Η Eurolife ERB προσφέρει συνταξιοδοτικές λύσεις οι οποίες μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε ανθρώπου που θέλει να εξασφαλίσει ένα πρόσθετο εισόδημα στα χρόνια της συνταξιοδότησης.
Το πρόγραμμα Easy Plan ταιριάζει σε όσους θέλουν συστηματική αλλά και ευέλικτη αποταμίευση ώστε να δημιουργήσουν σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα ένα εγγυημένο κεφάλαιο ή τη συμπλήρωση της κοινωνικής σύνταξης. Ο ασφαλισμένος επιλέγει το ποσό του εισοδήματος που χρειάζεται για να συμπληρώσει την κύρια σύνταξή του και με ένα προγραμματισμένο σύστημα τακτικών καταβολών, που ξεκινούν από μόλις 50 ευρώ τον μήνα, διασφαλίζει στην ηλικία που εκείνος καθορίζει ένα επιπλέον εισόδημα.
Το πρόγραμμα παρέχει εγγυημένη απόδοση και τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα εξής:
  • Ισόβια εγγυημένη σύνταξη.
  • Ισόβια εγγυημένη σύνταξη με 10ετή εγγυημένη περίοδο καταβολής της σύνταξης (για παράδειγμα, σε περίπτωση απώλειας ζωής του συνταξιοδοτουμένου τον τρίτο χρόνο από την έναρξη της συνταξιοδότησης, η σύνταξη καταβάλλεται στον δικαιούχο για τα επόμενα επτά χρόνια).
  • Εγγυημένο εφάπαξ κεφάλαιο.
Το πρόγραμμα Value Σύνταξη ταιριάζει σε όσους θέλουν να αποταμιεύσουν με σύστημα και προγραμματισμό έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την αποταμίευσή τους στις καλές και στις κακές στιγμές της ζωής. Ο ασφαλισμένος επιλέγει το ποσό του εισοδήματος που χρειάζεται για να συμπληρώσει την κύρια σύνταξή του και με ένα προγραμματισμένο σύστημα καταβολών, που ξεκινούν από μόλις 50 ευρώ τον μήνα, διασφαλίζει στην ηλικία που εκείνος καθορίζει ένα επιπλέον εισόδημα.
Το πρόγραμμα Flexi Plus ξεκινάει με μια αρχική καταβολή, ενώ ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα επιπλέον ετήσιων καταβολών όποτε και με όποιο ποσό επιθυμεί. Κάθε καταβολή μπορεί να είναι διαφορετικού ύψους και, ακόμη και αν παραλειφθεί κάποια, το πρόγραμμα δεν διακόπτεται.
Το πρόγραμμα παρέχει εγγυημένη απόδοση με σκοπό τη δημιουργία ενός εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη.
Τα πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι:
  • Ευελιξία καταβολών, αφού ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει είτε μόνο μια αρχική καταβολή είτε συνδυασμό αρχικής και ετήσιων καταβολών για όποιο ποσό επιθυμεί.
  • Δυνατότητα εξαγοράς σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος.
  • Επιπλέον όφελος από τυχόν υπεραποδόσεις.
  • Επιστροφή των καθαρών ασφαλίστρων και τυχόν συσσωρευμένων μερισμάτων (υπεραποδόσεις) στους δικαιούχους σε περίπτωση απώλειας ζωής.
Ενδεικτικό παράδειγμα:
  • Ασφαλισμένος ηλικίας 35 ετών, με αρχική καταβολή ασφαλίστρου 10.000 ευρώ και διάρκεια προγράμματος 10 χρόνια, εξασφαλίζει στη λήξη του προγράμματος εγγυημένο κεφάλαιο 11.576 ευρώ (ενδεικτικό κεφάλαιο στη λήξη 12.786 ευρώ με ενδεικτική απόδοση επενδύσεων 5%).
  • Ασφαλισμένος ηλικίας 40 ετών, με αρχική καταβολή ασφαλίστρου 1.000 ευρώ, 20 ετήσιες καταβολές σε κάθε ασφαλιστική επέτειο ύψους 1.000 ευρώ (συνολικές καταβολές 21.000 ευρώ) και διάρκεια προγράμματος 25 χρόνια, εξασφαλίζει στη λήξη του προγράμματος εγγυημένο κεφάλαιο 26.932 ευρώ (ενδεικτικό κεφάλαιο στη λήξη 31.700 ευρώ με ενδεικτική απόδοση επενδύσεων 5%).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ