και βραζιλιάνους billionaires στα ελληνικά νησιά. Ξένοι διάσημοι stars και top models οι οποίοι, αντίθετα από τους πτωχούς, ταλαιπωρημένους κυρίους και κυρίες των εγχώριων show business, ποζάρουν με άνεση μπροστά στους φακούς των παπαράτσι.

Το ναυλωμένο yacht του αμερικανού star στην Υδρα
Οι δυνατές φωνές της Θέκλας με κάνουν να σηκωθώ από τη θέση μου. Η παιδική μου φίλη έχει «προσγειωθεί» στην επιφάνεια της θάλασσας. Τα πλούσια κατακόκκινα μακριά μαλλιά της που την κάνουν να μοιάζει με φιγούρα του Μποτιτσέλι έχουν δημιουργήσει «πέπλο» γύρω από το σώμα της. Ο Ερικ Εστράντα προσπαθεί να τη βοηθήσει. Η Θέκλα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα δύο yachts που έχουν δέσει στο λιμάνι της Υδρας. Στην προσπάθειά της να «περάσει» από το «Blue Lion», ιδιοκτησίας Ντίντη Ευπαλίδη, στο «Oceanos» του κ. Εστράντα προσγειώθηκε στο νερό. Τελικά το πλήρωμα του ναυλωμένου από τον διάσημο αμερικανό, τηλεοπτικό κυρίως, ηθοποιό yacht κατορθώνει να την ανεβάσει στο deck. Λίγο αργότερα κουβεντιάζει με τον γνωστό και στην Ελλάδα star των δημοφιλέστατων παγκοσμίως τηλεοπτικών σειρών «The New Centurions» (συμπρωταγωνιστούσε με τους Τζορτζ Σκοτ και Στέισι Κιτς) και «Hawaii Five-0», των ταινιών περιπέτειας «Airport 1975» και «Midway» και της τρομερής τηλενουβέλας «Δύο γυναίκες, ένας δρόμος». Ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη από πορτορικανούς γονείς Εστράντα είχε μάλιστα πριν από αρκετά χρόνια λάβει μια μάλλον αστρονομική αμοιβή για τη συμμετοχή του σε λίγα μόλις επεισόδια της λαοφιλούς τηλενουβέλας. Μια αμοιβή η οποία ξεπερνούσε το 1 εκατ. δολάρια. Ο Ερικ μαζί με την τελευταία σύζυγό του και τη 15χρονη κόρη τους φωτογραφήθηκαν αποκλειστικά μπροστά στην κάμερα της Θέκλας. Το απόγευμα, όταν το λιμάνι της Υδρας βάφτηκε με μοβ και χρυσά χρώματα, η family Εστράντα προχώρησε σε πολύ μεγάλες αγορές στις boutiques του νησιού: κοσμήματα, ρούχα, τσάντες, σανδάλια. Το επόμενο πρωί το yacht αναχώρησε με προορισμό τη Νότια Ιταλία.
Chillaxing, διαμάντια και private parties on the beach
Η σταγόνα από το ροζ κρασί αφήνει έναν μάλλον ανεξίτηλο λεκέ πάνω στο λευκό, τύπου κιμονό, φόρεμά μου του Alexandre Vauthier. Σκέφτομαι ότι λίγα μόλις 24ωρα πριν οι περισσότεροι στη Μύκονο έπιναν συλλεκτικό ροζέ κρασί. Μαζί με σαμπάνιες Crystal και Armand de Brignac. Ζευγάρι καταρινών κροίσων είχε σκορπίσει πάνω στην άμμο αστέρια-κοσμήματα του φημισμένου ιταλικού οίκου Pomellato. Ενα private party με αμέθυστους, διαμάντια, σπάνια σμαράγδια και ρουμπίνια on the beach. Ενα Mykonian party πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Βράδυ Σαββάτου. Μία εβδομάδα ακριβώς πριν. Οι φωτιές στην παραλία του «Nammos» έχουν ανάψει. Κάποιες μαξιλάρες βρίσκονται «πεταμένες» στην άμμο. Οι μουσικές όσο περνάει η ώρα γίνονται όλο και πιο δυνατές. Αυτό το private party είχε ελληνικό ενδιαφέρον. Η Αλεξία Διβάνη γιόρτασε τα γενέθλιά της στην παραλία της Ψαρρούς. Κοντά στον σύζυγό της Σπύρο και μερικούς καλούς φίλους. Κρυμμένη πίσω από μια… μπούρκα α λα Ζιζέλ Μπούτχεν παρατήρησα ότι εδώ δεν υπήρχε κάτι το εξτρίμ. Ολα κινήθηκαν σε low profile επίπεδο. Η ατμόσφαιρα ήταν εντελώς chillaxing. Είναι ο νέος, super trendy «όρος» για αυτούς οι οποίοι κινούνται μεταξύ Μυκόνου, Σαντορίνης, Μπόντρουμ και Πόρτο Τσέρβο. Εκείνοι που επιλέγουν το «Club 55» στην Plage de Pampelonne στο Saint Tropez.
Ξάπλες στις μαξιλάρες με θέα στον ήλιο ο οποίος βυθίζεται λίγο μετά τις 8 το βράδυ στη θάλασσα. Lounge μουσικές και δροσερά κοκτέιλ. Chillaxing! Αρκετοί μέσα σε αυτή τη «χαλαρή» ατμόσφαιρα συζητούν για τις πολυτελείς βίλες ισχυρών του χρήματος οι οποίες πωλούνται σε εξαιρετικά λογικές τιμές. Οι ξένοι billionaires δεν έχουν όμως διάθεση να αγοράσουν. Λατρεύουν τις εξορμήσεις με τις πολυτελείς θαλαμηγούς και τον απίστευτο αυτόν σαμπανιοπόλεμο των χιλιάδων ευρώ στις συναυλίες –πάντα on the beach –του Αντώνη Ρέμου. Στο τραπέζι τους χαβιάρι, καβουροσαλάτα, rib-eye και σφαίρες παγωτού από σοκολάτα. Ρώσοι μεγιστάνες, καφτανιοφόροι tycoons και τούρκοι επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες λαοφιλών ποδοσφαιρικών ομάδων στην Κωνσταντινούπολη.
Στα private clubs του Μπόντρουμ
Ο πιο ωραίος και sexy τούρκος ηθοποιός Κιβάντς Τατλιτούγ έπειτα από μια σύντομη απόδραση στη Χίο επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη. Λίγες ώρες μετά αναχώρησε για τα τουρκικά παράλια και το θορυβώδες, κοσμοπολίτικο Μπόντρουμ. Δεν γνωρίζω αν η Μαριάννα Λάτση και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης σκέπτονται να κατέβουν στο επονομαζόμενο «τουρκικό Saint Tropez». Οι δύο στενοί φίλοι ετοίμασαν όμως τις βαλίτσες τους για την Κωνσταντινούπολη των big stars, των αστραφτερών επαύλεων, των δύο «Four Seasons», του «Zuma» και του private «Soho Club». Αφήνω τη σκέψη μου να πετάξει στο club «The Billionaire» του Φλάβιο Μπριατόρε. Οταν δίπλα μου καθόταν η κατάξανθη super model Κάρμεν Κας και λίγο πιο μακριά η Lady Gaga. Η ντίβα της διεθνούς μουσικής σκηνής γνωρίζει πολύ καλά τον Ελάντ, δαιμόνιο επικεφαλής της «L’ Objet», ο οποίος μένει μόνιμα στο Λος Αντζελες. Η μικροσκοπική star έκανε shopping στο Νισάντασι της Κωνσταντινούπολης κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Gonul Madra. Ο Ελάντ, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Μύκονο, ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες από τις ειδυλλιακές παραλίες του νησιού στο Ιnstagram. Καλεί τη φίλη Lady Gaga να επισκεφθεί «το ωραιότερο νησί του πλανήτη». Η singer σε μέγεθος μπρελόκ δεν απάντησε ακόμη. Ανυπομονώ. Ανυπομονώ…
Ατέλειωτο γαλάζιο ταξίδι
Στο κατάλευκο spot συναντήθηκαν μετά από έναν ατέλειωτο χειμώνα στο βαρύ, γκρίζο Λονδίνο η Αναστασία Πατέρα με τον σύζυγό της ιταλό τραπεζίτη Στέφανο Μαρσάλια, ο Μιχάλης Χανδρής, ο Διαμαντής και η Μπέσυ Λαιμού. Η Μαρί Σαντάλ και ο Παύλος δοκίμασαν ιαπωνική κουζίνα στο «Matsuhisa Mykonos». Μαζί τους ο Πέντρο Τζιράο του λονδρέζικου Christies, η Φλώρα Κατσαούνη και λίγοι φίλοι ακόμη. Το πριγκιπικό ζεύγος επισκέφθηκε επίσης τους καλούς του φίλους Κίκο Μαρτίνο Μαρίνα Λιβανού. Το βλέμμα μου πέφτει στις εκθαμβωτικές βιτρίνες της Chanel στο κέντρο του νησιού. Σκέφτομαι ότι η μεγάλη μαύρη σανίδα του σερφ με το λευκό logo του εμβληματικού γαλλικού οίκου βρίσκεται εδώ και μέρες «πεταμένη» στο πάτωμα της καμπίνας του «Blue Lion». Παρέα φίλων κάνει ιππασία στη μάλλον ήσυχη παραλία του Φωκού. Μου τηλεφωνούν για να με πληροφορήσουν ότι ο Λεωνίδας Γουλανδρής και η γοητευτική ισπανίδα σύζυγός του, ο Θόδωρος Νιάρχος και πολλά άλλα αγόρια και κορίτσια βρίσκονται στην κοντινή Αντίπαρο.
Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, αντίθετα, επέλεξε τον Αργοσαρωνικό και τις Σπέτσες. Απολάμβανε το φαγητό του στην «Εξέδρα». Σε διαφορετικό spot, όχι πολύ μακριά, έτρωγαν ο Θοδωρής Κυριακού με τη σύντροφό του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ