Επιβεβαιώνεται και επισήμως από την κυβέρνηση ότι εντός της ημέρας θα υποβληθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του αιτήματος, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για συμφωνία».

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήδη έχει αρχίσει επαφες με ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος «για να βρεθεί μια πραγματική λύση, το συντομότερο δυνατόν».

Ο κ. Σακελλαρίδης απέφυγε να σχολιάσει την αντίδραση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε, περιοριζόμενος να σημειώσει ότι η κυβέρνηση εργάζεται ώστε να μην συμβούν παρόμοιες καταστάσεις με αυτές του περασμένου Eurogroup.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης που πρόκειται να καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών βασίζεται στο κείμενο Μοσκοβισί. Η προτεινόμενη παράταση θα έχει εξάμηνη διάρκεια.