Με το αποταμιευτικό προϊόν τύπου unit linked «Επένδυση» ο ασφαλισμένος στην AXA συνδυάζει ταυτόχρονα επένδυση κεφαλαίου σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και ασφαλιστική κάλυψη. Το προϊόν αυτό απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν το κεφάλαιό τους σε μακροχρόνια βάση και είναι κάτω των 65 ετών.
Παρέχει ένα σύνολο επενδυτικών επιλογών μέσω των οποίων ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσδιορίσει τον συνδυασμό επένδυσης που ταιριάζει στους στόχους του. Ετσι μπορεί να επιλέξει ως έξι αμοιβαία κεφάλαια από ένα σύνολο 17 αμοιβαίων κεφαλαίων της ΑΧΑ Investment Managers και της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ, εταιρειών διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων. Αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια επενδύουν στην παγκόσμια και στην τοπική αγορά καλύπτοντας κάθε επενδυτικό προφίλ.
Μέσω των unit linked ο ασφαλισμένος αποκτά δυνατότητα υψηλών αποδόσεων σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Επιπλέον η ΑΧΑ παρέχει τη δυνατότητα εκτάκτων (εφάπαξ) καταβολών οποιαδήποτε στιγμή για να μεγιστοποιήσει ο ασφαλισμένος το αποτέλεσμα στη λήξη. Το κεφάλαιο μπορεί να καταβληθεί στη λήξη του ασφαλιστηρίου, είτε ως εφάπαξ καταβολή είτε ως μηνιαίο ποσό σε μορφή σύνταξης. Ταυτόχρονα η ΑΧΑ παρέχει τη δυνατότητα παράτασης της επένδυσης μετά τη λήξη του ασφαλιστηρίου και τον συνδυασμό με τα προγράμματα Ζωής και Υγείας. Τέλος, η ΑΧΑ εξασφαλίζει τη συνέχιση της επένδυσης σε περίπτωση ανικανότητας του ασφαλισμένου για εργασία αν επιλέξει την κάλυψη της απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων.
Ο ασφαλισμένος μπορεί να ενημερωθεί για την πορεία των αμοιβαίων κεφαλαίων από τον ημερήσιο οικονομικό Τύπο και από τις ιστοσελίδες των οικονομικών εφημερίδων. Τα αμοιβαία κεφάλαια δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.
Παραδείγματα:
  • Ανδρας 35 ετών που καταβάλλει καθαρό ασφάλιστρο 1.200 ευρώ τον χρόνο με ετήσια αναπροσαρμογή 3%, διάρκεια ασφάλισης 25 έτη και αρχικό ασφαλισμένο κεφάλαιο το τετραπλάσιο του ετησίου ασφαλίστρου, ήτοι 4.800 ευρώ.
Με την υπόθεση ότι η ετήσια απόδοση της επένδυσης θα είναι κατά μέσον όρο 5%, η αξία στη λήξη ανέρχεται σε 138.000 ευρώ ή ισόβια μηνιαία σύνταξη 775 ευρώ (ο υπολογισμός της σύνταξης έχει γίνει με τα σημερινά δεδομένα του πίνακα τεχνικού επιτοκίου).
Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα για τη συνέχιση της πληρωμής της μηνιαίας συντάξεως σε σύζυγο ή δικαιούχους για 5 ή 10 ή 20 έτη ή ακόμη και μεταβίβαση των 2/3 αυτής ισοβίως στο πρόσωπο που ο ασφαλισμένος επιλέγει.
  • Ανδρας 55 ετών που καταβάλλει καθαρό ασφάλιστρο 4.000 ευρώ ετησίως για μια περίοδο 10 ετών και αρχικό ασφαλισμένο κεφάλαιο 16.000 ευρώ.
Με την υπόθεση ότι η ετήσια απόδοση της επένδυσης θα είναι κατά μέσον όρο 5%, η αξία στη λήξη ανέρχεται σε 53.000 ευρώ ή ισόβια μηνιαία σύνταξη 350 ευρώ.