Τα μικρά λουλούδια με τα στρας τα οποία έμοιαζαν να «αιωρούνται» πάνω στα Dior couture Fusion sneakers δημιουργούσαν εκτυφλωτικά παιχνίδια με τους προβολείς του yacht. Απλωσα τα πόδια μου στις λευκές – ασημί μινιμαλιστικού ύφους πολυθρόνες. Παρατήρησα ότι οι περισσότερες από τις καλεσμένες στο champagne party λιβανέζου billionaire στη θαλαμηγό «Grace E» φορούσαν τα high Fusion sneakers του εμβληματικού γαλλικού οίκου. Μίνι βραδινά φορέματα και μακριές τουαλέτες είχαν συνδυαστεί άψογα με τα «παπούτσια» που μέχρι πριν από μερικούς μήνες χρησιμοποιούσαν μόνο για τις αθλητικές τους δραστηριότητες.
Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής ακούμπησε το Gurkha His Majesty’s Reserve πούρο του στο τασάκι. Ρούφηξε μια γουλιά από τη σαμπάνια του. Το βλέμμα του είχε καρφωθεί στο sexy κατάξανθο κορίτσι το οποίο χόρευε ξέφρενα στους ρυθμούς της house μουσικής. Ξαφνικά δίπλα στα χειροποίητα Berluti παπούτσια του golden heir… έσκασε ένα σκυλάκι σε μέγεθος τσέπης. Σκέφθηκα ότι η επίσης χρυσή κληρονόμος Πάρις Χίλτον είχε αφήσει ελεύθερο να κάνει τις βόλτες του στο Monaco Yacht Show το λατρεμένο της Pomeranian, Mr Amazing. Εκανα λάθος. Το πανέμορφο κατοικίδιο είχε δραπετεύσει από τη διπλανή θαλαμηγό. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής ξέσπασε σε δυνατά γέλια. Σήκωσε τον μικρότερο, αξίας 13.000 ευρώ, εκπρόσωπο της συγκεκριμένης ράτσας στην αγκαλιά του. Διόρθωσε τον ροζ σατέν φιόγκο γύρω από τον λαιμό του. Σε λίγα λεπτά ο μπάτλερ του «Grace E» είχε επιστρέψει τον απρόσκλητο επισκέπτη στο αφεντικό του. Ενα δάκρυ ευγνωμοσύνης έτρεξε από τα μάτια του russian tycoon. Την επόμενη μέρα ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής βρέθηκε προσκεκλημένος στο απαράμιλλης χλιδής και εξαιρετικής κακογουστιάς σκάφος του ρώσου ολιγάρχη.

Οι εκκεντρικοί Ρώσοι και οι Ελληνες του Μόντε Κάρλο

Μαύρο χαβιάρι, αστακοί οι οποίοι έφθαναν πάνω σε καρότσια και ατέλειωτα μπουκάλια ροζ σαμπάνιας. Το χρώμα του συλλεκτικού καμπανίτη ταίριαζε απόλυτα με το ντεκόρ του yacht. Οι interior designers των θαλαμηγών οι οποίες προορίζονταν για τους ρώσους κροίσους έπρεπε άλλωστε να ικανοποιήσουν τα εκκεντρικά τους γούστα. Επιπλα καλυμμένα με ροζ σατέν, μικρογραφίες του Κρεμλίνου, κρύσταλλα, αγάλματα και ογκώδη στρας στους τοίχους. Τα συγκεκριμένα σκάφη, αρκετά από τα οποία στον εσωτερικό τους χώρο έδιναν την εντύπωση καρναβαλιού, έκλεψαν την παράσταση στο Μόντε Κάρλο. Ακόμη και από αυτό το θεσπέσιο «Grace E», το τρίτο υπερσύγχρονο motor yacht το οποίο κατασκευάστηκε στα εξειδικευμένα για ιστιοφόρα ναυπηγεία Perini Navi.
Ενιωσα να με παρασύρει αυτό το ατέλειωτο σύννεφο του ροζ. Το goat hair coat του Gucci ήταν ροζ. Ομοιο με αυτό που φορούσε η ωραία πριγκίπισσα Σαρλότ Κασιράγκι. Στο διπλανό τραπέζι εστιατορίου ιαπωνικής κουζίνας βρισκόταν ο Μιχάλης Λαιμός με την παρέα του. Ο γνωστός εφοπλιστής γιόρταζε τα γενέθλιά του. Στο λιλιπούτειο Πριγκιπάτο εκτός από Ρώσους, Αραβες και Λιβανέζους ισχυρούς του χρήματος βρίσκονταν και αρκετοί Ελληνες αυτές τις μέρες με αφορμή το glamorous yacht show. Η κυρία Αγγελική Φράγκου, ο Χάρης Βαφειάς με τη σύζυγό του Εμιλυ κ.ά.
Ο γάμος Καραγιώργη – Σωτηράκου στη Μόσχα

Το private jet του Δελμούζου-Κασσανδρή με ταξίδεψε στη Μόσχα. Ο χρυσός κληρονόμος παρέμεινε στο Μόντε Κάρλο για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις γύρω από την αγορά ενός νέου motor yacht. Ακριβώς όπως και γνωστός έλληνας βιομήχανος. Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας βρέθηκαν όμως από τις μεσημεριανές ώρες της περασμένης Παρασκευής έλληνες επιχειρηματίες και πλοιοκτήτες. Ολοι αυτοί έφθασαν με ειδική πτήση στην όμορφη πόλη. Πάντα ονειρευόμουν να πετάξω πάνω από το Κρεμλίνο με το ομπρελίνο μου. Σαν μια σύγχρονη Μαίρη Πόπινς! Η Σοφία Σωτηράκου όμως ήταν εκείνη η οποία πετούσε από ευτυχία. Η Σοφία παντρεύεται σήμερα Κυριακή στη Μόσχα τον Γιάννη Καραγιώργη. Κουμπάρος του ζεύγους ο Russian billionaire Konstantin V. Malofeev.
Η ταυτότητα του ρώσου ολιγάρχη
Ο 40χρονος επιχειρηματίας είναι ο μεγαλομέτοχος του Marshall Capital Group. Ενα ρωσικό γκρουπ το οποίο δραστηριοποιείται στους τομείς της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, των media και του real estate. Οι καλεσμένοι του ζεύγους Καραγιώργη – Σωτηράκου φιλοξενούνται εδώ και τρεις ημέρες σε ξενοδοχειακή μονάδα η οποία ανήκει στον κουμπάρο Malofeev.
Το Σάββατο το βράδυ πάτησα την ουρά της ροζ vintage τουαλέτας μου με το δωδεκάποντο. Η πρόσκληση στο party μερικές ώρες πριν από τη γαμήλια τελετή απαιτούσε ένδυμα black tie…
Οι σύζυγοι των ρώσων μεγιστάνων λατρεύουν τις γαλλικές φίρμες ρούχων και τους μπριγιαντένιους πάνθηρες του Cartier. Στη γαμήλια τελετή στο Πατριαρχείο συνόδευσα το λευκό outfit με τα σκουλαρίκια της κέλτικης συλλογής που σχεδίασε πριν από χρόνια ο Ηλίας Λαλαούνης και έφερε ξανά δυναμικά στο προσκήνιο η νεαρή, όμορφη εγγονή του Λάουρα Μακροπούλου-Δράγνη. Τα ίδια φορούσε μία εβδομάδα πριν στην Αθήνα η Τατιάνα Μπλάτνικ.
Η κόρη του τούρκου μεγιστάνα και ο έλληνας επιχειρηματίας
Χαμόγελα ευτυχίας και γκρίζες σκιές. Ενας γάμος και ένα διαζύγιο. Πληροφορούμαι ότι η κόρη γνωστής οικογενείας η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχείων εδώ και πολλά χρόνια χωρίζει με τον σύζυγό της. Ο κύριος είναι γόνος παλαιάς οικογενείας βιομηχάνων.
Το σκηνικό αλλάζει. Τα χαμόγελα είναι και πάλι αστραφτερά. Η Εντά Πολάτ, κόρη του τούρκου μεγιστάνα του real estate, δημιουργού των περίφημων πολυώροφων ουρανοξυστών στην Κωνσταντινούπολη, και ο σύζυγός της Δημήτρης Γκινοσάτης βαφτίζουν το μωρό τους τον ερχόμενο Νοέμβριο. Αναμένεται άφιξη τούρκων μεγαλοεπιχειρηματιών στην Ελλάδα. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί όταν τρία χρόνια περίπου πριν το ζευγάρι παντρεύτηκε στο «Costa Navarino». Ενας γάμος που θύμιζε χίλιες και μια νύχτες. Σύμφωνα με πληροφορίες παραμένει ο ακριβότερος γάμος που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε ελληνικό έδαφος.
Η Μεχριμπάν, η Μαριάννα, η Τατιάνα
Η λεπτεπίλεπτη, tres chic κυρία Αλίγεβα, αφού αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας της και στους υπέρλαμπρους 1st European Games – Baku 2015, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη συνάδελφό της στην UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
Οι δύο κυρίες μοιράζονται κοινές προσπάθειες για την ανάπτυξη σημαντικών πολιτιστικών και φιλανθρωπικών σκοπών.
Οταν πήρα τον δρόμο της επιστροφής, έπεφταν μικρές σταγόνες βροχής. Οι φωτογραφίες της ταλαντούχας Τατιάνας Καραπαναγιώτη, επιλογή από την ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση «Ινσταντανέ» στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με ταξιδεύουν μακριά…

Το δείπνο στο Μουσείο Ακρόπολης

Ο χώρος γύρω από το Μουσείο Ακρόπολης είχε γεμίσει με αστυνομικούς, bodyguards, καλοντυμένες γυναίκες και ακριβά αυτοκίνητα. Μεγάλα ονόματα της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου έδωσαν το «παρών» στο δείπνο το οποίο παρέθεσαν το Ιδρυμα «Heydar Aliyev» και η πρώτη κυρία του Αζερμπαϊτζάν Μεχριμπάν Αλίγεβα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι υπουργοί κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κυρίες Ολγα Κεφαλογιάννη, Αντζελα Γκερέκου, ο άκρως επικοινωνιακός minister Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν κ. Azad Rahimov, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα κ. Rahman Mustafayev, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος και οι επιχειρηματίες κ.κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης, Βαγγέλης Μαρινάκης, Δημήτρης Κοπελούζος κάθησαν στα τραπέζια του εστιατορίου με θέα τον φωταγωγημένο Ιερό Βράχο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ