«Από το μάθημα στη σκηνή» είναι ο τίτλος της παράστασης που θα ανέβει την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 7:30 μμ στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Πρόκειται για μια παράσταση, μια κυψέλη εργασίας που δείχνει τον τρόπο που εξελίσσεται το κλασσικό μπαλέτο και ο σύγχρονος χορός ξεκινώντας από το μάθημα και καταλήγοντας στη χορογραφία. Η παράσταση φέρει την υπογραφή της δασκάλας χορού Πωλίνας Γαλοπούλου .

Στο Α΄ Μέρος παρουσιάζεται το μάθημα, η ατομική «εξέλιξη» στην τεχνική, η μυϊκή ενδυνάμωση, ενώ στο Β΄ Μέρος παρουσιάζεται το χορογραφημένο αποτέλεσμα.

Σχεδόν 200 μαθήτριες και από τις δύο σχολές χορού που διατηρεί στο Κολωνάκι και το Μαρούσι σε λίγες ημέρες θα κατακλύσουν με τις πιρουέτες τους τη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Οι ηλικίες των πρωταγωνιστριών ξεκινούν από τα τέσσερα έτη και φτάνουν έως τα 104, όπως μας διευκρινίζει χαριτολογώντας η δασκάλα χορού, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι στην παράσταση θα πάρουν μέρος… τρεις γενιές χορευτριών! Δηλαδή οι γιαγιάδες, οι κόρες τους και οι εγγονές τους θα ενώσουν τις χορευτικές δυνάμεις τους!

Αλλωστε όλοι έχουν δικαίωμα στον χορό, όπως επισημαίνει η κυρία Γαλοπούλου. «Δεν υπάρχουν διακρίσεις ούτε προδιαγραφές για όσους και όσες επιθυμούν να χορέψουν. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία της σχολής μας, η οποία παραμένει ερασιτεχνική. Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι οι μαθητές μου είναι πραγματικά αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν» επισημαίνει.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρισυοι σχολές χορού της Πωλίνας Γαλοπούλου είχαν παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη χορευτική παραγωγή με τίτλο «Μούσα του χορού Ελλάδα», ένα έργο με βαθιά ελληνικό χρώμα.