Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι – Γκαλάτσι ρούφηξε μια γουλιά από το Tenuta di Castiglioni. O στενός του φίλος Ρομπέρτο Ρεατίνι, head chef του ολοκαίνουργιου «Ristorante Frescobaldi» στο Mayfair, είχε φροντίσει να τον εφοδιάσει με τα εμβληματικότερα κρασιά των ιδιόκτητων αμπελώνων της ιταλικής δυναστείας. Το pincher μου Ρόμελ προτιμούσε να «καθρεφτίζει» την πανέμορφη μουσούδα του σε ένα κρυστάλλινο ποτήρι με Castello di Pomino, παραγωγής επίσης των Frescobaldi vineyards. Ο επιφανής συλλέκτης, ο οποίος «πέταξε» στη βρετανική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσει σημαντικές δημοπρασίες του οίκου Phillips, επιμένει ότι ο σκύλος μου είναι ωραιοπαθής. Κούνησα αδιάφορα τη συλλεκτική βεντάλια του artist Anselm Kiefer την οποία είχα αγοράσει από το contemporary art evening του Phillips. Αχ! Ο γλυκός μου άτακτος Ρόμελ. Η αλήθεια είναι ότι κλέβει την παράσταση ακόμη και από αυτά τα σπάνιας ράτσας υπέροχα κατοικίδια των απογόνων του Marchesi de’ Frescobaldi. Αφήνω τη σκέψη μου να ταξιδέψει στο Λονδίνο και στο νέο πολυσυζητημένο εστιατόριο στον αριθμό 15 του New Burlington Place. Ελληνες μεγαλοεφοπλιστές και επιχειρηματίες, ρώσοι ολιγάρχες, άγγλοι ευγενείς και αμερικανίδες supermodels απολάμβαναν ιταλική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών. Ο Γκαλάτσι – Γκαλάτσι επισημαίνει ότι η εντονότατη παρουσία συμπατριωτών μας ισχυρών του χρήματος σε trendy εστιατόρια τα οποία άνοιξαν μόλις πριν από λίγες μέρες και κορυφαία private clubs όπως το «Chiltern Firehouse» αποδεικνύει ότι περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στη Γηραιά Αλβιώνα. Οι έλληνες πλοιοκτήτες διατηρούσαν πάντα στενές σχέσεις με την Αγγλία. Συνδύαζαν business & pleasure. Τώρα όμως αρκετοί από αυτούς που «ανεβοκατέβαιναν», σύμφωνα με προσφιλή τους έκφραση, μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου επέλεξαν το δεύτερο για μόνιμο τόπο κατοικίας τους.
Ο Γιώργος Κατσιάπης και οι 25 «πτωχοί» ρώσοι ολιγάρχες
Γνωστός old money ship owner καθισμένος σε κεντρικό τραπέζι εξέφραζε δυνατά τον θαυμασμό του για τον γοητευτικό σύζυγο της δευτερότοκης κόρης του Γιάννη Λάτση, Μαργαρίτας. Τον επιχειρηματία κ. Γιώργο Κατσιάπη. «Αν και άνδρας, οφείλω να ομολογήσω ότι ο Κατσιάπης όσο περνάει ο χρόνος γίνεται όλο και πιο γοητευτικός» έλεγε ο εφοπλιστής στους συνδαιτυμόνες του. «Ο Γιώργος επιμένει να ζει στο χαλαρό, συνήθως ηλιόλουστο Μόντε Κάρλο» συνέχισε. «Τώρα μάλιστα που οι ρώσοι μεγιστάνες το εγκαταλείπουν μαζικά, το Πριγκιπάτο αποκτά και πάλι αυτή την αριστοκρατική essence. Μακριά από νεοπλουτιές και θορυβώδεις βλαχομπαρόκ καταστάσεις» τόνισε. Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι – Γκαλάτσι, ο οποίος «προμηθεύει» τους ρώσους ολιγάρχες με πανάκριβα έργα τέχνης σημαντικών εικαστικών, συμφωνεί με την άποψη του οινουσσιώτη πλοιοκτήτη. Το τελευταίο διάστημα έχουν αναχωρήσει από το Μόντε Κάρλο περισσότεροι από 25 ρώσοι ολιγάρχες. Πολλοί κλείδωσαν τα σπίτια τους και ταξίδεψαν πίσω στη Μόσχα ή στο Λονδίνο. Το Πριγκιπάτο με το κινηματογραφικό σκηνικό είναι πλέον «ακριβό» για τους πάλαι ποτέ σπάταλους Russian tycoons. Τα μεγαλύτερα μεσιτικά γραφεία του πλανήτη προσπαθούν να πουλήσουν τώρα σε άραβες ή τούρκους κροίσους τις παραμυθένιες επαύλεις και τα υπερπολυτελή διαμερίσματα.
Οι BMW του Μαξίμου και ο… Ριμπολόβλεφ

Πληροφορούμαι ότι ο ελληνολάτρης ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτης του Σκορπιού, επιμένει να κατοικεί στο Μόντε Κάρλο. Ο κ. Ριμπολόβλεφ έδωσε το παρών μάλιστα πριν από λίγες βραδιές σε δείπνο με επιχειρηματίες. Ανάμεσά τους και κάποιοι Ελληνες. Ο επονομαζόμενος «βασιλιάς της ποτάσας» μιλούσε με ενθουσιασμό για την ποδοσφαιρική ομάδα AS Monaco, η οποία βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του επιχειρηματικού του ομίλου. Ο Ντμίτρι, μόνιμος κάτοικος Μόντε Κάρλο, διαμένει στο περίφημο «Belle Epoque». Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 1.600 τ.μ. το οποίο ο ρώσος ολιγάρχης αγόρασε αντί 300 εκατ. ευρώ. Και αν το ακριβότερο διαμέρισμα στον πλανήτη φέρει τη σφραγίδα ιδιοκτησίας του, εκείνος ονειρεύεται τις ηλιόλουστες μέρες στον Σκορπιό… Η άνοιξη και το καλοκαίρι πλησιάζουν. Μμμ! Σκέφτομαι ότι κάποιοι στην κυβέρνηση θα έπρεπε να πλησιάσουν τον «φίλο» Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Θεωρώ ότι είναι μια σοφή επιλογή. Πού να ψάχνουν τώρα ανάμεσα σε ρώσους λιγότερο ισχυρούς ολιγάρχες, άραβες μεγιστάνες, πρίγκιπες και σεΐχηδες να τους «φορτώσουν» τις δύο αλεξίσφαιρες κρατικές ΒΜW; Πριν από δύο χρόνια άλλωστε ο «Ρίμπο» είχε μιλήσει για επενδύσεις στην Ελλάδα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα αστραφτερά αυτοκίνητα του Μεγάρου Μαξίμου. Not bad!
Τα γεύματα τραπεζιτών, πολιτικών και το πουκάμισο του Νικήτα

Το μικροσκοπικό μεταλλικό τσαντάκι με την κατακόκκινη καρδιά στο κούμπωμα και την υπογραφή Christian Louboutin είναι «πεταμένο» στη βελούδινη πολυθρόνα του «Winter Garden». Δίπλα ακριβώς στο κομψό, σκαλιστό τραπέζι ο τέως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και ο Απόστολος Ταμβακάκης, ανεξάρτητος μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, απολαμβάνουν ένα σύντομο lunch. Αργά το απόγευμα ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος «ανηφορίζει» στο roof garden της «Mεγάλης Βρεταννίας» συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λάρα. Στο roof garden του ιστορικού ξενοδοχείου και ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος. Στην «Cookoovaya» ένας άλλος υπουργός, ο πολυσυζητημένος τις τελευταίες ημέρες (λόγω της «επεισοδιακής» επίσκεψης στο spa «Elatos» του Παρνασσού και της φημολογούμενης μεγάλης κινητοποίησης αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής) Αδωνις Γεωργιάδης επιλέγει από το μενού μαζί με την Ευγενία Μανωλίδου. Η μουσικός-ραδιοφωνική παραγωγός σύζυγος του Αδώνιδος ήταν πολύ όμορφη μέσα στη χακί φόρμα της. Παρατήρησα ότι εκεί βρισκόταν επίσης ο κ. Σταύρος Μιχαλαριάς. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, τραπεζικά στελέχη σε café, εστιατόρια και «βεράντες» ξενοδοχείων. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης προτίμησε να δειπνήσει ένα από τα βράδια της προηγούμενης εβδομάδας σε κομψό, ζεστό διαμέρισμα στενής του φίλης στο κέντρο της πόλης. Οι καλεσμένοι και ιδιαίτερα οι κυρίες επέδειξαν τρελό ενθουσιασμό με το super trendy πουκάμισο του Νικήτα. Σε χρώμα εκτυφλωτικό πράσινο. Εντονο, εκρηκτικό φλούο. Ενα πουκάμισο το οποίο θα έκανε τους διεθνείς fashion editors να «ξεχάσουν» τα πολυσυζητημένα του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη.
Το κάλεσμα της Λιάνας, ο ωραίος Λέβι, το γαμήλιο πάρτι
Το πολύτιμο ύφασμα από το outfit του οίκου Givenchy που φορούσε η Λιάνα Μαυρομάτη άφηνε μια υπέροχη αίσθηση έτσι όπως περνούσε ανάμεσα στους καλεσμένους της. Η κομψότατη Λιάνα ήταν η οικοδέσποινα σε gathering για εκλεκτούς φίλους στο διαμέρισμά της στο Παρίσι. Το σπίτι βρίσκεται στη chic Αvenue George Mendel, εκεί όπου βρισκόταν και το διαμέρισμα στο οποίο έζησε και άφησε την τελευταία της πνοή η Μαρία Κάλλας. Εκλεκτά γαλλικά κρασιά και καναπεδάκια γκουρμέ. Η Τίνα Χανδρή ήταν εκεί, όπως και οι επικεφαλής του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s. Κατηφορίζω στο «Le Baron». Στα αφτιά μου φθάνουν οι μουσικές από το τραγούδι της Τζένιφερ Λόπεζ «In to you». Η κουκλάρα JLO μοιράζεται αισθησιακές σκηνές με τον super sexy κουβανικής καταγωγής ηθοποιό Γουίλιαμ Λέβι. Ο thirty something «καλλονός» Λέβι αυτοπροτάθηκε για τον ρόλο του Mr. Grey στις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι». Στην Ελλάδα δημιουργεί χαμό μέσα από την καθημερινή μεξικανική σειρά «Μαρίνα». Συμπρωταγωνιστεί με τη Μις Υφήλιος 2010 Χιμένα Ναβαρέτε. Ο Γουίλιαμ είχε κάνει πριν από λίγα χρόνια τον γύρο της Πελοποννήσου με yacht μεξικανών billionaires. Σκέφτομαι ότι δεν θα υπήρχει πιο… ενδιαφέρων προσκεκλημένος για το γαμήλιο party της Ισμήνης Παναγιωτίδη και του Γιώργου Αγιοστρατίτη. Το party θα πραγματοποιηθεί τελικά τον Αύγουστο στην οικία Βίλλυ Παναγιωτίδη στο Πόρτο Χέλι.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ