Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι αστυνομικοί για το έλλειμμα άνω των 700.000 ευρώ

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ως διαχειριστές διαφόρων διευθύνσεων της ΕΛ.ΑΣ., να διέθεσαν, ατύπως, στον συνάδελφό τους οικονομικά ποσά, διευκολύνοντάς τον στην κάλυψη των αναγκών του ταμείου του

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι αστυνομικοί για το έλλειμμα άνω των 700.000 ευρώ

Ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση του ελλείμματος σε αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, η οποία αποκαλύφθηκε μετά την αυτοκτονία συναδέλφου τους, βρέθηκαν τρεις αστυνομικοί, που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, μετά τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το έλλειμμα που προέκυψε, κατόπιν διαχειριστικού ελέγχου, από οικονομικούς επιθεωρητές, μετά την αυτοκτονία συναδέλφου τους (τον Οκτώβριο του 2022) ο οποίος ήταν υπεύθυνος οικονομικού της Ασφάλειας, ανήλθε συνολικά σε 715.000 ευρώ.  Το ποσό αφορά στη Γενική Διαχείριση Χρηματικού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και  συνδεόταν με χρήματα που προορίζονταν για έκτακτες υπηρεσιακές δαπάνες, όπως μετακινήσεις και οδοιπορικά έξοδα αστυνομικού προσωπικού.

Ο αυτόχειρας ήταν διαχειριστής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, για περισσότερα από τέσσερα έτη, με τα χρήματα τού ταμειακού ελλείμματος να καταλήγουν σε δραστηριότητες στοιχηματισμού, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προκαταρκτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Διώκονται επτά αστυνομικοί

Για την υπόθεση κατέστησαν κατηγορούμενοι διαχειριστές διαφόρων διευθύνσεων της ΕΛ.ΑΣ. στη συμπρωτεύουσα, που του διέθεσαν, ατύπως, οικονομικά ποσά, διευκολύνοντάς τον στην κάλυψη των αναγκών του ταμείου του, όπως επίσης πρόσωπο που ασκούσε εποπτικό ρόλο στις οικονομικές υπηρεσίες. Συνολικά, πρόκειται για επτά άτομα, στην πλειονότητά τους αξιωματικοί της αστυνομίας, που ανάλογα με την περίπτωση, διώκονται για παράβαση καθήκοντος, απιστία και ψευδή βεβαίωση.

Η διαδικασία ενώπιον της ανακρίτριας ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη. Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι ουδεμία γνώση είχαν για την κακοδιαχείριση του συναδέλφου τους κι ότι παραπλανήθηκαν και οι ίδιοι, ενώ για τα ποσά που του διέθεσαν, παρακάμπτοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, φέρεται να υποστηρίζουν ότι ενήργησαν με σκοπό να τον διευκολύνουν στην κάλυψη άμεσων υπηρεσιακών αναγκών, στο πλαίσιο συναδελφικής αλληλεγγύης και καλής πίστης.

Για την υπόθεση, η αντεισαγγελέας πρωτοδικών είχε ζητήσει την απαλλαγή των εμπλεκόμενων προσώπων και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας, πρόταση όμως που δεν έγινε δεκτή από την εισαγγελέα εφετών, με αποτέλεσμα να πάρει τον δρόμο της ανάκρισης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version